(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W5Q89PMM');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar nieuwsoverzicht

Zaandam - 19 juni 2024

De werkdag van: uitvoerder Ricardo de Jong

In rubriek ‘de werkdag van’ neemt een van onze collega’s je steeds mee in zijn dag. Met dit keer: uitvoerder Ricardo de Jong, die project Houthavenkade in Zaandam momenteel in goede banen leidt. Hier maken we twee blokken van in totaal bijna 500 appartementen. “Het is echt alle hens aan dek”, zegt hij.

20231129-MVB_5689.jpg
Zaandam_Houthavenkade_Appartementen_Voortgang_0057.jpeg

07.00 – Planning van de dag delen

We beginnen om 07.00 uur met een dagstart, waarin ik de jongens buiten vertel hoe de planning eruit ziet en wat ze moeten doen. Bij de Houthavenkade in Zaandam maken we de ruwbouwconstructies van blok A en B. In totaal gaat het om bijna 500 appartementen. Daarvoor doen wij al de betonbouw, inclusief de prefab elementen, houtskeletbouw, kozijnen en de bevoorrading voor de afbouw. 

Het grote Blok A bevindt zich nu in de opstartfase. Daar zijn we bezig met het maken van de kraanpoeren en de funderingen. Bij Blok B zitten we al in de hoogbouw en werken we van de begane grond toe naar de eerste verdieping. We zijn nu bezig met de vloeren en werken in vier zones. Als de eerste zone is gestort, starten we met de wanden en als de eerste wand staat, zitten we al in zone drie van de vloeren. 

07.15 – Ronde over de bouwplaats

Nadat ik de jongens heb uitgelegd wat de bedoeling is, loop ik een rondje over de bouwplaats om te kijken of ze nog ergens tegenaan lopen. Is er bijvoorbeeld een tekening die niet klopt, of zit er een afwijking in de maatvoering? Dan ga ik dat voor ze uitzoeken, zodat ze de juiste informatie hebben om te kunnen bouwen. Als uitvoerder is het mijn taak om ervoor te zorgen dat ze altijd vooruit kunnen.

07.45 – Overleg met de aannemer

Na de opstart loop ik terug de keet in richting de aannemer. Daar ga ik elke dag even mee zitten om te kijken hoe het gaat. De aannemer kijkt vaak weer vanuit een ander perspectief dan wij en ziet soms dingen, die we zelf nog niet hadden gezien. Alleen maar mooi, want zo houden we elkaar een beetje scherp. En als er problemen zijn, dan proberen we die natuurlijk zo snel mogelijk op te lossen.

8.15 – Benodigde materialen bestellen

Tijd om wat verder vooruit te kijken. Ik probeer steeds 1,5 week van tevoren ons materiaal bestellen, maar dat kan ik pas doen als de tekeningen van de opdrachtgever definitief zijn. Ik check dus eerst of dat al zo is en dan bestel ik op basis daarvan onder meer het benodigde beton, de pompen en de sparingen voor in de stalen wandbekistingen die we op dit project gebruiken. 

09.00 – Eerste pauze

Na een uur of twee probeer ik mijn eerste pauze in te lassen. We hebben een kleine schaftkeet en werken daarom in shifts van steeds een half uur. De mannen hebben om en om pauze om half 9, 9 uur en half 10. Voor mij is het altijd afwachten wanneer ik tijd heb, maar ik probeer altijd even een bakkie met ze te doen. Goed voor de teamspirit en dan hoor ik meteen wat er speelt.

10.00 – Bouwbespreking 

Met de projectleider van de opdrachtgever en de uitvoerders komen we regelmatig samen om te overleggen. We bekijken wat de uitdagingen zijn en hoe we die samen kunnen oplossen. Op dit project werken we op een postzegel met heel veel partijen tegelijk: riool, nuts, water… Alles wordt nog aangelegd terwijl wij al aan het bouwen zijn. Het is dus belangrijk dat we ons werk goed op elkaar afstemmen. 

