(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W5Q89PMM');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar nieuwsoverzicht

Amsterdam - 19 juni 2023

De Kock acteert als partner

De nauwkeurige voorbereiding, de oplossingsgerichte houding en de gezellige bulderlach van Martin. Het zijn zomaar wat dingen die Nick Dijkhof, tijdens de ruwbouwfase van The Ox werkvoorbereider bij Van Wijnen, bijzonder kon waarderen aan zijn samenwerking met De Kock Betonbouw. “Ze beloofden niet alleen partner te zijn in dit werk, maar waren dat ook echt.”

Osdorp 20 april 2022.jpg
De Kock ÔÇö project Osdorper Ban (nov2022)-014.jpg

“The Ox is een project voor verhuurder Vesteda. Van Wijnen bouwt hiervoor momenteel 168 appartementen met daaronder een parkeergarage”, vertelt Nick over het project in Amsterdam Nieuw-West. “De Kock heeft eigenlijk de hele ruwbouw gedaan. Vanaf de eerste fundering tot aan de laatste dakvloer. Voornamelijk in nat beton, met breedplaatvloeren en natte, gestorte wanden, en een heel klein deel prefab.”

Lees meer over The Ox

OPEN EN EERLIJKE COMMUNICATIE 

Vanuit zijn rol als werkvoorbereider had Nick voornamelijk met Martin en Leen te maken. En daar heeft hij naar eigen zeggen ‘heel prettig mee samengewerkt’. “Het zijn gezellige Brabantse jongens en dat merk je bijvoorbeeld in de open communicatie. Martin en Leen zijn heel toegankelijk en ik hoefde me nooit bezwaard te voelen om de telefoon te pakken als er eens iets was. Ik zal de harde bulderlach van Martin niet gauw vergeten.”


Onvoorziene problemen zijn er in vrijwel ieder bouwproject, maar het verschil zit hem in de manier waarop die worden opgepakt, aldus Nick. “De Kock doet zijn zaken over het algemeen heel netjes. Bij hen krijg je niet voor elke tegenvaller weer een extra factuur aan je broek. Scope is scope, en als ze ergens eens wat langer mee bezig zijn, dan is dat in hun ogen eigen verantwoordelijkheid. Dat is me wel echt bijgebleven.”

‘Veel geïncasseerd’


Een concreet voorbeeld? “Door corona en de oorlog in Oekraïne kreeg de hele branche te maken met flinke prijsverhogingen. De Kock had van tevoren bij wijze van spreken gerekend met een inkoopprijs van 100 euro per kuub beton en tijdens de uitvoering stegen die prijzen opeens naar 140 euro per kuub. Bij dit project heb je het algauw over 17.000  kuub beton, dus zo’n prijsverschil tikt behoorlijk door.” Maar Martin gaf bij de projectleider aan dat te zien als een stukje ondernemersrisico en besloot het in eerste instantie zelf te dragen, vertelt Nick. “Pas toen het écht de spuigaten uitliep hebben we er samen iets aan gedaan. Maar in het begin heeft De Kock dus enorm veel geïncasseerd. En daarin zagen we een groot verschil met andere partijen, die vaak gingen dwarsliggen en zeiden: jullie moeten nu betalen, of we gaan niet verder.”

‘De Kock acteert als partner’

Van Wijnen is een groot bedrijf dat behoort tot de top 5 bouwers van Nederland. “Er zijn dan ook best wel wat eisen die wij stellen aan onze onderaannemers”, zegt Nick. “Belangrijk voor ons zijn snelheid, kwaliteit en veiligheid, maar ook dat een onderaannemer acteert als partner. Veel partijen verkopen zich zo, maar komen die belofte uiteindelijk niet na. Ik vind dat De Kock zich wél zo heeft opgesteld: altijd zoeken naar een oplossing, niet alleen maar zeiken over geld en het écht samen doen. 

