window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-WRBJT43BQ5');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar nieuwsoverzicht

Hoofddorp - 14 mei 2024

De Kock zet de puntjes op de i

Van het meedenken in de werkvoorbereiding tot de goede nazorg aan toe. Corné Dekker, uitvoerder bij De Vries & Verburg, vond het prettig samenwerken met De Kock Betonbouw tijdens de ruwbouw van blok Kensington in Hyde Park. “De Kock zet de puntjes op de i.”

Hoofddorp ÔÇö Hoogste punt viering (feb2023)-001.jpg
Scrollen

“Hyde Park is een groot nieuwbouwproject in Hoofddorp. Op een oud bedrijventerrein onder de rook van Amsterdam worden in tien jaar tijd 3800 appartementen gebouwd. Wij bouwen als De Vries & Verburg het eerste blok: Kensington. 233 appartementen, verdeeld over 7 gebouwen met 12 woonlagen, een commerciële plint en een vierlaagse parkeerkelder”, vat Corné samen. 

‘Super strakke kelderwanden’

De Kock deed voor dit project de volledige ruwbouw. Van de fundering tot het dak. En al vanaf het begin was de samenwerking goed, aldus de uitvoerder. “Tijdens de werkvoorbereiding hebben we veel overleg gehad. Om planningen te maken, bouwroutes uit te stippelen, enzovoorts. Daarbij was De Kock heel meedenkend.”

Zo is er bijvoorbeeld op advies van De Kock voor gekozen om in één keer kelderwanden te storten van 7,5 meter. “Dat scheelde een week tijd in de uitvoering én zo kregen we super strakke kelderwanden zonder stortnaden. De Kock nam hierbij de regie en regelde een goede, meedenkende betonleverancier die altijd beschikbaar was, netjes op tijd kwam en de kwaliteit van het beton controleerde.”

Project met veel diversiteit

Opvallend in de aanpak van De Kock vond Corné het eigen ondersteuningssysteem voor de ondersteuning van de breedplaatvloeren. “In plaats van de losse staanders en stempels zet De Kock als het ware ondersteuningssteigers neer. Die kunnen niet omvallen, dus je vloer staat direct vast. Dat systeem is super solide en snel in de opbouw: daardoor kun je dus ook eerder door naar de volgende laag.”

Die snelheid was fijn, want voor de ruwbouw was er een ‘stevige’ planning van 3 weken per verdieping. Een behoorlijke uitdaging vanwege het formaat én de diversiteit van het project. “Van de 233 appartementen is er geen enkele identiek. Dat betekende voor De Kock dat ze elke dag weer goed moesten kijken: welke wanden moeten we zetten, welke bekistingen hebben we nodig en waar moeten ze staan.”

‘Nazorg zonder discussie’ 

Begin 2023 heeft De Kock het werk opgeleverd en de ruwbouw is volgens Corné ‘netjes’ gedaan. “Met strakke wanden, in de juiste maten, op de goede plek en balkons die mooi waterpas zijn. En waar dat op een paar punten een keer niet zo was, werd het door de jongens van De Kock direct opgepakt. Daar kwam geen discussie aan de pas.”

Voor Corné zijn dat de puntjes op de i in een fijne samenwerking. Hij kijkt er dan ook naar uit hieraan een vervolg te geven in blok Ymere. “De Kock is een jong bedrijf dat nergens voor terugdeinst. Ze willen waarmaken wat ze zeggen en zoeken de beste methodes om dat te doen. Bovendien bouwen ze echt sámen. Niet discussiëren, maar knallen en als er iets is dan komen we daar samen uit. Dat werkt prettig.”

 

Lees meer over het project

Scrollen
Hoofddorp ÔÇö Hoogste punt viering (feb2023)-001.jpg

Niet discussiëren, maar knallen en als er iets is dan komen we daar samen uit. Dat werkt prettig

Corné Dekker, uitvoerder De Vries & Verburg

Hoofddorp ÔÇö April 2024-7080.jpg

Ymere Hoofddorp gaat de hoogte in

Ymere Hyde Park in Hoofddorp gaat de hoogte in! ?? De fundering ligt, de fietsenkelder is klaar en we zijn inmiddels bezig met de derde verdieping. Vanaf nu werken we steeds in een cyclus van 17 dagen een verdieping omhoog.

Veiligheidsdeskundige Jasmin Rešidović (Oct2023)-08.jpg

Met coaching naar een hoger veiligheidsniveau

De huidige veiligheidsstandaard verbeteren. Dat is waar hogere veiligheidskundige Jasmin Residovic ons het komende jaar bij helpt. Door medewerkers te begeleiden en bewustzijn te creëren over de risico’s en passende beheersmaatregelen. In dit artikel lopen we een ochtend met hem mee bij De Schaloen in Den Haag.

