(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W5Q89PMM');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar nieuwsoverzicht

Waalwijk - 21 november 2022

Jens blikt terug op zijn stage bij De Kock

Niet één, niet twee, maar drie keer kwam Jens Vos terug om bij ons stage te lopen. Hij rondde zijn afstudeerstage onlangs af met een 8 als eindcijfer, maar vooral een bak aan ervaring, zo zegt hij zelf. “Ik heb echt alles van de ruwbouw kunnen zien. Van binnen tot buiten en van fundering tot het hoogste punt.”

“Van de vier stages die ik aan mijn mbo4-opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw / Architectuur moest volgen, heb ik er drie bij De Kock gedaan. Hier krijg je veel meer verantwoordelijkheden dan bij andere stagebedrijven. Je hoeft niet alleen op de bouw te gaan werken, maar mag ook echt op kantoor meewerken aan de voorbereidingen.

nieuws 3.jpg
De Kock Logo K.2

Van werkvoorbereiding tot uitvoering

Tijdens mijn afstudeerstage waren mijn dagen dan ook heel verschillend. De ene dag werkte ik bijvoorbeeld op kantoor en maakte ik tekeningen en calculaties van de Doka-bekistingen voor de funderingen. Dan rekende ik de betonhoeveelheden uit en tekende ik complete planningen in Autocat, waarmee ik van dag tot dag inzichtelijk maakte hoe de bouw als een treintje moest gaan lopen.

De volgende dag ging ik weer naar de bouw, om de tekeningen die ik had gemaakt aan onze uitvoerende collega’s uit te delen en toe te lichten wat er precies mee moest gebeuren. Maar ik werd bijvoorbeeld ook regelmatig naar de bouw gestuurd om de oplevering van een project te controleren met behulp van het programma Ed Controls.

Breed ingezet: ‘Veel kunnen zien’


Dat je zoveel mag doen tijdens je stage bij De Kock is ook precies wat het zo leuk maakt. Ik werd heel breed ingezet en heb daardoor echt alles in de ruwbouwfase van begin tot eind kunnen zien. Ik hielp mee bij de werkvoorbereiding, was erbij toen de fundering werd gestort en heb ook gezien dat het hoogste punt van een werk werd bereikt. Dat is super leerzaam.

Ik voelde me soms meer een werknemer dan een stagiair, maar natuurlijk werd ik overal wel in begeleid. Ik kreeg van Martin (de Kock, directie, red.) of Tim (Conrads, werkvoorbereider, red.) steeds opdrachten. En als ik het even niet wist en dacht: hoe kom ik hieraan, of hoe kom ik eruit? Dan kon ik dat gewoon met ze bespreken. Dan legden zij me alles uit en kon ik weer verder. Op een gegeven moment ga je het ook zelf zien en de volgende keer kun je het dan alleen.


De ideale stageplaats


Of ik De Kock Betonbouw zou aanraden als een stageplaats? Ja, zeker. Als je een stageplaats zoekt waar je veel kunt leren over hoe het binnen én buiten gaat in de ruwbouw, dan zou ik zeker aanraden om te solliciteren bij De Kock. De vrijheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid die je hier krijgt is echt super en dat krijg je op andere plekken niet zo gauw.

Zelf focus ik me nu eerst en vooral op mijn afstuderen. Als het goed is ben ik deze zomer klaar en dan ga ik kijken wat ik wil gaan doen. Ik weet nog niet óf ik de ruwbouw in ga, maar als ik dat doe dan weet ik wel heel zeker dat ik als eerste bij De Kock aanklop. Vanwege het werk én de collega’s. Het is een jong bedrijf met oprechte, leuke en geïnteresseerde collega’s – dat is goud waard.”

Stage lopen bij De Kock Betonbouw?


Doe jij een opleiding in de bouw en lijkt het je leuk om net als Jens stage te komen lopen bij De Kock Betonbouw? Of je nu timmerman, uitvoerder of werkvoorbereider wilt worden, bij ons kun je de ervaring opdoen die je nodig hebt. Neem contact op met Martin de Kock via +31 6 12620722 of stuur even een mailtje naar martin@dekockbetonbouw.nl en dan kijken we samen wat er mogelijk is.

De-Kock-Betonbouw-15-juli-2020-Amstelveen-855058-flattened.jpg
De Kock ÔÇö project Osdorper Ban drone (nov2022)-002.jpg

‘Een echte partner in de ruwbouw’

Een nauwkeurige voorbereiding, een oplossingsgerichte houding en strakke wanden. Het zijn zomaar wat thema’s die Nick Dijkhof, werkvoorbereider bij Van Wijnen, tijdens de ruwbouwfase van The Ox kon waarderen aan zijn samenwerking met De Kock Betonbouw. “De betonbouwer beloofde niet alleen een partner te zijn in dit werk, maar was dat ook echt.” Samen met Martin de Kock, werkvoorbereider en calculator bij De Kock Betonbouw, blikt hij terug op het project.

