window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-WRBJT43BQ5');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar nieuwsoverzicht

Waalwijk - 16 december 2022

Met passie en succesvol samenwerken

De Kock Betonbouw BV is een jonge en frisse onderneming gespecialiseerd in civiele en bouwkundige betonbouw. “Onze missie? De beste én betrouwbaarste betonbouwer van Nederland zijn”, vertelt eigenaar en projectleider Martin de Kock. “Daarom pakken wij de projecten nét even iets anders aan.”

nieuws 4.jpg
De Kock - project Leidschendam (Jan2023)-01.jpg

Het succesverhaal


Het succesverhaal van De Kock Betonbouw BV start in 2002, als Leen de Kock op 19-jarige leeftijd een bouwbedrijf voor allround woningbouwwerkzaamheden opricht. Aanvankelijk focust Leen op het realiseren van luxe keukens, badkamers en aanbouwen maar in 2008 maakt hij, met de bouw van een uitkijkplatform en vogelkijkhut in Natuurpark De Biesbosch, een omslag naar de ruwbouw. Na dit mooie en succesvolle project volgen diverse bruggen, deksloven, keerwanden en andere kleine betonwerken en vanaf 2014 is het bedrijf dé specialist in civiele en bouwkundige betonbouwprojecten. In 2018 treedt ook Martin de Kock toe tot het bedrijf. Hierdoor kan broer Leen zich focussen op de realisatie, terwijl Martin verantwoordelijk wordt voor het uitdenken en calculeren van de projecten tot en met de werkvoorbereiding. Niet alleen het aantal projecten, maar ook hun omvang en complexiteit nemen steeds verder toe en inmiddels is De Kock Betonbouw BV dé ruwbouwspecialist voor de woningbouw. “We zijn hét adres voor grootschalige ruwbouwwerken. Ons specialisme zijn appartementencomplexen met 100 woningen of meer, waarbij we werken in opdracht van en in samenwerking met de grote landelijke aannemerspartijen. Maar ook de kleine(re) werken zijn we niet vergeten en bedienen we graag, waarbij we optreden als totaal-ruwbouwaannemer.”


Langdurige en hechte klantrelaties

Ondanks de koerswijziging zijn de kernwaarden van De Kock Betonbouw BV nooit verloren gegaan. Ambitie, eerlijkheid en klantgericht ondernemen lopen nog altijd als een rode draad door het bedrijf. “Wij zoeken steevast naar de beste oplossing voor ieder project”, benadrukt De Kock. “Sluit dit aan bij onze werkmethodiek? Of is een andere oplossing misschien meer geschikt? Ook dat schromen wij niet te vertellen. Wij hechten aan langdurige en hechte klantrelaties. In de projecten die wij uitvoeren, staan wij stevig naast de hoofdaannemer. We voelen ons verantwoordelijk voor planning, product en project en denken graag mee in oplossingen. Dit kan betekenen dat we moeten versnellen, bijschalen of op andere dagen moeten werken. Door projecten te realiseren met en voor vaste partners, raken we steeds beter op elkaar ingespeeld. Dit leidt tot betere planningen, een hogere kwaliteit en minder verspilling, maar ook tot meer werkplezier én een verhoogde veiligheid.”

Werkmethodiek


De werkmethodiek van De Kock Betonbouw BV bestaat in basis uit natte betonwanden en prefab betonvloeren, die in het werk worden afgestort. “Hier omheen monteren wij de prefab betonelementen”, aldus De Kock. “Naar wens verwerken we bovendien de wapening. Kortom: wij zijn verantwoordelijk voor alle ‘grijze delen’ van het gebouw. Naar wens kunnen we ook steigerloos bouwen.”

Volledig ontzorgd


“We zitten graag al in een vroeg stadium aan tafel bij de hoofdaannemer, zodat we vanuit de calculatie kunnen meedenken in de uitvoeringsmethode”, aldus De Kock. “Wat is de meest slimme en efficiënte methode in doorlooptijd, kwaliteit, zekerheid en kosten? We werken het complete ruwbouwontwerp uit in 3D. Bijvoorbeeld om de verdiepingen te realiseren, werken wij met breedplaatvloeren. Hier bovenop storten wij een druklaag. Om de vloeren tijdelijk te ondersteunen, maken wij gebruik van een eigen ondersteuningssysteem. Dit systeem werken wij voor elk werk 3D uit. Ook voeren wij een uitgebreide clashcontrole uit, zodat aan de voorkant al inzichtelijk is of de ondersteuning niet conflicteert met de installatietechnieken. Kloppen de vloerranden? Datzelfde doen we voor onze bekistingen. We plannen onze werken alvast uit tot opdrachtniveau. Naar wens stellen we bovendien de kraanplanningen op, verzorgen we de afroep van prefab beton en stemmen we het werk af met alle nevenaannemers. Ook bewaken we de uitvoeringsplanning, waarmee opdrachtgevers volledig worden ontzorgd.”

Kock Betonbouw portretten-854778.jpg
De Kock Betonbouw - Zaamdam (Feb2024)-9.jpg
13 februari 2024

Ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam

Nieuw project! Voor Ten Brinke Almelo realiseren wij de ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam. Hier worden totaal 710 appartementen gebouwd en wij zijn nu gestart met de eerste 67 huurappartementen.

De Kock - Vught (drone) - Dec2023-10.jpg
Vught - 31 januari 2024

Eerste prefab elementen Vught geplaatst

Wat hangen ze er mooi bij, hè? Onze eerste prefab elementen uit eigen fabriek! ? Met behulp van onze felgroene vacuümevenaars en speciale zuignappen legden we de eerste balkons en galerijplaten bij project Wolfskamerweg in Vught netjes op hun plek. Slim bedacht al zeggen we het zelf want op deze manier hoeven we geen hijsvoorzieningen in te bouwen.