De Kock Eindhoven - Feb2024-42.jpg

“Eén team, één doel” De synergie van prefab en betonbouw in Strijp TX

De Kock Betonbouw en De Kock Prefab BV werken als één team samen aan de ontwikkeling van Strijp TX in Eindhoven. “We kijken continu waar we processen kunnen optimaliseren om de klant meer waarde te leveren”, aldus projectleider Tim Conrads. Samen met prefab coördinator Henry van Hulst legt hij uit hoe ze dat doen.

3. Mrt - wk 10 - magazine mock-up.jpg

De Kock Betonbouw Jubileummagazine

Vers van de pers: het De Kock Betonbouw Jubileummagazine ter ere van ons 5-jarige bestaan. Boordevol mooie, leuke en interessante artikelen. Met medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers. Maar natuurlijk ook met Leen en Martin zelf.

vacature

Martin kwam terug naar De Kock: "Jong, fris en groeiend bedrijf"

Van De Kock Interieurdesign naar De Kock Betonbouw. Zes jaar na zijn vertrek keerde Martin van Oerle terug naar het oude nest. Dit keer als uitvoerder. Een stap waar hij nog elke dag blij mee is. “De Kock Betonbouw is een groeiend bedrijf met een frisse club van jonge mensen. Dat zorgt voor een leuke sfeer en heel veel mogelijkheden”, vertelt hij.

De Kock Eindhoven - Feb2024 - drone-13.jpg

Nederland kleurt groen

Nederland kleurt groen! Want wist je dat we sinds kort over onze eigen MAXIMO paneelbekisting beschikken? Ultiem inzetbaar bij maatwerk wanden en bijzondere constructies.

De Kock Betonbouw - Zaamdam (Feb2024)-9.jpg

Ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam

Nieuw project! Voor Ten Brinke Almelo realiseren wij de ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam. Hier worden totaal 710 appartementen gebouwd en wij zijn nu gestart met de eerste 67 huurappartementen.

De Kock - Vught (drone) - Dec2023-10.jpg

Eerste prefab elementen Vught geplaatst

Wat hangen ze er mooi bij, hè? Onze eerste prefab elementen uit eigen fabriek! ? Met behulp van onze felgroene vacuümevenaars en speciale zuignappen legden we de eerste balkons en galerijplaten bij project Wolfskamerweg in Vught netjes op hun plek. Slim bedacht al zeggen we het zelf want op deze manier hoeven we geen hijsvoorzieningen in te bouwen.

IMG_1473.jpg

Rik kijkt terug op een leuke en leerzame stage

Rik van der Veeken (19), student Middenkaderfunctionaris Bouw / Architectuur op het Koning Willem I College, hoopte op een stage waar hij zichzelf nuttig kon maken. Daarin stelde De Kock Betonbouw niet teleur. “In Hoofddorp ligt nu een fundering die ík deels getekend heb”, vertelt hij enthousiast.

De Kock Mei 2023 - Helmond-011.jpg

De Kock is bewust bezig met veiligheid

De Kock Betonbouw werkte zelfvoorzienend en leverde uitstekende kwaliteit. Maar wat projectleider bij Van Wijnen Ruud Antonissen nog wel het meeste is bijgebleven van ruwbouwfase bij Helmond Waterburcht, is de aandacht voor veiligheid. “Bij veel betonbouwers is dat een ondergeschoven kindje, maar De Kock is hier heel bewust mee bezig.”

IMG_2018.jpg

Een nieuw jaar vanaf een nieuw adres

Wij zijn 2024 begonnen vanaf een nieuw adres. Omdat we aan de Taxandriaweg 11 al een hele tijd geleden uit ons jasje waren gegroeid, zijn we verhuisd. We hebben net voor de feestdagen onze spullen gepakt en een paar deuren verderop weer neergezet. Ons nieuwe adres is Taxandriaweg 12H. Nog steeds in het vertrouwde Waalwijk. Maar dan op een plek waar weer ruimte is om te groeien: met nieuwe medewerkers en enthousiaste stagiairs verder bouwen aan onze ambities. De koffie staat al als vanouds te pruttelen. Dus heb je zin in een bakkie? Kom gerust eens langs! ☕

De Kock Osdorp (11juni2022)-27.jpg

Meerwaarde: Steigerloos bouwen met Layher

Elk halfjaar publiceert Layher het magazine Meerwaarde. December 2023 leverden we met de Kock Betonbouw de volgende bijdrage. In 2019 beginnen de broers Leen en Martin de Kock het bedrijf De Kock Betonbouw. Ze willen zich onderscheiden door slimmer, efficiënter en anders te werken. Inmiddels zijn ze een partner in grote en complexe ruwbouwprojecten. Gespecialiseerd in het realiseren van in het werk gestort beton en het monteren van prefabbeton. Dat doen ze dagelijks met 80 tot 100 man, voornamelijk voor de utiliteitsbouw, woningbouw en civieltechnische projecten. Vanuit Waalwijk, in heel Nederland.