window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-WRBJT43BQ5');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Onze specialismen

Kies je voor De Kock Betonbouw, dan kies je voor een gespecialiseerde manier van werken. Wij hebben alle kennis en kunde in huis om een project van A tot Z uit te voeren. Daarbij maken wij graag gebruik van een aantal specialismen. Vernuftige technieken die ons in staat stellen om de hoogste kwaliteit te garanderen. Ontdek de belangrijkste op deze pagina.

Hoofddorp ÔÇö Hoogste punt viering (feb2023)-039.jpg
Rendering bouwplaats.jpg

3D-ontwerp

De complete ruwbouw aan de voorkant uitwerken en in kaart brengen hoe alle bouwstromen door elkaar lopen. Dat is wat wij op uitvoeringsniveau doen met het 3D-ontwerp. Dit ontwerp stelt ons in staat om precies de juiste materiaalaantallen klaar te zetten, om de verschillende bouwstromen in goede banen te leiden en efficiënt te bouwen

Werken met 3D-ontwerp

Uit het 3D ontwerp maken we werktekeningen voor op de bouwplaats. Medewerkers krijgen tekeningen van de bekistingsvorm, sparingen en aantallen. Dit gaat van paneel, tot aan de sparing tot aan het boutje of verankering. We bouwen wat we engineeren. Het hele gebouw is in 3D al een keer gerealiseerd.

4D-plannen

Onze 4D-planningstool is dé manier om de haalbaarheid van onderlinge afhankelijkheden bij complexe bouwconstructies te toetsen. Door alle afzonderlijke taken in het programma te integreren, brengen we de complete opbouw in beeld. Zo kunnen we eventuele fouten al in een vroeg stadium ondervangen en weten we zeker dat onze uiteindelijke planning klopt.

Eigen stempelsysteem

Bij De Kock Betonbouw werken wij met ons eigen ondersteuningssysteem. Wij creëren voldoende stevigheid met lichtgewicht materialen en brengen in totaal ruim 60% minder onderdelen naar binnen. Dankzij deze techniek kunnen we sneller bouwen en eerder met de afbouwfase beginnen.

Werkwijze

Met ons eigen ondersteuningssysteem van Layher kunnen we betonvloeren en -balken tot wel 780 millimeter dik op hun positie te houden, totdat ze uitgehard en voldoende stevig zijn om de constructie zelf te dragen. We bouwen de ondersteuning op in rasters en koppelen steeds een staander, een ligger en diagonalen aan elkaar. Doordat alle onderdelen samen één geheel vormen, creëren we extra stevigheid ten opzichte van de traditionele ondersteuning met stempels en staanders. Alle onderdelen zijn relatief lichtgewicht en veel ervan zijn continu in roulatie. De dragers kunnen we bijvoorbeeld al demonteren als het beton vormvast is en vervolgens weer hergebruiken op de volgende verdieping. Ook fijn aan dit ondersteuningssysteem is dat we er zeer flexibel mee zijn. We kunnen er overbruggingen van meer dan 10 meter mee maken op plekken waar je geen staanders kunt zetten en tijdelijke loopbordessen mee creëren op plekken waar geen steiger kan staan.

Voordelen

  • meer stabiliteit tijdens de ruwbouwfase;
  • meer flexibiliteit in de vorm en hoogte;
  • hogere voorspelbaarheid dankzij engineering;
  • minder materiaal, transport, mankracht en dus tijd.
De Kock Betonbouw Den haag (9-juli-2020).jpg
krachtpatsers 2.jpg

Stalen bekistingen

Systematisch bouwen met stalen wandbekistingen. Daarin zijn wij bij De Kock Betonbouw gespecialiseerd. Wij vertalen de tekeningen naar de bekisting en plaatsen uitsparingen op de gewenste plek. Zo verkleinen we de hoeveelheid bouwfouten en kunnen we tot wel 40% meer productie draaien.

Eigen bekistingssystemen

Bij de Kock beschikken we over onze eigen bekistingssystemen. We hebben keuze uit handzame DUO bekisting, paneelbekisting met centrering aan één zijde voor specials en maatwerk én stalen wandbekisting voor systematische en repeterende bouwprojecten.

Handzame DUO bekisting
We beschikken over een groot assortiment handzame, kunststof bekistingen. Door het lichte gewicht en de grote flexibiliteit is deze bekisting inzetbaar in balkfunderingen, grote poeren zoals kraanpoeren van 2 meter hoog maar ook in wanden en verzwaarde stroken.

MAXIMO paneelbekisting
Deze is voorzien van aluminium systeemvlonders en enkelzijdige centrering. Zo werken we veilig en efficiënt. We zetten hem in bij parkeerkelders, gebouwen met bijzondere hoeken en vormen maar ook voor hoge betonwanden.

Stalen wandbekisting
Voor systematische en repeterende bouwprojecten zetten we onze stalenwandbekisting in. Deze is in de fabriek geprogrameerd waardoor ramen, deuren of andere sparingen op de bekisting zijn vastgelegd. Daardoor verkleinen we de kans op maatvoeringsfouten en kunnen we tot wel 40% meer productie draaien.

Steigerloos bouwen 


Bij De Kock Betonbouw zetten wij geen steigers op de grond, maar hangen we ze in de lucht. We bevestigen complete ondersteunings- en veiligheidssystemen aan de betonconstructie en klimmen zo steeds een verdieping omhoog. 


Ons ondersteuningsysteem is in staat om buiten een gebouw uit te steken. Leuningwerk en omloopvoorzieningen zorgen ervoor dat de vloervelden veilig zijn, wij randbekistingen kunnen monteren en de vloeren toegankelijk zijn. Met speciale stekers en evenaren manouvreren we de systemen uit het gebouw en plaatsen we deze een verdieping hoger. Dat is niet alleen veilig, het is ook nog eens snel en efficiënt.


Waar de randtafels in open beuken uitsteken gebruiken we eindgevelsteigers en eindgevelrandkisten op de kopgevels. Aan deze betonwanden hangen we vlonders en speciale leuningwerken. In onze engineeringsfase werken we de constructeur de werkwijze uit. 
Steigerloos bouwen is dé manier om ruimte te besparen.

The ox AMS 1.jpg
nieuws 4.jpg

Projectmanagement


Eén fixed price voor een totaalpakket aan diensten, waarmee we jou als klant volledig ontzorgen. Dat is waar je bij ons op kunt rekenen. Van advies tot ontwerp, van planning tot inkoop, van mankracht tot materieel en van uitvoering tot projectbegeleiding. Wij nemen alles uit handen. Dankzij ons projectmanagement kun jij rustig achterover leunen, terwijl wij doen wat we beloofd hebben.