(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W5Q89PMM');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar nieuwsoverzicht

Leidschendam - 9 januari 2023

De werkdag van: werkvoorbereider Tim Conrads

In deze nieuwe rubriek ‘de werkdag van’ neemt een van onze collega’s je mee in hun dag. Met dit keer: werkvoorbereider Tim Conrads, die het project Carolinapark in Leidschendam in goede banen leidt tijdens de cruciale opstartfase. “De fundering is af, de kelder is gedaan. Nu gaan we de hoogte in”, zegt hij.

Kock Betonbouw portretten-854778.jpg
De Kock - Carolinaparc (Juni2023)-001.jpg

6.00 - Weekplanning maken

Mijn dag begint al vroeg met het maken van een weekplanning. We zitten middenin de opstart van project Carolinapark in Leidschendam. Daar bouwen we 90 appartementen, verdeeld over 2 gebouwen: 1 galerijflat en een woontoren van 10 verdiepingen. De fundering is af, de keldervloer en -wanden zijn gedaan. En nu zijn we bezig met de vloer op de begane grond, zodat we volgende week kunnen starten met de eerste wanden.

Ik bekijk wat we van dag tot dag moeten doen om bij te blijven met de totaalplanning. Daarnaast maak ik een transportplanning voor onze leveranciers, zodat we al het materiaal op het juiste moment aangeleverd krijgen en er niet ineens 6 vrachtwagens tegelijk de bouwplaats op rijden.

8.00 – Onderaannemer bellen onderweg

Zodra de weekplanning staat, stap ik de auto in voor een bezoek aan het werk. Vanuit Waalwijk is het iets meer dan een uur rijden. Die tijd besteed ik goed door te bellen met de onderaannemer die de wapening voor ons regelt. Dit is het eerste grote project waarbij we dat integraal in onze scope hebben meegenomen. Enerzijds om de klant te ontzorgen en anderzijds omdat we zo meer grip hebben op de planning en efficiënter kunnen werken. Ik vraag voor de zekerheid hoeveel mensen er zijn ingepland en of dat voldoende is om de planning te halen.

9.10 - Bezoek aan de bouwplaats

Veiligheidsschoenen aan, helm op en hup, de bouwplaats op. Ik vind het belangrijk om regelmatig een bezoek te brengen aan het werk, zodat ik kan zien hoe het er in de praktijk aan toegaat. Het is nu vooral belangrijk dat er een cyclus in het werk gaat komen: wanden, vloeren en weer door naar de volgende verdieping. Zo werken we steeds in 3 à 4 weken een verdieping omhoog. De komende weken houd ik daarom extra goed in de gaten of iedereen snapt wat er moet gebeuren, zodat het treintje kan gaan lopen.

11.00 - Boterham onderweg

Op de terugweg eet ik mijn boterhammen op achter het stuur. Ook bel ik met een leverancier om te vragen of zij de onderdelen die we nodig hebben op tijd kunnen leveren. Check, check, dubbel check!

12.30 - Tekenen, voorbereiden en controleren

Eenmaal in Waalwijk kruip ik, na een korte koffiepauze, weer achter de computer om wat dingen uit te werken voor volgende week. Ik teken het ondersteuningssysteem uit voor de volgende verdieping en controleer de tekeningen die door externe partijen zijn aangeleverd van onder andere de trappen en prefab-balkons. Ik verwerk hun informatie in onze tekeningen, zodat de jongens buiten precies weten wat ze moeten doen.

15.00 - Overleg met de opdrachtgever

Aan het einde van de dag bel ik de opdrachtgever nog even over de kraanplanning. We komen in een fase dat er steeds meer partijen op de bouw actief zijn, die allemaal de kraan nodig hebben. Op dit moment zijn wij nog de grootste partij op de bouw en daarom nemen wij hierin graag het voortouw. Ik vraag de opdrachtgever of alle partijen ons kunnen laten weten wanneer zij de kraan nodig hebben, zodat wij het in een planning kunnen gieten. Door het proactief af te stemmen, leiden we het allemaal in goede banen.

16.00 – Met een voldaan gevoel naar huis

Het was een lange dag, maar ik heb veel geregeld en ga met een voldaan gevoel naar huis. Het is alweer de vijfde bouw die we voor deze opdrachtgever doen en ik wil elke keer verbetering laten zien. Voor mij is het een uitdaging om het project volgens planning en met de juiste kwaliteit te bouwen. Als ik dan zie dat alles goed gaat of dat ik ergens op tijd kan bijsturen, geeft me dat veel voldoening. En die extra uren? Ach, die haal ik later wel weer in. Gelukkig zijn we daarin bij De Kock heel flexibel.

Carolinaparc Leidschendam - drone (1mei2023)-024.jpg
Afbeelding van WhatsApp op 2024-07-11 om 15.48.00_88829ca0.jpg

Stagiair Elise Groenenboom: “VR is waardevol voor de bouw”

Virtual Reality (VR) is een waardevolle technologie voor de bouwsector. Dat is de conclusie van het onderzoek dat eerstejaars bouwkundestudent Elise Groenenboom (21) uitvoerde tijdens haar stage bij De Kock Betonbouw. “Het kan helpen om efficiënter te bouwen, soepeler samen te werken en kwaliteitscontroles te verbeteren”, licht ze toe.

