(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W5Q89PMM');window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);}gtag('consent', 'update', {'ad_user_data': 'denied','ad_personalization': 'denied','ad_storage': 'denied','analytics_storage': 'granted' });

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar nieuwsoverzicht

Zaandam - 19 juni 2024

De werkdag van: uitvoerder Ricardo de Jong

In rubriek ‘de werkdag van’ neemt een van onze collega’s je steeds mee in zijn dag. Met dit keer: uitvoerder Ricardo de Jong, die project Houthavenkade in Zaandam momenteel in goede banen leidt. Hier maken we twee blokken van in totaal bijna 500 appartementen. “Het is echt alle hens aan dek”, zegt hij.

20231129-MVB_5689.jpg
Zaandam_Houthavenkade_Appartementen_Voortgang_0057.jpeg

07.00 – Planning van de dag delen

We beginnen om 07.00 uur met een dagstart, waarin ik de jongens buiten vertel hoe de planning eruit ziet en wat ze moeten doen. Bij de Houthavenkade in Zaandam maken we de ruwbouwconstructies van blok A en B. In totaal gaat het om bijna 500 appartementen. Daarvoor doen wij al de betonbouw, inclusief de prefab elementen, houtskeletbouw, kozijnen en de bevoorrading voor de afbouw. 

Het grote Blok A bevindt zich nu in de opstartfase. Daar zijn we bezig met het maken van de kraanpoeren en de funderingen. Bij Blok B zitten we al in de hoogbouw en werken we van de begane grond toe naar de eerste verdieping. We zijn nu bezig met de vloeren en werken in vier zones. Als de eerste zone is gestort, starten we met de wanden en als de eerste wand staat, zitten we al in zone drie van de vloeren. 

07.15 – Ronde over de bouwplaats

Nadat ik de jongens heb uitgelegd wat de bedoeling is, loop ik een rondje over de bouwplaats om te kijken of ze nog ergens tegenaan lopen. Is er bijvoorbeeld een tekening die niet klopt, of zit er een afwijking in de maatvoering? Dan ga ik dat voor ze uitzoeken, zodat ze de juiste informatie hebben om te kunnen bouwen. Als uitvoerder is het mijn taak om ervoor te zorgen dat ze altijd vooruit kunnen.

07.45 – Overleg met de aannemer

Na de opstart loop ik terug de keet in richting de aannemer. Daar ga ik elke dag even mee zitten om te kijken hoe het gaat. De aannemer kijkt vaak weer vanuit een ander perspectief dan wij en ziet soms dingen, die we zelf nog niet hadden gezien. Alleen maar mooi, want zo houden we elkaar een beetje scherp. En als er problemen zijn, dan proberen we die natuurlijk zo snel mogelijk op te lossen.

8.15 – Benodigde materialen bestellen

Tijd om wat verder vooruit te kijken. Ik probeer steeds 1,5 week van tevoren ons materiaal bestellen, maar dat kan ik pas doen als de tekeningen van de opdrachtgever definitief zijn. Ik check dus eerst of dat al zo is en dan bestel ik op basis daarvan onder meer het benodigde beton, de pompen en de sparingen voor in de stalen wandbekistingen die we op dit project gebruiken. 

09.00 – Eerste pauze

Na een uur of twee probeer ik mijn eerste pauze in te lassen. We hebben een kleine schaftkeet en werken daarom in shifts van steeds een half uur. De mannen hebben om en om pauze om half 9, 9 uur en half 10. Voor mij is het altijd afwachten wanneer ik tijd heb, maar ik probeer altijd even een bakkie met ze te doen. Goed voor de teamspirit en dan hoor ik meteen wat er speelt.

10.00 – Bouwbespreking 

Met de projectleider van de opdrachtgever en de uitvoerders komen we regelmatig samen om te overleggen. We bekijken wat de uitdagingen zijn en hoe we die samen kunnen oplossen. Op dit project werken we op een postzegel met heel veel partijen tegelijk: riool, nuts, water… Alles wordt nog aangelegd terwijl wij al aan het bouwen zijn. Het is dus belangrijk dat we ons werk goed op elkaar afstemmen. 

11.00 ­– Rondje over de bouwplaats

Meerdere keren per dag loop ik een rondje om te kijken of het allemaal goed verloopt en waar ik eventueel nog hulp of begeleiding kan bieden. Het is belangrijk dat ik er op tijd bij ben als het niet goed gaat, want dan kan ik de jongens daar op aanspreken en meteen ingrijpen. Als een tekening bijvoorbeeld niet goed is opgevolgd, dan moeten we dat zo snel mogelijk rechtzetten.

