window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-WRBJT43BQ5');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar nieuwsoverzicht

Amsterdam - 19 juni 2023

De Kock acteert als partner

De nauwkeurige voorbereiding, de oplossingsgerichte houding en de gezellige bulderlach van Martin. Het zijn zomaar wat dingen die Nick Dijkhof, tijdens de ruwbouwfase van The Ox werkvoorbereider bij Van Wijnen, bijzonder kon waarderen aan zijn samenwerking met De Kock Betonbouw. “Ze beloofden niet alleen partner te zijn in dit werk, maar waren dat ook echt.”

Osdorp 20 april 2022.jpg
De Kock ÔÇö project Osdorper Ban (nov2022)-014.jpg

“The Ox is een project voor verhuurder Vesteda. Van Wijnen bouwt hiervoor momenteel 168 appartementen met daaronder een parkeergarage”, vertelt Nick over het project in Amsterdam Nieuw-West. “De Kock heeft eigenlijk de hele ruwbouw gedaan. Vanaf de eerste fundering tot aan de laatste dakvloer. Voornamelijk in nat beton, met breedplaatvloeren en natte, gestorte wanden, en een heel klein deel prefab.”

Lees meer over The Ox

OPEN EN EERLIJKE COMMUNICATIE 

Vanuit zijn rol als werkvoorbereider had Nick voornamelijk met Martin en Leen te maken. En daar heeft hij naar eigen zeggen ‘heel prettig mee samengewerkt’. “Het zijn gezellige Brabantse jongens en dat merk je bijvoorbeeld in de open communicatie. Martin en Leen zijn heel toegankelijk en ik hoefde me nooit bezwaard te voelen om de telefoon te pakken als er eens iets was. Ik zal de harde bulderlach van Martin niet gauw vergeten.”


Onvoorziene problemen zijn er in vrijwel ieder bouwproject, maar het verschil zit hem in de manier waarop die worden opgepakt, aldus Nick. “De Kock doet zijn zaken over het algemeen heel netjes. Bij hen krijg je niet voor elke tegenvaller weer een extra factuur aan je broek. Scope is scope, en als ze ergens eens wat langer mee bezig zijn, dan is dat in hun ogen eigen verantwoordelijkheid. Dat is me wel echt bijgebleven.”

‘Veel geïncasseerd’


Een concreet voorbeeld? “Door corona en de oorlog in Oekraïne kreeg de hele branche te maken met flinke prijsverhogingen. De Kock had van tevoren bij wijze van spreken gerekend met een inkoopprijs van 100 euro per kuub beton en tijdens de uitvoering stegen die prijzen opeens naar 140 euro per kuub. Bij dit project heb je het algauw over 17.000  kuub beton, dus zo’n prijsverschil tikt behoorlijk door.” Maar Martin gaf bij de projectleider aan dat te zien als een stukje ondernemersrisico en besloot het in eerste instantie zelf te dragen, vertelt Nick. “Pas toen het écht de spuigaten uitliep hebben we er samen iets aan gedaan. Maar in het begin heeft De Kock dus enorm veel geïncasseerd. En daarin zagen we een groot verschil met andere partijen, die vaak gingen dwarsliggen en zeiden: jullie moeten nu betalen, of we gaan niet verder.”

‘De Kock acteert als partner’

Van Wijnen is een groot bedrijf dat behoort tot de top 5 bouwers van Nederland. “Er zijn dan ook best wel wat eisen die wij stellen aan onze onderaannemers”, zegt Nick. “Belangrijk voor ons zijn snelheid, kwaliteit en veiligheid, maar ook dat een onderaannemer acteert als partner. Veel partijen verkopen zich zo, maar komen die belofte uiteindelijk niet na. Ik vind dat De Kock zich wél zo heeft opgesteld: altijd zoeken naar een oplossing, niet alleen maar zeiken over geld en het écht samen doen. 

