(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W5Q89PMM');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar projectenoverzicht

Groot, groter, grootst

Strijp TX: 3 kantoortorens in Eindhoven

Locatie Eindhoven

Uitvoeringsperiode 2023 - 2025

Strijp TX is een iconisch werk in Eindhoven, waarbij De Kock Betonbouw optreedt als aannemer in de ruwbouwfase. Met een combinatie van in het werk gestort beton en 2.000 prefab elementen uit eigen fabriek realiseren wij het complete betonskelet voor 3 kantoortorens in het bestaande Gebouw TX. Lees meer over dit uitdagende ruwbouwproject.

Over Strijp TX Eindhoven

De oude machinefabriek van Philips, Gebouw TX in Eindhoven, wordt volledig getransformeerd tot een modern, duurzaam én multifunctioneel bedrijfsgebouw. Dat gebeurt op zo’n manier dat de architectonische waarde van het bestaande gebouw in stand blijft en het nieuwe ontwerp passend is in de omgeving. Het pand wordt opgedeeld in meerdere bedrijfshallen en daar bovenop verrijzen straks drie kantoortorens.

01-aerial-4.jpg
  • Opdrachtgever: Bouwbedrijf Goevaerts
  • Hoofdopdrachtgever: GEVA Vastgoed
  • Locatie: Eindhoven
  • Uitvoeringsperiode: 2023 - 2025
  • Contractvorm: Bouwteam

Bekijk hier
projectdetails

28.000 m2 vloeroppervlak
6.800 m3 beton
800.000 kg wapening
2.000 prefab elementen uit eigen fabriek
28.000 m2 vloeroppervlak
6.800 m3 beton
800.000 kg wapening
2.000 prefab elementen uit eigen fabriek
Scrollen

Ons werk

Wij zijn als De Kock Betonbouw verantwoordelijk voor de ruwbouw van die drie kantoortorens. Elke toren wordt 30 meter hoog en bestaat uit zeven verdiepingen van steeds 4.10 meter. Wij treden in dit project op als een totaaalaannemer en pakken de regie over de complete betonbouw. Dat betekent dat we onze klant adviseren, het ontwerp voor de ruwbouw maken én zorgdragen voor de uitvoering. Daarbij hebben we altijd een eigen uitvoerder en projectleider op locatie.

Combinatie van prefab en nat beton

In de voorbereidingsfase gingen we al met de klant en de constructeur om tafel om de best passende bouwmethode te bepalen: zo veilig mogelijk en tegen het beste budget, met de hoogst haalbare snelheid, zónder in te leveren op kwaliteit. We besloten te kiezen voor een combinatie van prefab en in het werk gestort beton. De kern maken we met paneelbekisting en de buitengevel trekken we op met prefab onderdelen. In totaal leveren wij hiervoor 2.000 prefab elementen uit eigen fabriek.

Enorme liftputten en vloeroverspanningen van 14 meter

Het is een project van groot formaat. Dat is niet alleen te zien aan de 6800 m³ beton die we hier storten, maar ook aan de enorme liftputten die we realiseren. In de eerste toren komt een lifthuis van 11 bij 6 meter, bedoeld voor het transport van machines. Ook gebruiken we kanaalplaten met een vloeroverspanning van wel 14 meter. Dit helpt ons om een snellere cyclus te realiseren en kostenefficiënt te werken.

Gefaseerde aanpak

We beginnen eind 2023 met het storten van het funderend betonwerk en trekken dan de torens laag voor laag omhoog. Omdat we vanwege logistieke redenen niet alle torens tegelijk kunnen bouwen doen we dit gefaseerd. We beginnen met TX I, starten op een bepaald punt met TX II, en zodra TX I klaar is, maken we TX III. De uitvoeringsperiode start in Q4 van 2023 en vlak voor de bouwvak van 2025 is het hele project klaar.

Scrollen

Steigerloos bouwen

Ook bijzonder aan dit project is dat we steigerloos bouwen. Dat doen we omdat we vanwege het bestaande dak geen ruimte hebben om gevelsteigers te plaatsen. We laten ons ondersteuningssystem buiten het gebouw uitsteken en creëren zo als het ware zwevende vloervelden. Met leuningwerk en omloopvoorzieningen zorgen we ervoor dat onze monteurs ondanks de grote hoogte de bekistingen snel, efficiënt, maar bovenal veilig kunnen monteren.

Veiligheidscoach

Door de hoogte, het steigerloos werken en de prefab verdiepingselementen die op hoogte gemonteerd moeten worden, zien we dit als een hoog risicowerk. Daarom hebben we hier ook een veiligheidsdeskundige bij betrokken. Veiligheidsadviseur Jasmin Residovic kijkt kritisch mee naar onze werk- en veiligheidsplannen en coacht onze jongens buiten om meer bewustwording te creëren. Zo leren we al onze medewerkers een nog hogere veiligheidsstandaard aan.