(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W5Q89PMM');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar projectenoverzicht

233 appartementen in Hydepark

233 woningen Hydepark blok Kensington Hoofddorp

Locatie Hoofddorp

Uitvoeringsperiode 2021-2023

Een splinternieuw wooncomplex van 223 appartementen, met een tweelaagse parkeergarage, een commerciële laag en 11 woonlagen. Dat is wat De Kock Betonbouw in 2023 heeft opgeleverd voor het project Kensingon in Hyde Park Hoofddorp. Lees hier meer over dit grote en complexe ruwbouwproject.

Hyde Park wordt een hypermoderne stadswijk met internationale allure in Hoofddorp. Met intieme pleintjes, brede boulevards en veel groen, maar bijvoorbeeld ook tal van restaurants en winkels. In totaal worden hier de komende jaren zo’n 3.800 nieuwe appartementen gebouwd in verschillende groottes en vormen. Van studio’s tot vijfkamerappartementen en luxe penthouses.

hyde park 6.jpg
  • Opdrachtgever: De Vries en Verburg B.V.
  • Locatie: Hoofddorp
  • Uitvoeringsperiode: 2021-2023

Bekijk hier
projectdetails

31400 M2 totale vloeroppervlakte
26000 M2 oppervlakte betonwanden
700 M3 beton
31400 M2 totale vloeroppervlakte
26000 M2 oppervlakte betonwanden
700 M3 beton
Scrollen

Ons werk

Wij bouwden het eerste woonblok: Kensington, een complex van 223 appartementen met 12 verdiepingen. Het complex is opgebouwd uit zeven ‘huizen’. Elk huis telt zo’n 22 tot 51 appartementen van verschillende groottes met eigen galerijen, liften en balkons. De Kock Betonbouw realiseerde het volledige betonskelet voor dit project. Wij maakten de funderingsbalken, stortten het kelderdek af en gingen vervolgens laag voor laag de lucht in.

6.000 m² keldervloer in één dag gestort
200 betonauto's in 10 uur verwerkt

We realiseerde in acht weken een fundering van 2 kraanpoeren, 7 liftputten, 700 m³ beton en 1.500 m1 funderingsbalken inclusief het storten van de keldervloer. Bijzonder daarbij was met name dat we de keldervloer van 6.000 m² groot in één dag hebben gestort. Hiervoor hebben we alles op alles gezet: met een stortploeg van 20 man hebben we in totaal zo’n 1.800 m³ beton gestort.

Die ene dag reden er wel 200 vrachtwagens de bouwplaats op en af. We hadden aanvoer van beton vanuit twee verschillende centrales geregeld en een extra betonpomp als back-up, zodat we áltijd door konden. We hielden de kwaliteit van het beton nauwlettend in de gaten en waren zo in staat om gemiddeld 160 m³ beton per uur te storten, met op het piekmoment zelfs 180 m³.

Wanden tot 7 meter hoog
Wapening prefab, vooruitvlechten en 30m1 kistinzet

We kozen ervoor om geen stortnaden zichtbaar te laten zijn in de dubbellaags parkeerkelder. Daarom zijn we wanden van ruim 7 meter hoog gaan storten en hebben we alle vloeren middels stekkenbakken verbonden aan deze wand. Hierdoor is de kelder volledig zichtwerk en zijn er geen vieze stortnaden zichtbaar.

Efficiënte kraaninzet: bouwstromen bij elkaar

Van tevoren hadden we bedacht dat we met twee bouwstromen zouden werken. Daarbij zouden we twee vaste torenkranen inzetten en een aantal mobiele. Elke bouwstroom zou als een wokkel omhoog gaan. Maar tijdens de uitvoering kwamen we erachter dat dit niet goed werkte: de kranen zaten elkaar in de weg. Daarom zijn we in één bouwstroom verdergegaan. Door dit slim en efficiënt te doen gingen we uiteindelijk zó snel dat we soms wel 6 tot 8 betonwanden per dag zetten.


Weinig repetitiewerk

Een andere grote uitdaging bij de realisatie van dit project was dat de 233 appartementen verschillende woontypen waren die in grootte en indeling varieerden. Bovendien werden voor elke van de zeven ‘huizen’ binnen het gebouw andere kleuren en materialen toegepast. Zo hadden we bijvoorbeeld prefab balkons in verschillende afmetingen en kleuren. Dat betekende dat we continu scherp moesten blijven om alles op de juiste manier te  verwerken.

Onwerkbaar weer inhalen

Dat we een realistische planning hebben opgesteld blijkt uit het feit dat we erin geslaagd zijn om het project op te leveren volgens planning. Dat komt niet alleen omdat we van tevoren al realistisch hadden gepland, maar ook omdat we ons best hebben gedaan zoveel mogelijk verloren tijd in te halen: door bijvoorbeeld een aantal dagen langer door te gaan, op zaterdagen werken of op andere vlakken vooruit te werken.

hyde park 2.jpg