Osdorp 20 april 2022-36.jpg
De Kock Osdorp (11juni2022)-15.jpg

Nauwkeurige voorbereiding loont


Nog iets wat Nick is bijgebleven van de ruwbouwfase, is de goede planning. “Er zat flink wat werk in de kelder, en toen het project eenmaal de hoogte in ging, werkten de mannen van De Kock in een cyclus van steeds 14 dagen per verdieping. Die planning hebben ze nagenoeg elke keer gehaald. Ze hebben uiteindelijk maar één week extra nodig gehad om nog wat werk in te halen. Dat is echt verwaarloosbaar op zo’n groot project”, geeft Nick aan. Die realistische planning was het resultaat van een nauwkeurige werkvoorbereiding. “We hebben hier samen veel tijd in gestoken. Aanvankelijk hadden we bedacht om het in 10 dagen te doen, maar al snel bleek dat niet haalbaar. Dus hebben we samen gekeken: hoe kunnen we het dan wel doen, waar kunnen we tijd winnen en waar mogen we écht geen tijd verliezen? “Door er van tevoren goed over na te denken, ging de uitvoering heel goed.”

Precisiewerk bij plaatsen ankers

Een gedegen voorbereiding in de ruwbouwfase was bij dit project extra belangrijk. Want er moesten in het natte beton in totaal maar liefst 5400 ankers worden gestort, waaraan de prefab geveldelen en balkons later werden ophangen. “Dat moet heel nauwkeurig gedaan worden. En ik moet zeggen: De Kock heeft hier echt precisiewerk verricht." Van al deze ankers hebben zij er maar 2 of 3 moeten aanpassen.”

Als de ruwbouw goed wordt opgeleverd, bevordert dat ook de verdere afbouw van een bouwproject. En dat heeft De Kock hier wat Nick betreft zeker kunnen waarmaken. “Normaal heeft de stukadoor nog heel veel punten, maar die hebben we hier nagenoeg niet gehad. De gestorte betonwanden zijn van hoge kwaliteit. Alleen de dakvloer was niet helemaal vlak, maar dat is netjes opgelost. Zoals je van een partner mag verwachten.” 

Ontdek de mogelijkheden

Ook ervaren hoe wij als partner kunnen samenwerken in de ruwbouwfase? Neem vrijblijvend contact op met Martin de Kock om de mogelijkheden te bespreken. Bel naar 06 12 62 07 22 of mail naar martin@dekockbetonbouw.nl. Je bent ook van harte welkom bij ons op kantoor aan de Taxandriaweg 11 in Waalwijk. Laat van tevoren even iets weten, dan zetten wij de worstenbroodjes klaar!

 

 

De Kock Betonbouw - Zaamdam (Feb2024)-9.jpg
13 februari 2024

Ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam

Nieuw project! Voor Ten Brinke Almelo realiseren wij de ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam. Hier worden totaal 710 appartementen gebouwd en wij zijn nu gestart met de eerste 67 huurappartementen.

De Kock - Vught (drone) - Dec2023-10.jpg
Vught - 31 januari 2024

Eerste prefab elementen Vught geplaatst

Wat hangen ze er mooi bij, hè? Onze eerste prefab elementen uit eigen fabriek! ? Met behulp van onze felgroene vacuümevenaars en speciale zuignappen legden we de eerste balkons en galerijplaten bij project Wolfskamerweg in Vught netjes op hun plek. Slim bedacht al zeggen we het zelf want op deze manier hoeven we geen hijsvoorzieningen in te bouwen.

IMG_1473.jpg
22 januari 2024

Rik kijkt terug op een leuke en leerzame stage

Rik van der Veeken (19), student Middenkaderfunctionaris Bouw / Architectuur op het Koning Willem I College, hoopte op een stage waar hij zichzelf nuttig kon maken. Daarin stelde De Kock Betonbouw niet teleur. “In Hoofddorp ligt nu een fundering die ík deels getekend heb”, vertelt hij enthousiast.

De Kock Mei 2023 - Helmond-011.jpg
Rosmalen - 13 januari 2024

De Kock is bewust bezig met veiligheid

De Kock Betonbouw werkte zelfvoorzienend en leverde uitstekende kwaliteit. Maar wat projectleider bij Van Wijnen Ruud Antonissen nog wel het meeste is bijgebleven van ruwbouwfase bij Helmond Waterburcht, is de aandacht voor veiligheid. “Bij veel betonbouwers is dat een ondergeschoven kindje, maar De Kock is hier heel bewust mee bezig.”

