window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-WRBJT43BQ5');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar nieuwsoverzicht

Waalwijk - 21 november 2022

Jens blikt terug op zijn stage bij De Kock

Niet één, niet twee, maar drie keer kwam Jens Vos terug om bij ons stage te lopen. Hij rondde zijn afstudeerstage onlangs af met een 8 als eindcijfer, maar vooral een bak aan ervaring, zo zegt hij zelf. “Ik heb echt alles van de ruwbouw kunnen zien. Van binnen tot buiten en van fundering tot het hoogste punt.”

“Van de vier stages die ik aan mijn mbo4-opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw / Architectuur moest volgen, heb ik er drie bij De Kock gedaan. Hier krijg je veel meer verantwoordelijkheden dan bij andere stagebedrijven. Je hoeft niet alleen op de bouw te gaan werken, maar mag ook echt op kantoor meewerken aan de voorbereidingen.

nieuws 3.jpg
De Kock Logo K.2

Van werkvoorbereiding tot uitvoering

Tijdens mijn afstudeerstage waren mijn dagen dan ook heel verschillend. De ene dag werkte ik bijvoorbeeld op kantoor en maakte ik tekeningen en calculaties van de Doka-bekistingen voor de funderingen. Dan rekende ik de betonhoeveelheden uit en tekende ik complete planningen in Autocat, waarmee ik van dag tot dag inzichtelijk maakte hoe de bouw als een treintje moest gaan lopen.

De volgende dag ging ik weer naar de bouw, om de tekeningen die ik had gemaakt aan onze uitvoerende collega’s uit te delen en toe te lichten wat er precies mee moest gebeuren. Maar ik werd bijvoorbeeld ook regelmatig naar de bouw gestuurd om de oplevering van een project te controleren met behulp van het programma Ed Controls.

Breed ingezet: ‘Veel kunnen zien’


Dat je zoveel mag doen tijdens je stage bij De Kock is ook precies wat het zo leuk maakt. Ik werd heel breed ingezet en heb daardoor echt alles in de ruwbouwfase van begin tot eind kunnen zien. Ik hielp mee bij de werkvoorbereiding, was erbij toen de fundering werd gestort en heb ook gezien dat het hoogste punt van een werk werd bereikt. Dat is super leerzaam.

Ik voelde me soms meer een werknemer dan een stagiair, maar natuurlijk werd ik overal wel in begeleid. Ik kreeg van Martin (de Kock, directie, red.) of Tim (Conrads, werkvoorbereider, red.) steeds opdrachten. En als ik het even niet wist en dacht: hoe kom ik hieraan, of hoe kom ik eruit? Dan kon ik dat gewoon met ze bespreken. Dan legden zij me alles uit en kon ik weer verder. Op een gegeven moment ga je het ook zelf zien en de volgende keer kun je het dan alleen.


De ideale stageplaats


Of ik De Kock Betonbouw zou aanraden als een stageplaats? Ja, zeker. Als je een stageplaats zoekt waar je veel kunt leren over hoe het binnen én buiten gaat in de ruwbouw, dan zou ik zeker aanraden om te solliciteren bij De Kock. De vrijheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid die je hier krijgt is echt super en dat krijg je op andere plekken niet zo gauw.

Zelf focus ik me nu eerst en vooral op mijn afstuderen. Als het goed is ben ik deze zomer klaar en dan ga ik kijken wat ik wil gaan doen. Ik weet nog niet óf ik de ruwbouw in ga, maar als ik dat doe dan weet ik wel heel zeker dat ik als eerste bij De Kock aanklop. Vanwege het werk én de collega’s. Het is een jong bedrijf met oprechte, leuke en geïnteresseerde collega’s – dat is goud waard.”

Stage lopen bij De Kock Betonbouw?


Doe jij een opleiding in de bouw en lijkt het je leuk om net als Jens stage te komen lopen bij De Kock Betonbouw? Of je nu timmerman, uitvoerder of werkvoorbereider wilt worden, bij ons kun je de ervaring opdoen die je nodig hebt. Neem contact op met Martin de Kock via +31 6 12620722 of stuur even een mailtje naar martin@dekockbetonbouw.nl en dan kijken we samen wat er mogelijk is.

De-Kock-Betonbouw-15-juli-2020-Amstelveen-855058-flattened.jpg
De Kock Betonbouw - Zaamdam (Feb2024)-9.jpg
13 februari 2024

Ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam

Nieuw project! Voor Ten Brinke Almelo realiseren wij de ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam. Hier worden totaal 710 appartementen gebouwd en wij zijn nu gestart met de eerste 67 huurappartementen.

De Kock - Vught (drone) - Dec2023-10.jpg
Vught - 31 januari 2024

Eerste prefab elementen Vught geplaatst

Wat hangen ze er mooi bij, hè? Onze eerste prefab elementen uit eigen fabriek! ? Met behulp van onze felgroene vacuümevenaars en speciale zuignappen legden we de eerste balkons en galerijplaten bij project Wolfskamerweg in Vught netjes op hun plek. Slim bedacht al zeggen we het zelf want op deze manier hoeven we geen hijsvoorzieningen in te bouwen.