Osdorp 20 april 2022-36.jpg
De Kock Osdorp (11juni2022)-15.jpg

Nauwkeurige voorbereiding loont


Nog iets wat Nick is bijgebleven van de ruwbouwfase, is de goede planning. “Er zat flink wat werk in de kelder, en toen het project eenmaal de hoogte in ging, werkten de mannen van De Kock in een cyclus van steeds 14 dagen per verdieping. Die planning hebben ze nagenoeg elke keer gehaald. Ze hebben uiteindelijk maar één week extra nodig gehad om nog wat werk in te halen. Dat is echt verwaarloosbaar op zo’n groot project”, geeft Nick aan. Die realistische planning was het resultaat van een nauwkeurige werkvoorbereiding. “We hebben hier samen veel tijd in gestoken. Aanvankelijk hadden we bedacht om het in 10 dagen te doen, maar al snel bleek dat niet haalbaar. Dus hebben we samen gekeken: hoe kunnen we het dan wel doen, waar kunnen we tijd winnen en waar mogen we écht geen tijd verliezen? “Door er van tevoren goed over na te denken, ging de uitvoering heel goed.”

Precisiewerk bij plaatsen ankers

Een gedegen voorbereiding in de ruwbouwfase was bij dit project extra belangrijk. Want er moesten in het natte beton in totaal maar liefst 5400 ankers worden gestort, waaraan de prefab geveldelen en balkons later werden ophangen. “Dat moet heel nauwkeurig gedaan worden. En ik moet zeggen: De Kock heeft hier echt precisiewerk verricht." Van al deze ankers hebben zij er maar 2 of 3 moeten aanpassen.”

Als de ruwbouw goed wordt opgeleverd, bevordert dat ook de verdere afbouw van een bouwproject. En dat heeft De Kock hier wat Nick betreft zeker kunnen waarmaken. “Normaal heeft de stukadoor nog heel veel punten, maar die hebben we hier nagenoeg niet gehad. De gestorte betonwanden zijn van hoge kwaliteit. Alleen de dakvloer was niet helemaal vlak, maar dat is netjes opgelost. Zoals je van een partner mag verwachten.” 

Ontdek de mogelijkheden

Ook ervaren hoe wij als partner kunnen samenwerken in de ruwbouwfase? Neem vrijblijvend contact op met Martin de Kock om de mogelijkheden te bespreken. Bel naar 06 12 62 07 22 of mail naar martin@dekockbetonbouw.nl. Je bent ook van harte welkom bij ons op kantoor aan de Taxandriaweg 11 in Waalwijk. Laat van tevoren even iets weten, dan zetten wij de worstenbroodjes klaar!

 

 

De Kock ÔÇö project Osdorper Ban drone (nov2022)-002.jpg

‘Een echte partner in de ruwbouw’

Een nauwkeurige voorbereiding, een oplossingsgerichte houding en strakke wanden. Het zijn zomaar wat thema’s die Nick Dijkhof, werkvoorbereider bij Van Wijnen, tijdens de ruwbouwfase van The Ox kon waarderen aan zijn samenwerking met De Kock Betonbouw. “De betonbouwer beloofde niet alleen een partner te zijn in dit werk, maar was dat ook echt.” Samen met Martin de Kock, werkvoorbereider en calculator bij De Kock Betonbouw, blikt hij terug op het project.

20231129-MVB_5769.jpg

Stagiair Geerten: “Bij De Kock word je in het diepe gegooid

Hij werd tijdens zijn stage flink in het diepe gegooid. Maar Geerten van de Werken (18), tweedejaars student Middenkaderfunctionaris Bouw aan het Hoornbeeck College in Amersfoort, vond dat niet erg. Integendeel: hij heeft er juist super veel van geleerd. In dit artikel blikt hij dan ook terug op een zeer geslaagde stage bij De Kock Betonbouw.

Hoofddorp ÔÇö April 2024-7080.jpg

Ymere Hoofddorp gaat de hoogte in

Ymere Hyde Park in Hoofddorp gaat de hoogte in! ?? De fundering ligt, de fietsenkelder is klaar en we zijn inmiddels bezig met de derde verdieping. Vanaf nu werken we steeds in een cyclus van 17 dagen een verdieping omhoog.