11.00 ­– Rondje over de bouwplaats

Meerdere keren per dag loop ik een rondje om te kijken of het allemaal goed verloopt en waar ik eventueel nog hulp of begeleiding kan bieden. Het is belangrijk dat ik er op tijd bij ben als het niet goed gaat, want dan kan ik de jongens daar op aanspreken en meteen ingrijpen. Als een tekening bijvoorbeeld niet goed is opgevolgd, dan moeten we dat zo snel mogelijk rechtzetten.

De Kock Betonbouw - Zaamdam (Feb2024)-15.jpg
Zaandam (drone) April 2024--19.jpg

13.00 – Lunchpauze

Tussen half 1 en half 2 hebben we lunchpauze. Ook nu doen we dat in shifts van een half uur. Meestal eet ik dan mijn boterhammen en een appeltje. Lekker Hollandse kost. We werken met veel buitenlandse krachten, dus iedereen heeft andere eetgewoontes. Turken nemen weer hele andere dingen mee dan Polen. Soms wisselen we ook wel eens iets uit. Zo proef je nog eens wat nieuws.

13.30 – Kantoor up-to-date houden

Elke dag breng ik het kantoor op de hoogte van wat er allemaal speelt. Zeker als we een dag niet kunnen draaien, bijvoorbeeld door harde wind, meld ik dat zo snel mogelijk bij de werkvoorbereider van mijn project, Bas. Dan kijken we samen even wat we moeten verschuiven en waar we eventueel weer wat vertraging kunnen inhalen. Zo komen we weer tot een goede startplanning.

14.00 – Dagplanningen bijwerken

Op basis van de startplanning maak ik mijn dagplanningen, daarom is het belangrijk om goed te kijken welke invloed de wijzigingen daar op hebben. Ik zit al 20 jaar in de betonbouw, maar het is en blijft een uitdaging om een bouw zo goed mogelijk te laten verlopen. Zeker in dit project, aangezien de blokken best een stuk uit elkaar liggen en we ons nu in beide blokken nog in zo’n andere fase van het werk bevinden.

16.00 – Afronden en naar huis

Officieel is mijn werkdag rond vier uur klaar, maar meestal sluit ik de keet effectief rond 5 uur, half 6. Ik probeer altijd als laatste weg te gaan, zodat ik zeker weet dat er geen vragen meer zijn. Want als er iets fout gaat, ben ik verantwoordelijk. Ik neem de mail nog een keer door, bekijk de dagplanning voor de volgende dag en als alle jongens zich hebben afgemeld ga ik met lekker naar huis. Morgen weer een dag.

Afbeelding van WhatsApp op 2024-07-11 om 15.48.00_88829ca0.jpg

Stagiair Elise Groenenboom: “VR is waardevol voor de bouw”

Virtual Reality (VR) is een waardevolle technologie voor de bouwsector. Dat is de conclusie van het onderzoek dat eerstejaars bouwkundestudent Elise Groenenboom (21) uitvoerde tijdens haar stage bij De Kock Betonbouw. “Het kan helpen om efficiënter te bouwen, soepeler samen te werken en kwaliteitscontroles te verbeteren”, licht ze toe.

Vrouw in de bouw: Kim van der Veeken

Kim van der Veeken (21) zit als werkvoorbereider op Strijp TX in Eindhoven. We realiseren hier in het bestaande Gebouw TX de ruwbouw voor 3 kantoortorens van 30 meter hoog.

De Kock ÔÇö project Osdorper Ban drone (nov2022)-002.jpg

‘Een echte partner in de ruwbouw’

Een nauwkeurige voorbereiding, een oplossingsgerichte houding en strakke wanden. Het zijn zomaar wat thema’s die Nick Dijkhof, werkvoorbereider bij Van Wijnen, tijdens de ruwbouwfase van The Ox kon waarderen aan zijn samenwerking met De Kock Betonbouw. “De betonbouwer beloofde niet alleen een partner te zijn in dit werk, maar was dat ook echt.” Samen met Martin de Kock, werkvoorbereider en calculator bij De Kock Betonbouw, blikt hij terug op het project.

