window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-WRBJT43BQ5');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar nieuwsoverzicht

Eindhoven - 22 april 2024

“Eén team, één doel” De synergie van prefab en betonbouw in Strijp TX

De Kock Betonbouw en De Kock Prefab BV werken als één team samen aan de ontwikkeling van Strijp TX in Eindhoven. “We kijken continu waar we processen kunnen optimaliseren om de klant meer waarde te leveren”, aldus projectleider Tim Conrads. Samen met prefab coördinator Henry van Hulst legt hij uit hoe ze dat doen.

20240124-MVB_1112.jpg
4. April - Tim-Henry.jpg

Tim: “Strijp TX is het grootste project dat we als De Kock Betonbouw ooit hebben aangenomen. In het bestaande Philips Gebouw TX bouwen we de casco constructies van drie kantoortorens van elk 30 meter hoog.”

Henry: “Dat doen we met een combinatie van in het werk gestorte betonwanden en prefab wanden, kolommen en liggers uit onze eigen fabriek. In totaal maken we alle 1.500 prefab onderdelen van dit werk helemaal zelf.”

Tim: “Daar hebben we voor gekozen, omdat er een zeer strakke deadline zit op de oplevering van dit project. Door de prefab onderdelen zelf te produceren, zijn we onafhankelijk van derde partijen en kunnen we de continuïteit van het totale project beter garanderen.”

Van tekenwerk tot productie

Tim: “Ons werk begint al bij de engineering van de prefab elementen. De constructeur van de hoofdaannemer deelt de eerste tekeningen met ons en onze werkvoorbereiders zetten deze vervolgens om naar productietekeningen inclusief instortvoorzieningen.”

Henry: “Na goedkeuring van de klant gaan we over tot de productie. Wij bouwen de bekisting, plaatsen de bewapening en verpompen het beton. ’s Nachts laten we het materiaal goed uitharden en ’s ochtends maken we de kisten los. Daarna begint de hele cyclus weer opnieuw.”

 


Tim: “Omdat we praktisch naast elkaar zitten op kantoor, kunnen we heel snel schakelen. Dat is fijn, want zelfs nu we al met de uitvoering bezig zijn, wijzigt het ontwerp nog regelmatig. Pas moesten kolommen van 60 bij 60 centimeter bijvoorbeeld ineens 60 bij 80 centimeter worden omdat dit architectonisch mooier was in het gebouw.”

Henry: “Op de dag dat zo’n wijziging binnenkomt, kunnen wij meteen nieuwe productietekeningen maken en de nieuwe ontwerpen direct gaan inplannen om te storten. En dat willen we ook, want we hebben dezelfde doelstelling: dat het buiten vlekkeloos verloopt.” 

Tim: “Bij een externe partij zou je dan eerst nog overeenstemming moeten zoeken over de prijs. Maar wij werken in hetzelfde belang en willen koste wat het kost voorkomen dat het werk buiten stilvalt, dus gaan meteen over tot actie.” En dat lukt ons ook. Want we hadden de kolommen binnen 5 werkdagen aangepast en wel op de bouwplaats.

Voordelen voor het zichtwerk

Tim: “Een ander voordeel is dat we zowel de wanden als de prefab elementen met hetzelfde betonmengsel storten. In dit project komt dat in het bijzonder goed van pas, omdat we met veel zichtwerk te maken hebben: het gebouw krijgt een industriële uitstraling en zowel de prefab kolommen en liggers, als de wanden blijven in het zicht.”

Henry: “We passen in de fabriek ook dezelfde stortmethode toe als op de bouw. Met een externe leverancier was de kans op kleurverschil in het beton groot, maar bij ons is de uitstraling van in het werk gestort en prefab beton zo goed als hetzelfde.”

Tim: “Bij andere projecten leveren we ook direct afgewerkte prefab elementen.”

 

20240124-MVB_1128.jpg
Scrollen

Henry: “Dan passen we geen hijsvoorzieningen toe, maar verplaatsen we de prefab elementen met onze vacuümheffer en speciale zuignappen. Daardoor hoeven wij na plaatsing niets meer af te werken en zijn we in staat om direct een hoogwaardig element af te leveren. Dat bespaart tijd én is strakker voor het zicht.”


Tim: “Zo zijn we eigenlijk continu aan het kijken waar we processen kunnen optimaliseren om meer waarde te creëren voor de klant. We hebben er in dit project bijvoorbeeld ook voor gezorgd dat we de schroefhulzen, die we instorten voor de kozijnen, meteen kunnen gebruiken om onze veiligheidsvoorzieningen aan te monteren. Dit doen we al op de grond, zodat we de prefab elementen inclusief veiligheidshekjes naar boven kunnen hijsen. Op die manier kunnen onze jongens op hoogte meteen veilig werken.”

 

Aannemer van de complete ruwbouw

De Kock Betonbouw is een aannemer van complete ruwbouwprojecten. Van kleine prefab elementen tot het volledige ruwbouwskelet en zichtwerk gevelelementen. Benieuwd wat wij voor uw project kunnen betekenen?

Neem dan contact op met Martin de Kock.

Hoofddorp ÔÇö April 2024-7080.jpg

Ymere Hoofddorp gaat de hoogte in

Ymere Hyde Park in Hoofddorp gaat de hoogte in! ?? De fundering ligt, de fietsenkelder is klaar en we zijn inmiddels bezig met de derde verdieping. Vanaf nu werken we steeds in een cyclus van 17 dagen een verdieping omhoog.

