(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W5Q89PMM');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar nieuwsoverzicht

Waalwijk - 16 december 2022

Met passie en succesvol samenwerken

De Kock Betonbouw BV is een jonge en frisse onderneming gespecialiseerd in civiele en bouwkundige betonbouw. “Onze missie? De beste én betrouwbaarste betonbouwer van Nederland zijn”, vertelt eigenaar en projectleider Martin de Kock. “Daarom pakken wij de projecten nét even iets anders aan.”

nieuws 4.jpg
De Kock - project Leidschendam (Jan2023)-01.jpg

Het succesverhaal


Het succesverhaal van De Kock Betonbouw BV start in 2002, als Leen de Kock op 19-jarige leeftijd een bouwbedrijf voor allround woningbouwwerkzaamheden opricht. Aanvankelijk focust Leen op het realiseren van luxe keukens, badkamers en aanbouwen maar in 2008 maakt hij, met de bouw van een uitkijkplatform en vogelkijkhut in Natuurpark De Biesbosch, een omslag naar de ruwbouw. Na dit mooie en succesvolle project volgen diverse bruggen, deksloven, keerwanden en andere kleine betonwerken en vanaf 2014 is het bedrijf dé specialist in civiele en bouwkundige betonbouwprojecten. In 2018 treedt ook Martin de Kock toe tot het bedrijf. Hierdoor kan broer Leen zich focussen op de realisatie, terwijl Martin verantwoordelijk wordt voor het uitdenken en calculeren van de projecten tot en met de werkvoorbereiding. Niet alleen het aantal projecten, maar ook hun omvang en complexiteit nemen steeds verder toe en inmiddels is De Kock Betonbouw BV dé ruwbouwspecialist voor de woningbouw. “We zijn hét adres voor grootschalige ruwbouwwerken. Ons specialisme zijn appartementencomplexen met 100 woningen of meer, waarbij we werken in opdracht van en in samenwerking met de grote landelijke aannemerspartijen. Maar ook de kleine(re) werken zijn we niet vergeten en bedienen we graag, waarbij we optreden als totaal-ruwbouwaannemer.”


Langdurige en hechte klantrelaties

Ondanks de koerswijziging zijn de kernwaarden van De Kock Betonbouw BV nooit verloren gegaan. Ambitie, eerlijkheid en klantgericht ondernemen lopen nog altijd als een rode draad door het bedrijf. “Wij zoeken steevast naar de beste oplossing voor ieder project”, benadrukt De Kock. “Sluit dit aan bij onze werkmethodiek? Of is een andere oplossing misschien meer geschikt? Ook dat schromen wij niet te vertellen. Wij hechten aan langdurige en hechte klantrelaties. In de projecten die wij uitvoeren, staan wij stevig naast de hoofdaannemer. We voelen ons verantwoordelijk voor planning, product en project en denken graag mee in oplossingen. Dit kan betekenen dat we moeten versnellen, bijschalen of op andere dagen moeten werken. Door projecten te realiseren met en voor vaste partners, raken we steeds beter op elkaar ingespeeld. Dit leidt tot betere planningen, een hogere kwaliteit en minder verspilling, maar ook tot meer werkplezier én een verhoogde veiligheid.”

Werkmethodiek


De werkmethodiek van De Kock Betonbouw BV bestaat in basis uit natte betonwanden en prefab betonvloeren, die in het werk worden afgestort. “Hier omheen monteren wij de prefab betonelementen”, aldus De Kock. “Naar wens verwerken we bovendien de wapening. Kortom: wij zijn verantwoordelijk voor alle ‘grijze delen’ van het gebouw. Naar wens kunnen we ook steigerloos bouwen.”

Volledig ontzorgd


“We zitten graag al in een vroeg stadium aan tafel bij de hoofdaannemer, zodat we vanuit de calculatie kunnen meedenken in de uitvoeringsmethode”, aldus De Kock. “Wat is de meest slimme en efficiënte methode in doorlooptijd, kwaliteit, zekerheid en kosten? We werken het complete ruwbouwontwerp uit in 3D. Bijvoorbeeld om de verdiepingen te realiseren, werken wij met breedplaatvloeren. Hier bovenop storten wij een druklaag. Om de vloeren tijdelijk te ondersteunen, maken wij gebruik van een eigen ondersteuningssysteem. Dit systeem werken wij voor elk werk 3D uit. Ook voeren wij een uitgebreide clashcontrole uit, zodat aan de voorkant al inzichtelijk is of de ondersteuning niet conflicteert met de installatietechnieken. Kloppen de vloerranden? Datzelfde doen we voor onze bekistingen. We plannen onze werken alvast uit tot opdrachtniveau. Naar wens stellen we bovendien de kraanplanningen op, verzorgen we de afroep van prefab beton en stemmen we het werk af met alle nevenaannemers. Ook bewaken we de uitvoeringsplanning, waarmee opdrachtgevers volledig worden ontzorgd.”