20231129-MVB_5769.jpg

Stagiair Geerten: “Bij De Kock word je in het diepe gegooid

Hij werd tijdens zijn stage flink in het diepe gegooid. Maar Geerten van de Werken (18), tweedejaars student Middenkaderfunctionaris Bouw aan het Hoornbeeck College in Amersfoort, vond dat niet erg. Integendeel: hij heeft er juist super veel van geleerd. In dit artikel blikt hij dan ook terug op een zeer geslaagde stage bij De Kock Betonbouw.

Hoofddorp ÔÇö April 2024-7080.jpg

Ymere Hoofddorp gaat de hoogte in

Ymere Hyde Park in Hoofddorp gaat de hoogte in! ?? De fundering ligt, de fietsenkelder is klaar en we zijn inmiddels bezig met de derde verdieping. Vanaf nu werken we steeds in een cyclus van 17 dagen een verdieping omhoog.

Hoofddorp ÔÇö Hoogste punt viering (feb2023)-001.jpg

De Kock zet de puntjes op de i

Van het meedenken in de werkvoorbereiding tot de goede nazorg aan toe. Corné Dekker, uitvoerder bij De Vries & Verburg, vond het prettig samenwerken met De Kock Betonbouw tijdens de ruwbouw van blok Kensington in Hyde Park. “De Kock zet de puntjes op de i.”

Veiligheidsdeskundige Jasmin Rešidović (Oct2023)-08.jpg

Met coaching naar een hoger veiligheidsniveau

De huidige veiligheidsstandaard verbeteren. Dat is waar hogere veiligheidskundige Jasmin Residovic ons het komende jaar bij helpt. Door medewerkers te begeleiden en bewustzijn te creëren over de risico’s en passende beheersmaatregelen. In dit artikel lopen we een ochtend met hem mee bij De Schaloen in Den Haag.

De Kock Eindhoven - Feb2024-42.jpg

“Eén team, één doel” De synergie van prefab en betonbouw in Strijp TX

De Kock Betonbouw en De Kock Prefab BV werken als één team samen aan de ontwikkeling van Strijp TX in Eindhoven. “We kijken continu waar we processen kunnen optimaliseren om de klant meer waarde te leveren”, aldus projectleider Tim Conrads. Samen met prefab coördinator Henry van Hulst legt hij uit hoe ze dat doen.

3. Mrt - wk 10 - magazine mock-up.jpg

De Kock Betonbouw Jubileummagazine

Vers van de pers: het De Kock Betonbouw Jubileummagazine ter ere van ons 5-jarige bestaan. Boordevol mooie, leuke en interessante artikelen. Met medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers. Maar natuurlijk ook met Leen en Martin zelf.

vacature

Martin kwam terug naar De Kock: "Jong, fris en groeiend bedrijf"

Van De Kock Interieurdesign naar De Kock Betonbouw. Zes jaar na zijn vertrek keerde Martin van Oerle terug naar het oude nest. Dit keer als uitvoerder. Een stap waar hij nog elke dag blij mee is. “De Kock Betonbouw is een groeiend bedrijf met een frisse club van jonge mensen. Dat zorgt voor een leuke sfeer en heel veel mogelijkheden”, vertelt hij.

De Kock Eindhoven - Feb2024 - drone-13.jpg

Nederland kleurt groen

Nederland kleurt groen! Want wist je dat we sinds kort over onze eigen MAXIMO paneelbekisting beschikken? Ultiem inzetbaar bij maatwerk wanden en bijzondere constructies.

De Kock Betonbouw - Zaamdam (Feb2024)-9.jpg

Ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam

Nieuw project! Voor Ten Brinke Almelo realiseren wij de ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam. Hier worden totaal 710 appartementen gebouwd en wij zijn nu gestart met de eerste 67 huurappartementen.