IMG_1473.jpg
22 januari 2024

Rik kijkt terug op een leuke en leerzame stage

Rik van der Veeken (19), student Middenkaderfunctionaris Bouw / Architectuur op het Koning Willem I College, hoopte op een stage waar hij zichzelf nuttig kon maken. Daarin stelde De Kock Betonbouw niet teleur. “In Hoofddorp ligt nu een fundering die ík deels getekend heb”, vertelt hij enthousiast.

De Kock Mei 2023 - Helmond-011.jpg
Rosmalen - 13 januari 2024

De Kock is bewust bezig met veiligheid

De Kock Betonbouw werkte zelfvoorzienend en leverde uitstekende kwaliteit. Maar wat projectleider bij Van Wijnen Ruud Antonissen nog wel het meeste is bijgebleven van ruwbouwfase bij Helmond Waterburcht, is de aandacht voor veiligheid. “Bij veel betonbouwers is dat een ondergeschoven kindje, maar De Kock is hier heel bewust mee bezig.”

IMG_2018.jpg
Waalwijk - 11 januari 2024

Een nieuw jaar vanaf een nieuw adres

Wij zijn 2024 begonnen vanaf een nieuw adres. Omdat we aan de Taxandriaweg 11 al een hele tijd geleden uit ons jasje waren gegroeid, zijn we verhuisd. We hebben net voor de feestdagen onze spullen gepakt en een paar deuren verderop weer neergezet. Ons nieuwe adres is Taxandriaweg 12H. Nog steeds in het vertrouwde Waalwijk. Maar dan op een plek waar weer ruimte is om te groeien: met nieuwe medewerkers en enthousiaste stagiairs verder bouwen aan onze ambities. De koffie staat al als vanouds te pruttelen. Dus heb je zin in een bakkie? Kom gerust eens langs! ☕

De Kock Osdorp (11juni2022)-27.jpg
Raamsdonksveer - 8 december 2023

Meerwaarde: Steigerloos bouwen met Layher

Elk halfjaar publiceert Layher het magazine Meerwaarde. December 2023 leverden we met de Kock Betonbouw de volgende bijdrage. In 2019 beginnen de broers Leen en Martin de Kock het bedrijf De Kock Betonbouw. Ze willen zich onderscheiden door slimmer, efficiënter en anders te werken. Inmiddels zijn ze een partner in grote en complexe ruwbouwprojecten. Gespecialiseerd in het realiseren van in het werk gestort beton en het monteren van prefabbeton. Dat doen ze dagelijks met 80 tot 100 man, voornamelijk voor de utiliteitsbouw, woningbouw en civieltechnische projecten. Vanuit Waalwijk, in heel Nederland.

IMG_3054.jpg
Wijk en Aalburg - 16 november 2023

De Kock Prefab BV is los

De Kock Prefab is los! Gisteren hebben wij de eerste galerijen en balkons gestort in onze eigen prefab fabriek. En niet zomaar een galerij: een luifelplaat van ruim 12 ton!

Afbeelding van WhatsApp op 2023-11-23 om 11.35.35_4cb1e4f2.jpg
Waalwijk - 27 oktober 2023

Nieuwe projecten

Er staan weer heel veel nieuwe projecten op de rol en de komende weken brengen we jullie daar graag van op de hoogte. Vandaag in de schijnwerpers: Residence Gravin in 's-Gravenzande. Voor Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling maken we hier het volledige betonskelet voor 44 high end appartementen.

PANO0001-Pano.jpg
Amsterdam - 19 juni 2023

De Kock acteert als partner

De nauwkeurige voorbereiding, de oplossingsgerichte houding en de gezellige bulderlach van Martin. Het zijn zomaar wat dingen die Nick Dijkhof, tijdens de ruwbouwfase van The Ox werkvoorbereider bij Van Wijnen, bijzonder kon waarderen aan zijn samenwerking met De Kock Betonbouw. “Ze beloofden niet alleen partner te zijn in dit werk, maar waren dat ook echt.”

schaloen.jpg
Den Haag - 23 april 2023

We zijn los – 322 appartementen de Schaloen fase 1

We zijn los: Afgelopen week zijn de eerste echte kuubs beton gestort op ons nieuwe project 322 appartementen, Schaloen fase 1. Dit nieuwe werk in Den Haag realiseren wij in opdracht van De Vries en Verburg. De appartementen staan bovenop een parkeerkelder van zo’n 6.000m2. Eind 2024 hopen we de ruwbouw af te ronden, maar eerst zijn we de komende weken druk om de ruim 3.000m3 beton te verwerken in de fundering van het complex.

Kock Betonbouw portretten-854778.jpg
Leidschendam - 9 januari 2023

De werkdag van: werkvoorbereider Tim Conrads

In deze nieuwe rubriek ‘de werkdag van’ neemt een van onze collega’s je mee in hun dag. Met dit keer: werkvoorbereider Tim Conrads, die het project Carolinapark in Leidschendam in goede banen leidt tijdens de cruciale opstartfase. “De fundering is af, de kelder is gedaan. Nu gaan we de hoogte in”, zegt hij.

nieuws 4.jpg
Waalwijk - 16 december 2022

Met passie en succesvol samenwerken

De Kock Betonbouw BV is een jonge en frisse onderneming gespecialiseerd in civiele en bouwkundige betonbouw. “Onze missie? De beste én betrouwbaarste betonbouwer van Nederland zijn”, vertelt eigenaar en projectleider Martin de Kock. “Daarom pakken wij de projecten nét even iets anders aan.”