De Kock Betonbouw - Zaamdam (Feb2024)-15.jpg
Zaandam (drone) April 2024--19.jpg

13.00 – Lunchpauze

Tussen half 1 en half 2 hebben we lunchpauze. Ook nu doen we dat in shifts van een half uur. Meestal eet ik dan mijn boterhammen en een appeltje. Lekker Hollandse kost. We werken met veel buitenlandse krachten, dus iedereen heeft andere eetgewoontes. Turken nemen weer hele andere dingen mee dan Polen. Soms wisselen we ook wel eens iets uit. Zo proef je nog eens wat nieuws.

13.30 – Kantoor up-to-date houden

Elke dag breng ik het kantoor op de hoogte van wat er allemaal speelt. Zeker als we een dag niet kunnen draaien, bijvoorbeeld door harde wind, meld ik dat zo snel mogelijk bij de werkvoorbereider van mijn project, Bas. Dan kijken we samen even wat we moeten verschuiven en waar we eventueel weer wat vertraging kunnen inhalen. Zo komen we weer tot een goede startplanning.

14.00 – Dagplanningen bijwerken

Op basis van de startplanning maak ik mijn dagplanningen, daarom is het belangrijk om goed te kijken welke invloed de wijzigingen daar op hebben. Ik zit al 20 jaar in de betonbouw, maar het is en blijft een uitdaging om een bouw zo goed mogelijk te laten verlopen. Zeker in dit project, aangezien de blokken best een stuk uit elkaar liggen en we ons nu in beide blokken nog in zo’n andere fase van het werk bevinden.

16.00 – Afronden en naar huis

Officieel is mijn werkdag rond vier uur klaar, maar meestal sluit ik de keet effectief rond 5 uur, half 6. Ik probeer altijd als laatste weg te gaan, zodat ik zeker weet dat er geen vragen meer zijn. Want als er iets fout gaat, ben ik verantwoordelijk. Ik neem de mail nog een keer door, bekijk de dagplanning voor de volgende dag en als alle jongens zich hebben afgemeld ga ik met lekker naar huis. Morgen weer een dag.

De Kock 's Gravezande (Nov2024) - drone--22.jpg

Residence Machteld in 's-Gravenzande is klaar!

In oktober vierde wij het hoogste punt en net voor de kerst was de oplevering van de ruwbouw. In dit dit project, wat wij voor VAN MIERLO maken, waren wij verantwoordelijk voor de complete ruwbouw. En ook al lijkt de omvang beperkt, het was nog best wel een ingewikkeld klus. Het is namelijk gelegen in het centrum van 's-Gravenzande, direct aan de winkelstraten en omsloten door bestaande woningen. Daarmee dus een krappe bouwplaats en lastige bouwlogistiek. Ook kende het gebouw vrijwel geen repetitie en was elke bouwlaag uniek. Door deze kenmerken ging het bouwen dan ook zeker niet zonder slag of stoot. Maar bij De Kock laten we ons niet zomaar uit het veld slaan. Samen met het team van Van Mierlo hebben we een mooi gebouw neergezet in een fijne samenwerking.

1736439588148.jpeg

De Kock groeit door

Deze maand verwelkomen we maar liefst vijf nieuwe medewerkers in ons team. KAM-medewerkers, uitvoerders, werkvoorbereiders én een modelleur. Om deze kersverse 'Kockies' te laten zien waar we mee bezig zijn, deden we vandaag een tour langs verschillende bouwplaatsen. Van project Houthavenkade in Zaandam tot Triadome in Leidschendam en van Schaloen in Den Haag tot Strijp TX in Eindhoven, gingen we kriskras door het land om de ruwbouwprojecten én ons eigen prefab te bekijken. Nu ze een goed beeld hebben van de omvangrijke projecten en vernuftige technieken waarmee we werken, zijn ze klaar om van start te gaan in hun nieuwe rol. Nogmaals: welkom bij De Kock en we kijken ernaar uit om samen te blijven groeien!