20231129-MVB_5769.jpg

Stagiair Geerten: “Bij De Kock word je in het diepe gegooid

Hij werd tijdens zijn stage flink in het diepe gegooid. Maar Geerten van de Werken (18), tweedejaars student Middenkaderfunctionaris Bouw aan het Hoornbeeck College in Amersfoort, vond dat niet erg. Integendeel: hij heeft er juist super veel van geleerd. In dit artikel blikt hij dan ook terug op een zeer geslaagde stage bij De Kock Betonbouw.

Hoofddorp ÔÇö April 2024-7080.jpg

Ymere Hoofddorp gaat de hoogte in

Ymere Hyde Park in Hoofddorp gaat de hoogte in! ?? De fundering ligt, de fietsenkelder is klaar en we zijn inmiddels bezig met de derde verdieping. Vanaf nu werken we steeds in een cyclus van 17 dagen een verdieping omhoog.

Hoofddorp ÔÇö Hoogste punt viering (feb2023)-001.jpg

De Kock zet de puntjes op de i

Van het meedenken in de werkvoorbereiding tot de goede nazorg aan toe. Corné Dekker, uitvoerder bij De Vries & Verburg, vond het prettig samenwerken met De Kock Betonbouw tijdens de ruwbouw van blok Kensington in Hyde Park. “De Kock zet de puntjes op de i.”

Veiligheidsdeskundige Jasmin Rešidović (Oct2023)-08.jpg

Met coaching naar een hoger veiligheidsniveau

De huidige veiligheidsstandaard verbeteren. Dat is waar hogere veiligheidskundige Jasmin Residovic ons het komende jaar bij helpt. Door medewerkers te begeleiden en bewustzijn te creëren over de risico’s en passende beheersmaatregelen. In dit artikel lopen we een ochtend met hem mee bij De Schaloen in Den Haag.

De Kock Eindhoven - Feb2024-42.jpg

“Eén team, één doel” De synergie van prefab en betonbouw in Strijp TX

De Kock Betonbouw en De Kock Prefab BV werken als één team samen aan de ontwikkeling van Strijp TX in Eindhoven. “We kijken continu waar we processen kunnen optimaliseren om de klant meer waarde te leveren”, aldus projectleider Tim Conrads. Samen met prefab coördinator Henry van Hulst legt hij uit hoe ze dat doen.

3. Mrt - wk 10 - magazine mock-up.jpg

De Kock Betonbouw Jubileummagazine

Vers van de pers: het De Kock Betonbouw Jubileummagazine ter ere van ons 5-jarige bestaan. Boordevol mooie, leuke en interessante artikelen. Met medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers. Maar natuurlijk ook met Leen en Martin zelf.

vacature

Martin kwam terug naar De Kock: "Jong, fris en groeiend bedrijf"

Van De Kock Interieurdesign naar De Kock Betonbouw. Zes jaar na zijn vertrek keerde Martin van Oerle terug naar het oude nest. Dit keer als uitvoerder. Een stap waar hij nog elke dag blij mee is. “De Kock Betonbouw is een groeiend bedrijf met een frisse club van jonge mensen. Dat zorgt voor een leuke sfeer en heel veel mogelijkheden”, vertelt hij.

De Kock Eindhoven - Feb2024 - drone-13.jpg

Nederland kleurt groen

Nederland kleurt groen! Want wist je dat we sinds kort over onze eigen MAXIMO paneelbekisting beschikken? Ultiem inzetbaar bij maatwerk wanden en bijzondere constructies.

De Kock Betonbouw - Zaamdam (Feb2024)-9.jpg

Ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam

Nieuw project! Voor Ten Brinke Almelo realiseren wij de ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam. Hier worden totaal 710 appartementen gebouwd en wij zijn nu gestart met de eerste 67 huurappartementen.

De Kock - Vught (drone) - Dec2023-10.jpg

Eerste prefab elementen Vught geplaatst

Wat hangen ze er mooi bij, hè? Onze eerste prefab elementen uit eigen fabriek! ? Met behulp van onze felgroene vacuümevenaars en speciale zuignappen legden we de eerste balkons en galerijplaten bij project Wolfskamerweg in Vught netjes op hun plek. Slim bedacht al zeggen we het zelf want op deze manier hoeven we geen hijsvoorzieningen in te bouwen.

IMG_1473.jpg

Rik kijkt terug op een leuke en leerzame stage

Rik van der Veeken (19), student Middenkaderfunctionaris Bouw / Architectuur op het Koning Willem I College, hoopte op een stage waar hij zichzelf nuttig kon maken. Daarin stelde De Kock Betonbouw niet teleur. “In Hoofddorp ligt nu een fundering die ík deels getekend heb”, vertelt hij enthousiast.