window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-WRBJT43BQ5');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar nieuwsoverzicht

Leidschendam - 9 januari 2023

De werkdag van: werkvoorbereider Tim Conrads

In deze nieuwe rubriek ‘de werkdag van’ neemt een van onze collega’s je mee in hun dag. Met dit keer: werkvoorbereider Tim Conrads, die het project Carolinapark in Leidschendam in goede banen leidt tijdens de cruciale opstartfase. “De fundering is af, de kelder is gedaan. Nu gaan we de hoogte in”, zegt hij.

Kock Betonbouw portretten-854778.jpg

6.00 - Weekplanning maken

Mijn dag begint al vroeg met het maken van een weekplanning. We zitten middenin de opstart van project Carolinapark in Leidschendam. Daar bouwen we 90 appartementen, verdeeld over 2 gebouwen: 1 galerijflat en een woontoren van 10 verdiepingen. De fundering is af, de keldervloer en -wanden zijn gedaan. En nu zijn we bezig met de vloer op de begane grond, zodat we volgende week kunnen starten met de eerste wanden.

Ik bekijk wat we van dag tot dag moeten doen om bij te blijven met de totaalplanning. Daarnaast maak ik een transportplanning voor onze leveranciers, zodat we al het materiaal op het juiste moment aangeleverd krijgen en er niet ineens 6 vrachtwagens tegelijk de bouwplaats op rijden.

8.00 – Onderaannemer bellen onderweg

Zodra de weekplanning staat, stap ik de auto in voor een bezoek aan het werk. Vanuit Waalwijk is het iets meer dan een uur rijden. Die tijd besteed ik goed door te bellen met de onderaannemer die de wapening voor ons regelt. Dit is het eerste grote project waarbij we dat integraal in onze scope hebben meegenomen. Enerzijds om de klant te ontzorgen en anderzijds omdat we zo meer grip hebben op de planning en efficiënter kunnen werken. Ik vraag voor de zekerheid hoeveel mensen er zijn ingepland en of dat voldoende is om de planning te halen.

9.10 - Bezoek aan de bouwplaats

Veiligheidsschoenen aan, helm op en hup, de bouwplaats op. Ik vind het belangrijk om regelmatig een bezoek te brengen aan het werk, zodat ik kan zien hoe het er in de praktijk aan toegaat. Het is nu vooral belangrijk dat er een cyclus in het werk gaat komen: wanden, vloeren en weer door naar de volgende verdieping. Zo werken we steeds in 3 à 4 weken een verdieping omhoog. De komende weken houd ik daarom extra goed in de gaten of iedereen snapt wat er moet gebeuren, zodat het treintje kan gaan lopen.

11.00 - Boterham onderweg

Op de terugweg eet ik mijn boterhammen op achter het stuur. Ook bel ik met een leverancier om te vragen of zij de onderdelen die we nodig hebben op tijd kunnen leveren. Check, check, dubbel check!

12.30 - Tekenen, voorbereiden en controleren

Eenmaal in Waalwijk kruip ik, na een korte koffiepauze, weer achter de computer om wat dingen uit te werken voor volgende week. Ik teken het ondersteuningssysteem uit voor de volgende verdieping en controleer de tekeningen die door externe partijen zijn aangeleverd van onder andere de trappen en prefab-balkons. Ik verwerk hun informatie in onze tekeningen, zodat de jongens buiten precies weten wat ze moeten doen.

15.00 - Overleg met de opdrachtgever

Aan het einde van de dag bel ik de opdrachtgever nog even over de kraanplanning. We komen in een fase dat er steeds meer partijen op de bouw actief zijn, die allemaal de kraan nodig hebben. Op dit moment zijn wij nog de grootste partij op de bouw en daarom nemen wij hierin graag het voortouw. Ik vraag de opdrachtgever of alle partijen ons kunnen laten weten wanneer zij de kraan nodig hebben, zodat wij het in een planning kunnen gieten. Door het proactief af te stemmen, leiden we het allemaal in goede banen.

16.00 – Met een voldaan gevoel naar huis

Het was een lange dag, maar ik heb veel geregeld en ga met een voldaan gevoel naar huis. Het is alweer de vijfde bouw die we voor deze opdrachtgever doen en ik wil elke keer verbetering laten zien. Voor mij is het een uitdaging om het project volgens planning en met de juiste kwaliteit te bouwen. Als ik dan zie dat alles goed gaat of dat ik ergens op tijd kan bijsturen, geeft me dat veel voldoening. En die extra uren? Ach, die haal ik later wel weer in. Gelukkig zijn we daarin bij De Kock heel flexibel.

De Kock Betonbouw - Zaamdam (Feb2024)-9.jpg
13 februari 2024

Ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam

Nieuw project! Voor Ten Brinke Almelo realiseren wij de ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam. Hier worden totaal 710 appartementen gebouwd en wij zijn nu gestart met de eerste 67 huurappartementen.

De Kock - Vught (drone) - Dec2023-10.jpg
Vught - 31 januari 2024

Eerste prefab elementen Vught geplaatst

Wat hangen ze er mooi bij, hè? Onze eerste prefab elementen uit eigen fabriek! ? Met behulp van onze felgroene vacuümevenaars en speciale zuignappen legden we de eerste balkons en galerijplaten bij project Wolfskamerweg in Vught netjes op hun plek. Slim bedacht al zeggen we het zelf want op deze manier hoeven we geen hijsvoorzieningen in te bouwen.