1736366088323.jpeg

De Kock Prefab is KOMO gecertificeerd

Yess, vanaf nu dragen al onze prefab-elementen het KOMO-keurmerk Wij konden ons geen beter begin van het nieuwe jaar wensen. Deze week viel het KOMO-certificaat voor De Kock Prefab BV op de digitale deurmat. Met dit erkende kwaliteitskeurmerk kunnen wij aan iedereen laten zien dat onze prefab-elementen voldoen aan de Nederlandse bouwvoorschriften. Het afgelopen jaar waren we al druk bezig met de productie van prefab kolommen, balkons, galerijplaten en wanden. We werkten daarbij al volgens onze kwaliteitsprocedures, maar nu is ook echt vastgesteld dat we de veiligheid, betrouwbaarheid en kwaliteit van onze producten jaarrond op peil weten te houden.

Kerstkaart 2024 De Kock Betonbouw-1.jpg

Einde van 2024

Het jaar 2024 is voor ons klaar. De laatste activiteiten zijn uitgevoerd en de kerstvakantie staat voor de deur. Met veel enthousiasme, energie en soms ook het nodige doorzettingsvermogen, hebben we prachtige projecten mogen realiseren.

Strijp-T Eindhoven (April 2024)-36.jpg

2024, wát een jaar

De laatste werkweek van het jaar is aangebroken en in alle drukte zouden we bijna weer vergeten om even stil te staan bij de mijlpalen die we hebben bereikt. Eigenlijk is het te veel om op te noemen, maar – wie ons al een beetje kent, zal het niet verbazen – we gaan toch een poging doen.

Carolinaparc Leidschendam - drone (1mei2023)-024.jpg

Werkvoorbereider Carolina Parc: ‘De Kock is zeer sterk in de voorbereiding’

De ruwbouwfase van Carolina Parc in Leidschendam verliep volgens werkvoorbereider bij De Vries & Verburg, Corstiaan de Vries, als een geoliede machine. “De Kock Betonbouw is sterk in de voorbereiding en beweegt mee als het tijdens de uitvoering even tegen zit.” Het resultaat? Een strakke betonconstructie en een planning die tot op de laatste dag is gehaald.

Ruwbouwpartner in Zaandam

De meerwaarde van een ruwbouwpartner bewijzen wij in Zaandam. Hier realiseren we voor Ten Brinke de ruwbouw van 284 appartementen op het project Houthavenkade. Daar komen onze basisdisciplines samen en vullen we ze aan met slimme oplossingen.

Afbeelding van WhatsApp op 2024-07-11 om 15.48.00_88829ca0.jpg

Stagiair Elise Groenenboom: “VR is waardevol voor de bouw”

Virtual Reality (VR) is een waardevolle technologie voor de bouwsector. Dat is de conclusie van het onderzoek dat eerstejaars bouwkundestudent Elise Groenenboom (21) uitvoerde tijdens haar stage bij De Kock Betonbouw. “Het kan helpen om efficiënter te bouwen, soepeler samen te werken en kwaliteitscontroles te verbeteren”, licht ze toe.

Vrouw in de bouw: Kim van der Veeken

Kim van der Veeken (21) zit als werkvoorbereider op Strijp TX in Eindhoven. We realiseren hier in het bestaande Gebouw TX de ruwbouw voor 3 kantoortorens van 30 meter hoog.

De Kock ÔÇö project Osdorper Ban drone (nov2022)-002.jpg

‘Een echte partner in de ruwbouw’

Een nauwkeurige voorbereiding, een oplossingsgerichte houding en strakke wanden. Het zijn zomaar wat thema’s die Nick Dijkhof, werkvoorbereider bij Van Wijnen, tijdens de ruwbouwfase van The Ox kon waarderen aan zijn samenwerking met De Kock Betonbouw. “De betonbouwer beloofde niet alleen een partner te zijn in dit werk, maar was dat ook echt.” Samen met Martin de Kock, werkvoorbereider en calculator bij De Kock Betonbouw, blikt hij terug op het project.

20231129-MVB_5769.jpg

Stagiair Geerten: “Bij De Kock word je in het diepe gegooid

Hij werd tijdens zijn stage flink in het diepe gegooid. Maar Geerten van de Werken (18), tweedejaars student Middenkaderfunctionaris Bouw aan het Hoornbeeck College in Amersfoort, vond dat niet erg. Integendeel: hij heeft er juist super veel van geleerd. In dit artikel blikt hij dan ook terug op een zeer geslaagde stage bij De Kock Betonbouw.

Hoofddorp ÔÇö April 2024-7080.jpg

Ymere Hoofddorp gaat de hoogte in

Ymere Hyde Park in Hoofddorp gaat de hoogte in! ?? De fundering ligt, de fietsenkelder is klaar en we zijn inmiddels bezig met de derde verdieping. Vanaf nu werken we steeds in een cyclus van 17 dagen een verdieping omhoog.