IMG_2018.jpg
Waalwijk - 11 januari 2024

Een nieuw jaar vanaf een nieuw adres

Wij zijn 2024 begonnen vanaf een nieuw adres. Omdat we aan de Taxandriaweg 11 al een hele tijd geleden uit ons jasje waren gegroeid, zijn we verhuisd. We hebben net voor de feestdagen onze spullen gepakt en een paar deuren verderop weer neergezet. Ons nieuwe adres is Taxandriaweg 12H. Nog steeds in het vertrouwde Waalwijk. Maar dan op een plek waar weer ruimte is om te groeien: met nieuwe medewerkers en enthousiaste stagiairs verder bouwen aan onze ambities. De koffie staat al als vanouds te pruttelen. Dus heb je zin in een bakkie? Kom gerust eens langs! ☕

De Kock Osdorp (11juni2022)-27.jpg
Raamsdonksveer - 8 december 2023

Meerwaarde: Steigerloos bouwen met Layher

Elk halfjaar publiceert Layher het magazine Meerwaarde. December 2023 leverden we met de Kock Betonbouw de volgende bijdrage. In 2019 beginnen de broers Leen en Martin de Kock het bedrijf De Kock Betonbouw. Ze willen zich onderscheiden door slimmer, efficiënter en anders te werken. Inmiddels zijn ze een partner in grote en complexe ruwbouwprojecten. Gespecialiseerd in het realiseren van in het werk gestort beton en het monteren van prefabbeton. Dat doen ze dagelijks met 80 tot 100 man, voornamelijk voor de utiliteitsbouw, woningbouw en civieltechnische projecten. Vanuit Waalwijk, in heel Nederland.

IMG_3054.jpg
Wijk en Aalburg - 16 november 2023

De Kock Prefab BV is los

De Kock Prefab is los! Gisteren hebben wij de eerste galerijen en balkons gestort in onze eigen prefab fabriek. En niet zomaar een galerij: een luifelplaat van ruim 12 ton!

Afbeelding van WhatsApp op 2023-11-23 om 11.35.35_4cb1e4f2.jpg
Waalwijk - 27 oktober 2023

Nieuwe projecten

Er staan weer heel veel nieuwe projecten op de rol en de komende weken brengen we jullie daar graag van op de hoogte. Vandaag in de schijnwerpers: Residence Gravin in 's-Gravenzande. Voor Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling maken we hier het volledige betonskelet voor 44 high end appartementen.

schaloen.jpg
Den Haag - 23 april 2023

We zijn los – 322 appartementen de Schaloen fase 1

We zijn los: Afgelopen week zijn de eerste echte kuubs beton gestort op ons nieuwe project 322 appartementen, Schaloen fase 1. Dit nieuwe werk in Den Haag realiseren wij in opdracht van De Vries en Verburg. De appartementen staan bovenop een parkeerkelder van zo’n 6.000m2. Eind 2024 hopen we de ruwbouw af te ronden, maar eerst zijn we de komende weken druk om de ruim 3.000m3 beton te verwerken in de fundering van het complex.

Kock Betonbouw portretten-854778.jpg
Leidschendam - 9 januari 2023

De werkdag van: werkvoorbereider Tim Conrads

In deze nieuwe rubriek ‘de werkdag van’ neemt een van onze collega’s je mee in hun dag. Met dit keer: werkvoorbereider Tim Conrads, die het project Carolinapark in Leidschendam in goede banen leidt tijdens de cruciale opstartfase. “De fundering is af, de kelder is gedaan. Nu gaan we de hoogte in”, zegt hij.

nieuws 4.jpg
Waalwijk - 16 december 2022

Met passie en succesvol samenwerken

De Kock Betonbouw BV is een jonge en frisse onderneming gespecialiseerd in civiele en bouwkundige betonbouw. “Onze missie? De beste én betrouwbaarste betonbouwer van Nederland zijn”, vertelt eigenaar en projectleider Martin de Kock. “Daarom pakken wij de projecten nét even iets anders aan.”

nieuws 6.jpeg
Buiksloterham - 28 november 2022

Het einde én een nieuw begin

Afgelopen vrijdag vertrok onze groene wandbekisting van het project 168 appartementen The Ox Amsterdam naar Hendriks stalen bekistingtechniek om daar gereviseerd te worden voor een nieuwe uitdaging. Dezelfde dag is een andere eigen wandbekistingset aangevoerd op het project kavel 6 in Buiksloterham om daar 72 appartementen te gaan realiseren. Beide werken realiseren wij in opdracht van Van Wijnen.