Kock Betonbouw portretten-854778.jpg
De Kock ÔÇö project Osdorper Ban drone (nov2022)-002.jpg

‘Een echte partner in de ruwbouw’

Een nauwkeurige voorbereiding, een oplossingsgerichte houding en strakke wanden. Het zijn zomaar wat thema’s die Nick Dijkhof, werkvoorbereider bij Van Wijnen, tijdens de ruwbouwfase van The Ox kon waarderen aan zijn samenwerking met De Kock Betonbouw. “De betonbouwer beloofde niet alleen een partner te zijn in dit werk, maar was dat ook echt.” Samen met Martin de Kock, werkvoorbereider en calculator bij De Kock Betonbouw, blikt hij terug op het project.

20231129-MVB_5769.jpg

Stagiair Geerten: “Bij De Kock word je in het diepe gegooid

Hij werd tijdens zijn stage flink in het diepe gegooid. Maar Geerten van de Werken (18), tweedejaars student Middenkaderfunctionaris Bouw aan het Hoornbeeck College in Amersfoort, vond dat niet erg. Integendeel: hij heeft er juist super veel van geleerd. In dit artikel blikt hij dan ook terug op een zeer geslaagde stage bij De Kock Betonbouw.

Hoofddorp ÔÇö April 2024-7080.jpg

Ymere Hoofddorp gaat de hoogte in

Ymere Hyde Park in Hoofddorp gaat de hoogte in! ?? De fundering ligt, de fietsenkelder is klaar en we zijn inmiddels bezig met de derde verdieping. Vanaf nu werken we steeds in een cyclus van 17 dagen een verdieping omhoog.

Hoofddorp ÔÇö Hoogste punt viering (feb2023)-001.jpg

De Kock zet de puntjes op de i

Van het meedenken in de werkvoorbereiding tot de goede nazorg aan toe. Corné Dekker, uitvoerder bij De Vries & Verburg, vond het prettig samenwerken met De Kock Betonbouw tijdens de ruwbouw van blok Kensington in Hyde Park. “De Kock zet de puntjes op de i.”

Veiligheidsdeskundige Jasmin Rešidović (Oct2023)-08.jpg

Met coaching naar een hoger veiligheidsniveau

De huidige veiligheidsstandaard verbeteren. Dat is waar hogere veiligheidskundige Jasmin Residovic ons het komende jaar bij helpt. Door medewerkers te begeleiden en bewustzijn te creëren over de risico’s en passende beheersmaatregelen. In dit artikel lopen we een ochtend met hem mee bij De Schaloen in Den Haag.

De Kock Eindhoven - Feb2024-42.jpg

“Eén team, één doel” De synergie van prefab en betonbouw in Strijp TX

De Kock Betonbouw en De Kock Prefab BV werken als één team samen aan de ontwikkeling van Strijp TX in Eindhoven. “We kijken continu waar we processen kunnen optimaliseren om de klant meer waarde te leveren”, aldus projectleider Tim Conrads. Samen met prefab coördinator Henry van Hulst legt hij uit hoe ze dat doen.

3. Mrt - wk 10 - magazine mock-up.jpg

De Kock Betonbouw Jubileummagazine

Vers van de pers: het De Kock Betonbouw Jubileummagazine ter ere van ons 5-jarige bestaan. Boordevol mooie, leuke en interessante artikelen. Met medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers. Maar natuurlijk ook met Leen en Martin zelf.

vacature

Martin kwam terug naar De Kock: "Jong, fris en groeiend bedrijf"

Van De Kock Interieurdesign naar De Kock Betonbouw. Zes jaar na zijn vertrek keerde Martin van Oerle terug naar het oude nest. Dit keer als uitvoerder. Een stap waar hij nog elke dag blij mee is. “De Kock Betonbouw is een groeiend bedrijf met een frisse club van jonge mensen. Dat zorgt voor een leuke sfeer en heel veel mogelijkheden”, vertelt hij.

De Kock Eindhoven - Feb2024 - drone-13.jpg

Nederland kleurt groen

Nederland kleurt groen! Want wist je dat we sinds kort over onze eigen MAXIMO paneelbekisting beschikken? Ultiem inzetbaar bij maatwerk wanden en bijzondere constructies.

De Kock Betonbouw - Zaamdam (Feb2024)-9.jpg

Ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam

Nieuw project! Voor Ten Brinke Almelo realiseren wij de ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam. Hier worden totaal 710 appartementen gebouwd en wij zijn nu gestart met de eerste 67 huurappartementen.

De Kock - Vught (drone) - Dec2023-10.jpg

Eerste prefab elementen Vught geplaatst

Wat hangen ze er mooi bij, hè? Onze eerste prefab elementen uit eigen fabriek! ? Met behulp van onze felgroene vacuümevenaars en speciale zuignappen legden we de eerste balkons en galerijplaten bij project Wolfskamerweg in Vught netjes op hun plek. Slim bedacht al zeggen we het zelf want op deze manier hoeven we geen hijsvoorzieningen in te bouwen.

IMG_1473.jpg

Rik kijkt terug op een leuke en leerzame stage

Rik van der Veeken (19), student Middenkaderfunctionaris Bouw / Architectuur op het Koning Willem I College, hoopte op een stage waar hij zichzelf nuttig kon maken. Daarin stelde De Kock Betonbouw niet teleur. “In Hoofddorp ligt nu een fundering die ík deels getekend heb”, vertelt hij enthousiast.