IMG_1473.jpg
22 januari 2024

Rik kijkt terug op een leuke en leerzame stage

Rik van der Veeken (19), student Middenkaderfunctionaris Bouw / Architectuur op het Koning Willem I College, hoopte op een stage waar hij zichzelf nuttig kon maken. Daarin stelde De Kock Betonbouw niet teleur. “In Hoofddorp ligt nu een fundering die ík deels getekend heb”, vertelt hij enthousiast.

De Kock Mei 2023 - Helmond-011.jpg
Rosmalen - 13 januari 2024

De Kock is bewust bezig met veiligheid

De Kock Betonbouw werkte zelfvoorzienend en leverde uitstekende kwaliteit. Maar wat projectleider bij Van Wijnen Ruud Antonissen nog wel het meeste is bijgebleven van ruwbouwfase bij Helmond Waterburcht, is de aandacht voor veiligheid. “Bij veel betonbouwers is dat een ondergeschoven kindje, maar De Kock is hier heel bewust mee bezig.”

IMG_2018.jpg
Waalwijk - 11 januari 2024

Een nieuw jaar vanaf een nieuw adres

Wij zijn 2024 begonnen vanaf een nieuw adres. Omdat we aan de Taxandriaweg 11 al een hele tijd geleden uit ons jasje waren gegroeid, zijn we verhuisd. We hebben net voor de feestdagen onze spullen gepakt en een paar deuren verderop weer neergezet. Ons nieuwe adres is Taxandriaweg 12H. Nog steeds in het vertrouwde Waalwijk. Maar dan op een plek waar weer ruimte is om te groeien: met nieuwe medewerkers en enthousiaste stagiairs verder bouwen aan onze ambities. De koffie staat al als vanouds te pruttelen. Dus heb je zin in een bakkie? Kom gerust eens langs! ☕

De Kock Osdorp (11juni2022)-27.jpg
Raamsdonksveer - 8 december 2023

Meerwaarde: Steigerloos bouwen met Layher

Elk halfjaar publiceert Layher het magazine Meerwaarde. December 2023 leverden we met de Kock Betonbouw de volgende bijdrage. In 2019 beginnen de broers Leen en Martin de Kock het bedrijf De Kock Betonbouw. Ze willen zich onderscheiden door slimmer, efficiënter en anders te werken. Inmiddels zijn ze een partner in grote en complexe ruwbouwprojecten. Gespecialiseerd in het realiseren van in het werk gestort beton en het monteren van prefabbeton. Dat doen ze dagelijks met 80 tot 100 man, voornamelijk voor de utiliteitsbouw, woningbouw en civieltechnische projecten. Vanuit Waalwijk, in heel Nederland.

IMG_3054.jpg
Wijk en Aalburg - 16 november 2023

De Kock Prefab BV is los

De Kock Prefab is los! Gisteren hebben wij de eerste galerijen en balkons gestort in onze eigen prefab fabriek. En niet zomaar een galerij: een luifelplaat van ruim 12 ton!

Afbeelding van WhatsApp op 2023-11-23 om 11.35.35_4cb1e4f2.jpg
Waalwijk - 27 oktober 2023

Nieuwe projecten

Er staan weer heel veel nieuwe projecten op de rol en de komende weken brengen we jullie daar graag van op de hoogte. Vandaag in de schijnwerpers: Residence Gravin in 's-Gravenzande. Voor Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling maken we hier het volledige betonskelet voor 44 high end appartementen.

PANO0001-Pano.jpg
Amsterdam - 19 juni 2023

De Kock acteert als partner

De nauwkeurige voorbereiding, de oplossingsgerichte houding en de gezellige bulderlach van Martin. Het zijn zomaar wat dingen die Nick Dijkhof, tijdens de ruwbouwfase van The Ox werkvoorbereider bij Van Wijnen, bijzonder kon waarderen aan zijn samenwerking met De Kock Betonbouw. “Ze beloofden niet alleen partner te zijn in dit werk, maar waren dat ook echt.”

schaloen.jpg
Den Haag - 23 april 2023

We zijn los – 322 appartementen de Schaloen fase 1

We zijn los: Afgelopen week zijn de eerste echte kuubs beton gestort op ons nieuwe project 322 appartementen, Schaloen fase 1. Dit nieuwe werk in Den Haag realiseren wij in opdracht van De Vries en Verburg. De appartementen staan bovenop een parkeerkelder van zo’n 6.000m2. Eind 2024 hopen we de ruwbouw af te ronden, maar eerst zijn we de komende weken druk om de ruim 3.000m3 beton te verwerken in de fundering van het complex.

Kock Betonbouw portretten-854778.jpg
Leidschendam - 9 januari 2023

De werkdag van: werkvoorbereider Tim Conrads

In deze nieuwe rubriek ‘de werkdag van’ neemt een van onze collega’s je mee in hun dag. Met dit keer: werkvoorbereider Tim Conrads, die het project Carolinapark in Leidschendam in goede banen leidt tijdens de cruciale opstartfase. “De fundering is af, de kelder is gedaan. Nu gaan we de hoogte in”, zegt hij.

nieuws 6.jpeg
Buiksloterham - 28 november 2022

Het einde én een nieuw begin

Afgelopen vrijdag vertrok onze groene wandbekisting van het project 168 appartementen The Ox Amsterdam naar Hendriks stalen bekistingtechniek om daar gereviseerd te worden voor een nieuwe uitdaging. Dezelfde dag is een andere eigen wandbekistingset aangevoerd op het project kavel 6 in Buiksloterham om daar 72 appartementen te gaan realiseren. Beide werken realiseren wij in opdracht van Van Wijnen.