IMG_1473.jpg
22 januari 2024

Rik kijkt terug op een leuke en leerzame stage

Rik van der Veeken (19), student Middenkaderfunctionaris Bouw / Architectuur op het Koning Willem I College, hoopte op een stage waar hij zichzelf nuttig kon maken. Daarin stelde De Kock Betonbouw niet teleur. “In Hoofddorp ligt nu een fundering die ík deels getekend heb”, vertelt hij enthousiast.

De Kock Mei 2023 - Helmond-011.jpg
Rosmalen - 13 januari 2024

De Kock is bewust bezig met veiligheid

De Kock Betonbouw werkte zelfvoorzienend en leverde uitstekende kwaliteit. Maar wat projectleider bij Van Wijnen Ruud Antonissen nog wel het meeste is bijgebleven van ruwbouwfase bij Helmond Waterburcht, is de aandacht voor veiligheid. “Bij veel betonbouwers is dat een ondergeschoven kindje, maar De Kock is hier heel bewust mee bezig.”

IMG_2018.jpg
Waalwijk - 11 januari 2024

Een nieuw jaar vanaf een nieuw adres

Wij zijn 2024 begonnen vanaf een nieuw adres. Omdat we aan de Taxandriaweg 11 al een hele tijd geleden uit ons jasje waren gegroeid, zijn we verhuisd. We hebben net voor de feestdagen onze spullen gepakt en een paar deuren verderop weer neergezet. Ons nieuwe adres is Taxandriaweg 12H. Nog steeds in het vertrouwde Waalwijk. Maar dan op een plek waar weer ruimte is om te groeien: met nieuwe medewerkers en enthousiaste stagiairs verder bouwen aan onze ambities. De koffie staat al als vanouds te pruttelen. Dus heb je zin in een bakkie? Kom gerust eens langs! ☕

De Kock Osdorp (11juni2022)-27.jpg
Raamsdonksveer - 8 december 2023

Meerwaarde: Steigerloos bouwen met Layher

Elk halfjaar publiceert Layher het magazine Meerwaarde. December 2023 leverden we met de Kock Betonbouw de volgende bijdrage. In 2019 beginnen de broers Leen en Martin de Kock het bedrijf De Kock Betonbouw. Ze willen zich onderscheiden door slimmer, efficiënter en anders te werken. Inmiddels zijn ze een partner in grote en complexe ruwbouwprojecten. Gespecialiseerd in het realiseren van in het werk gestort beton en het monteren van prefabbeton. Dat doen ze dagelijks met 80 tot 100 man, voornamelijk voor de utiliteitsbouw, woningbouw en civieltechnische projecten. Vanuit Waalwijk, in heel Nederland.

IMG_3054.jpg
Wijk en Aalburg - 16 november 2023

De Kock Prefab BV is los

De Kock Prefab is los! Gisteren hebben wij de eerste galerijen en balkons gestort in onze eigen prefab fabriek. En niet zomaar een galerij: een luifelplaat van ruim 12 ton!

Afbeelding van WhatsApp op 2023-11-23 om 11.35.35_4cb1e4f2.jpg
Waalwijk - 27 oktober 2023

Nieuwe projecten

Er staan weer heel veel nieuwe projecten op de rol en de komende weken brengen we jullie daar graag van op de hoogte. Vandaag in de schijnwerpers: Residence Gravin in 's-Gravenzande. Voor Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling maken we hier het volledige betonskelet voor 44 high end appartementen.

PANO0001-Pano.jpg
Amsterdam - 19 juni 2023

De Kock acteert als partner

De nauwkeurige voorbereiding, de oplossingsgerichte houding en de gezellige bulderlach van Martin. Het zijn zomaar wat dingen die Nick Dijkhof, tijdens de ruwbouwfase van The Ox werkvoorbereider bij Van Wijnen, bijzonder kon waarderen aan zijn samenwerking met De Kock Betonbouw. “Ze beloofden niet alleen partner te zijn in dit werk, maar waren dat ook echt.”

schaloen.jpg
Den Haag - 23 april 2023

We zijn los – 322 appartementen de Schaloen fase 1

We zijn los: Afgelopen week zijn de eerste echte kuubs beton gestort op ons nieuwe project 322 appartementen, Schaloen fase 1. Dit nieuwe werk in Den Haag realiseren wij in opdracht van De Vries en Verburg. De appartementen staan bovenop een parkeerkelder van zo’n 6.000m2. Eind 2024 hopen we de ruwbouw af te ronden, maar eerst zijn we de komende weken druk om de ruim 3.000m3 beton te verwerken in de fundering van het complex.

nieuws 4.jpg
Waalwijk - 16 december 2022

Met passie en succesvol samenwerken

De Kock Betonbouw BV is een jonge en frisse onderneming gespecialiseerd in civiele en bouwkundige betonbouw. “Onze missie? De beste én betrouwbaarste betonbouwer van Nederland zijn”, vertelt eigenaar en projectleider Martin de Kock. “Daarom pakken wij de projecten nét even iets anders aan.”

nieuws 6.jpeg
Buiksloterham - 28 november 2022

Het einde én een nieuw begin

Afgelopen vrijdag vertrok onze groene wandbekisting van het project 168 appartementen The Ox Amsterdam naar Hendriks stalen bekistingtechniek om daar gereviseerd te worden voor een nieuwe uitdaging. Dezelfde dag is een andere eigen wandbekistingset aangevoerd op het project kavel 6 in Buiksloterham om daar 72 appartementen te gaan realiseren. Beide werken realiseren wij in opdracht van Van Wijnen.