Hoofddorp ÔÇö Hoogste punt viering (feb2023)-001.jpg

De Kock zet de puntjes op de i

Van het meedenken in de werkvoorbereiding tot de goede nazorg aan toe. Corné Dekker, uitvoerder bij De Vries & Verburg, vond het prettig samenwerken met De Kock Betonbouw tijdens de ruwbouw van blok Kensington in Hyde Park. “De Kock zet de puntjes op de i.”

Veiligheidsdeskundige Jasmin Rešidović (Oct2023)-08.jpg

Met coaching naar een hoger veiligheidsniveau

De huidige veiligheidsstandaard verbeteren. Dat is waar hogere veiligheidskundige Jasmin Residovic ons het komende jaar bij helpt. Door medewerkers te begeleiden en bewustzijn te creëren over de risico’s en passende beheersmaatregelen. In dit artikel lopen we een ochtend met hem mee bij De Schaloen in Den Haag.

3. Mrt - wk 10 - magazine mock-up.jpg

De Kock Betonbouw Jubileummagazine

Vers van de pers: het De Kock Betonbouw Jubileummagazine ter ere van ons 5-jarige bestaan. Boordevol mooie, leuke en interessante artikelen. Met medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers. Maar natuurlijk ook met Leen en Martin zelf.

vacature

Martin kwam terug naar De Kock: "Jong, fris en groeiend bedrijf"

Van De Kock Interieurdesign naar De Kock Betonbouw. Zes jaar na zijn vertrek keerde Martin van Oerle terug naar het oude nest. Dit keer als uitvoerder. Een stap waar hij nog elke dag blij mee is. “De Kock Betonbouw is een groeiend bedrijf met een frisse club van jonge mensen. Dat zorgt voor een leuke sfeer en heel veel mogelijkheden”, vertelt hij.

De Kock Eindhoven - Feb2024 - drone-13.jpg

Nederland kleurt groen

Nederland kleurt groen! Want wist je dat we sinds kort over onze eigen MAXIMO paneelbekisting beschikken? Ultiem inzetbaar bij maatwerk wanden en bijzondere constructies.

De Kock Betonbouw - Zaamdam (Feb2024)-9.jpg

Ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam

Nieuw project! Voor Ten Brinke Almelo realiseren wij de ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam. Hier worden totaal 710 appartementen gebouwd en wij zijn nu gestart met de eerste 67 huurappartementen.

De Kock - Vught (drone) - Dec2023-10.jpg

Eerste prefab elementen Vught geplaatst

Wat hangen ze er mooi bij, hè? Onze eerste prefab elementen uit eigen fabriek! ? Met behulp van onze felgroene vacuümevenaars en speciale zuignappen legden we de eerste balkons en galerijplaten bij project Wolfskamerweg in Vught netjes op hun plek. Slim bedacht al zeggen we het zelf want op deze manier hoeven we geen hijsvoorzieningen in te bouwen.

IMG_1473.jpg

Rik kijkt terug op een leuke en leerzame stage

Rik van der Veeken (19), student Middenkaderfunctionaris Bouw / Architectuur op het Koning Willem I College, hoopte op een stage waar hij zichzelf nuttig kon maken. Daarin stelde De Kock Betonbouw niet teleur. “In Hoofddorp ligt nu een fundering die ík deels getekend heb”, vertelt hij enthousiast.

De Kock Mei 2023 - Helmond-011.jpg

De Kock is bewust bezig met veiligheid

De Kock Betonbouw werkte zelfvoorzienend en leverde uitstekende kwaliteit. Maar wat projectleider bij Van Wijnen Ruud Antonissen nog wel het meeste is bijgebleven van ruwbouwfase bij Helmond Waterburcht, is de aandacht voor veiligheid. “Bij veel betonbouwers is dat een ondergeschoven kindje, maar De Kock is hier heel bewust mee bezig.”

IMG_2018.jpg

Een nieuw jaar vanaf een nieuw adres

Wij zijn 2024 begonnen vanaf een nieuw adres. Omdat we aan de Taxandriaweg 11 al een hele tijd geleden uit ons jasje waren gegroeid, zijn we verhuisd. We hebben net voor de feestdagen onze spullen gepakt en een paar deuren verderop weer neergezet. Ons nieuwe adres is Taxandriaweg 12H. Nog steeds in het vertrouwde Waalwijk. Maar dan op een plek waar weer ruimte is om te groeien: met nieuwe medewerkers en enthousiaste stagiairs verder bouwen aan onze ambities. De koffie staat al als vanouds te pruttelen. Dus heb je zin in een bakkie? Kom gerust eens langs! ☕

De Kock Osdorp (11juni2022)-27.jpg

Meerwaarde: Steigerloos bouwen met Layher

Elk halfjaar publiceert Layher het magazine Meerwaarde. December 2023 leverden we met de Kock Betonbouw de volgende bijdrage. In 2019 beginnen de broers Leen en Martin de Kock het bedrijf De Kock Betonbouw. Ze willen zich onderscheiden door slimmer, efficiënter en anders te werken. Inmiddels zijn ze een partner in grote en complexe ruwbouwprojecten. Gespecialiseerd in het realiseren van in het werk gestort beton en het monteren van prefabbeton. Dat doen ze dagelijks met 80 tot 100 man, voornamelijk voor de utiliteitsbouw, woningbouw en civieltechnische projecten. Vanuit Waalwijk, in heel Nederland.