(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W5Q89PMM');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar projectenoverzicht

124 studenteneenheden

Ymere Hyde Park

Locatie Hoofddorp

Uitvoeringsperiode 2023-2024

Een woonblok van 15 verdiepingen met 124 eenheden en een fietsenkelder. Dat is het project Ymere in Hyde Park, Hoofddorp in een notendop. Wij realiseren hiervoor de complete ruwbouw. Lees meer over de uitdagingen in dit project. Van de hoogteverschillen in de fundering tot de ondersteuning van op bepaalde punten wel 15 meter hoog.

 

OVER HYDE PARK

Hyde Park wordt een hypermoderne stadswijk met internationale allure in Hoofddorp. Met intieme pleintjes, brede boulevards en veel groen, maar ook tal van restaurants en winkels. De komende jaren verrijzen hier zo’n 3.800 nieuwe appartementen in verschillende groottes en vormen. Variërend van studio’s tot vijfkamerappartementen en luxe penthouses.

2.1_VW-2.jpg
  • Opdrachtgever: De Vries en Verburg
  • Hoofdopdrachtgever: Woningstichting Ymere
  • Locatie: Hoofddorp
  • Uitvoeringsperiode: 2023-2024

Bekijk hier
projectdetails

3500 m3 beton
10.000 m2 vloeroppervlak
15 verdiepingen
124 wooneenheden
56 weken werk
3500 m3 beton
10.000 m2 vloeroppervlak
15 verdiepingen
124 wooneenheden
56 weken werk
Scrollen

ONS WERK

Eerder realiseerden wij hier al de ruwbouw van blok Kensington. Nu hebben we van De Vries en Verburg de opdracht gekregen voor het volledige betonskelet van appartementencomplex Ymere. Een blok met 124 betaalbare, sociale huurappartementen, verdeeld over 15 verdiepingen. Specifiek bedoeld voor jongeren, studenten en starters op de woningmarkt in de leeftijd van 18 tot 35 jaar.

INGEWIKKELDE FUNDERING 

Wij beginnen dit project met de fundering en dat is meteen een ingewikkelde klus. Er zitten veel hoogteverschillen in het ontwerp en dat brengt een bepaalde volgordelijkheid met zich mee. Dat heeft ook weer invloed op de fietsenkelder: omdat we hier graag wanden willen opleveren zonder zichtbare naden, kiezen we ervoor om op bepaalde plekken wanden te storten van wel 6,5 meter hoog. Om hier zorgvuldig te werk te kunnen gaan, nemen we hiervoor ruim de tijd. 

UITDAGENDE VORM 

Vanaf de tweede verdieping gaan we in een 17 cyclusdagen per verdieping steeds een laag omhoog. De grote uitdaging daarbij zit hem met name in de vorm van het gebouw. Na de eerste vijf verdiepingen stapt het gebouw elke keer een verdieping uit. Dat betekent dat we ook het ondersteuningssysteem buiten het gebouw moeten hangen om de uitkragende vloeren te ondersteunen. Op een bepaald punt hebben wij een ondersteuning nodig van maar liefst 15 meter. 

EIGEN ONDERSTEUNINGSSYSTEEM

Met ons eigen ondersteuningssysteem van Layher kunnen wij oneindig de lucht in. Dat komt goed van pas bij het ondersteunen van de uitkragende verdiepingen én het maakt het mogelijk dat we dit project steigerloos gaan bouwen. We laten het ondersteuningssysteem buiten het werk hangen en creëren zo als het ware zwevende vlonders, waarop onze monteurs kunnen werken. Op de kopgevels plaatsen we randkisten en op de open beuken randtafelconstructies voor de veiligheid. 

Scrollen
Scrollen

HOGERE VEILIGHEIDSSTANDAARD

Vanuit de ambitie om onze veiligheidsstandaard verder te verhogen, hebben we bij de uitvoering van dit werk ook een veiligheidsdeskundige betrokken. Jasmin Residovic loopt een jaar lang met ons mee om ons te adviseren op het gebied van veiligheid. Hij beoordeelt onze werk- en veiligheidsplannen aan de voorkant en coacht onze jongens tijdens de uitvoering om meer bewustwording te creëren over de maatregelen die zij kunnen en moeten nemen om zichzelf te beschermen. 


VERSTEVIGDE RELATIES

Het is het tweede project op Hyde Park dat we samen met De Vries en Verburg uitvoeren. We nemen de evaluatiepunten uit het eerdere project mee om onze bouwmethode verder te verbeteren en verstevigen zo onze relatie. Ook werken wij weer zoveel mogelijk samen met dezelfde leveranciers in de regio. Dat doen we bewust, omdat we bij hen weten waar we aan toe zijn en zo de kwaliteit en continuïteit van het werk beter kunnen garanderen. 

 

Doorlezen hoe de samenwerking doorgaat?

Klik hier voor het klantverhaal