Vrouw in de bouw: Kim van der Veeken

Kim van der Veeken (21) zit als werkvoorbereider op Strijp TX in Eindhoven. We realiseren hier in het bestaande Gebouw TX de ruwbouw voor 3 kantoortorens van 30 meter hoog.

De Kock Betonbouw - Zaamdam (Feb2024)-15.jpg

De werkdag van: uitvoerder Ricardo de Jong

In rubriek ‘de werkdag van’ neemt een van onze collega’s je steeds mee in zijn dag. Met dit keer: uitvoerder Ricardo de Jong, die project Houthavenkade in Zaandam momenteel in goede banen leidt. Hier maken we twee blokken van in totaal bijna 500 appartementen. “Het is echt alle hens aan dek”, zegt hij.

De Kock ÔÇö project Osdorper Ban drone (nov2022)-002.jpg

‘Een echte partner in de ruwbouw’

Een nauwkeurige voorbereiding, een oplossingsgerichte houding en strakke wanden. Het zijn zomaar wat thema’s die Nick Dijkhof, werkvoorbereider bij Van Wijnen, tijdens de ruwbouwfase van The Ox kon waarderen aan zijn samenwerking met De Kock Betonbouw. “De betonbouwer beloofde niet alleen een partner te zijn in dit werk, maar was dat ook echt.” Samen met Martin de Kock, werkvoorbereider en calculator bij De Kock Betonbouw, blikt hij terug op het project.

20231129-MVB_5769.jpg

Stagiair Geerten: “Bij De Kock word je in het diepe gegooid

Hij werd tijdens zijn stage flink in het diepe gegooid. Maar Geerten van de Werken (18), tweedejaars student Middenkaderfunctionaris Bouw aan het Hoornbeeck College in Amersfoort, vond dat niet erg. Integendeel: hij heeft er juist super veel van geleerd. In dit artikel blikt hij dan ook terug op een zeer geslaagde stage bij De Kock Betonbouw.

Hoofddorp ÔÇö April 2024-7080.jpg

Ymere Hoofddorp gaat de hoogte in

Ymere Hyde Park in Hoofddorp gaat de hoogte in! ?? De fundering ligt, de fietsenkelder is klaar en we zijn inmiddels bezig met de derde verdieping. Vanaf nu werken we steeds in een cyclus van 17 dagen een verdieping omhoog.

Hoofddorp ÔÇö Hoogste punt viering (feb2023)-001.jpg

De Kock zet de puntjes op de i

Van het meedenken in de werkvoorbereiding tot de goede nazorg aan toe. Corné Dekker, uitvoerder bij De Vries & Verburg, vond het prettig samenwerken met De Kock Betonbouw tijdens de ruwbouw van blok Kensington in Hyde Park. “De Kock zet de puntjes op de i.”

Veiligheidsdeskundige Jasmin Rešidović (Oct2023)-08.jpg

Met coaching naar een hoger veiligheidsniveau

De huidige veiligheidsstandaard verbeteren. Dat is waar hogere veiligheidskundige Jasmin Residovic ons het komende jaar bij helpt. Door medewerkers te begeleiden en bewustzijn te creëren over de risico’s en passende beheersmaatregelen. In dit artikel lopen we een ochtend met hem mee bij De Schaloen in Den Haag.

De Kock Eindhoven - Feb2024-42.jpg

“Eén team, één doel” De synergie van prefab en betonbouw in Strijp TX

De Kock Betonbouw en De Kock Prefab BV werken als één team samen aan de ontwikkeling van Strijp TX in Eindhoven. “We kijken continu waar we processen kunnen optimaliseren om de klant meer waarde te leveren”, aldus projectleider Tim Conrads. Samen met prefab coördinator Henry van Hulst legt hij uit hoe ze dat doen.

3. Mrt - wk 10 - magazine mock-up.jpg

De Kock Betonbouw Jubileummagazine

Vers van de pers: het De Kock Betonbouw Jubileummagazine ter ere van ons 5-jarige bestaan. Boordevol mooie, leuke en interessante artikelen. Met medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers. Maar natuurlijk ook met Leen en Martin zelf.

vacature

Martin kwam terug naar De Kock: "Jong, fris en groeiend bedrijf"

Van De Kock Interieurdesign naar De Kock Betonbouw. Zes jaar na zijn vertrek keerde Martin van Oerle terug naar het oude nest. Dit keer als uitvoerder. Een stap waar hij nog elke dag blij mee is. “De Kock Betonbouw is een groeiend bedrijf met een frisse club van jonge mensen. Dat zorgt voor een leuke sfeer en heel veel mogelijkheden”, vertelt hij.

De Kock Eindhoven - Feb2024 - drone-13.jpg

Nederland kleurt groen

Nederland kleurt groen! Want wist je dat we sinds kort over onze eigen MAXIMO paneelbekisting beschikken? Ultiem inzetbaar bij maatwerk wanden en bijzondere constructies.