Hoofddorp ÔÇö Hoogste punt viering (feb2023)-001.jpg

De Kock zet de puntjes op de i

Van het meedenken in de werkvoorbereiding tot de goede nazorg aan toe. Corné Dekker, uitvoerder bij De Vries & Verburg, vond het prettig samenwerken met De Kock Betonbouw tijdens de ruwbouw van blok Kensington in Hyde Park. “De Kock zet de puntjes op de i.”

Veiligheidsdeskundige Jasmin Rešidović (Oct2023)-08.jpg

Met coaching naar een hoger veiligheidsniveau

De huidige veiligheidsstandaard verbeteren. Dat is waar hogere veiligheidskundige Jasmin Residovic ons het komende jaar bij helpt. Door medewerkers te begeleiden en bewustzijn te creëren over de risico’s en passende beheersmaatregelen. In dit artikel lopen we een ochtend met hem mee bij De Schaloen in Den Haag.

De Kock Eindhoven - Feb2024-42.jpg

“Eén team, één doel” De synergie van prefab en betonbouw in Strijp TX

De Kock Betonbouw en De Kock Prefab BV werken als één team samen aan de ontwikkeling van Strijp TX in Eindhoven. “We kijken continu waar we processen kunnen optimaliseren om de klant meer waarde te leveren”, aldus projectleider Tim Conrads. Samen met prefab coördinator Henry van Hulst legt hij uit hoe ze dat doen.

3. Mrt - wk 10 - magazine mock-up.jpg

De Kock Betonbouw Jubileummagazine

Vers van de pers: het De Kock Betonbouw Jubileummagazine ter ere van ons 5-jarige bestaan. Boordevol mooie, leuke en interessante artikelen. Met medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers. Maar natuurlijk ook met Leen en Martin zelf.

vacature

Martin kwam terug naar De Kock: "Jong, fris en groeiend bedrijf"

Van De Kock Interieurdesign naar De Kock Betonbouw. Zes jaar na zijn vertrek keerde Martin van Oerle terug naar het oude nest. Dit keer als uitvoerder. Een stap waar hij nog elke dag blij mee is. “De Kock Betonbouw is een groeiend bedrijf met een frisse club van jonge mensen. Dat zorgt voor een leuke sfeer en heel veel mogelijkheden”, vertelt hij.

De Kock Eindhoven - Feb2024 - drone-13.jpg

Nederland kleurt groen

Nederland kleurt groen! Want wist je dat we sinds kort over onze eigen MAXIMO paneelbekisting beschikken? Ultiem inzetbaar bij maatwerk wanden en bijzondere constructies.

De Kock Betonbouw - Zaamdam (Feb2024)-9.jpg

Ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam

Nieuw project! Voor Ten Brinke Almelo realiseren wij de ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam. Hier worden totaal 710 appartementen gebouwd en wij zijn nu gestart met de eerste 67 huurappartementen.

De Kock - Vught (drone) - Dec2023-10.jpg

Eerste prefab elementen Vught geplaatst

Wat hangen ze er mooi bij, hè? Onze eerste prefab elementen uit eigen fabriek! ? Met behulp van onze felgroene vacuümevenaars en speciale zuignappen legden we de eerste balkons en galerijplaten bij project Wolfskamerweg in Vught netjes op hun plek. Slim bedacht al zeggen we het zelf want op deze manier hoeven we geen hijsvoorzieningen in te bouwen.

IMG_1473.jpg

Rik kijkt terug op een leuke en leerzame stage

Rik van der Veeken (19), student Middenkaderfunctionaris Bouw / Architectuur op het Koning Willem I College, hoopte op een stage waar hij zichzelf nuttig kon maken. Daarin stelde De Kock Betonbouw niet teleur. “In Hoofddorp ligt nu een fundering die ík deels getekend heb”, vertelt hij enthousiast.