window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-WRBJT43BQ5');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar nieuwsoverzicht

Waalwijk - 10 april 2024

Martin kwam terug naar De Kock: "Jong, fris en groeiend bedrijf"

Van De Kock Interieurdesign naar De Kock Betonbouw. Zes jaar na zijn vertrek keerde Martin van Oerle terug naar het oude nest. Dit keer als uitvoerder. Een stap waar hij nog elke dag blij mee is. “De Kock Betonbouw is een groeiend bedrijf met een frisse club van jonge mensen. Dat zorgt voor een leuke sfeer en heel veel mogelijkheden”, vertelt hij.

Carolinaparc project (Oct2023)-12.jpg
Carolinaparc project (Oct2023)-08.jpg

“Ik was nog maar een jaar of achttien toen ik aan het werk ging bij Leen zijn eerste bedrijf De Kock Interieurdesign. Daarmee maakten we onder meer handgemaakte keukens, bibliotheekkasten en badkamermeubels. Van lieverlee is dat steeds verder uitgegroeid. We rolden de bouw in verzorgden aanbouw en totaalverbouwingen, hebben zelfs nog wat bruggen gebouwd en zijn uiteindelijk in de beton beland. 

Geen betontimmerman

Op een gegeven moment besloot Leen dat hij daar meer en meer de focus op wilde leggen. Maar omdat ik vanuit de interieurbouw en eerder ook jachtbouw gewend was om met hout te werken, vond ik het werk als timmerman in de betonbouw veel te grof. Het was uiteindelijk niet echt mijn ding, dus toen ik ergens anders een aanbod kreeg ben ik daarvoor gegaan.

Ik ben er in totaal zes jaar tussenuit geweest, maar ik was veel in mijn eentje op pad en miste collega’s om me heen. Daarom besloot ik me te oriënteren op iets nieuws. De Kock was ondertussen al een paar jaar onderweg als betonspecialist en ik zag dat zij in de tussentijd flink waren gegroeid. Daarom dacht ik na een tijdje: weet je wat, ik ga Leen eens bellen om te kijken welke mogelijkheden er zijn.

Nieuwe uitdaging als uitvoerder 

Hij nodigde mij meteen uit voor een gesprek, en zei: ‘Als je wil, kun je morgen al bij ons beginnen, maar het timmerwerk dat wij doen is niet waar jij het in moet zoeken.’ Omdat hij al eerder met me had gewerkt en wist wat ik kon, bood hij me meteen een uitvoerderspositie aan. Ik heb vier weken met Leen meegelopen op de bouw en kreeg daarna het vertrouwen om zelfstandig projecten te draaien. 

Als eerste nam ik Carolina Parc in Leidschendam over. Hier bouwden we het betonskelet voor twee complexen met 89 appartementen. Het was de eerste keer voor mij om op zo’n grote bouw te zitten en dan ook nog eens in een heel nieuwe rol: ik raakte geen schroefstol of hamer meer aan, maar hield me hoofdzakelijk bezig met het aansturen van de mensen en moest zorgen dat we de planningen haalden.

Nog nooit zo'n opgeruimde bouwplaats

Daarnaast was het mijn taak om de bouwplaats overzichtelijk te houden en om de communicatie te onderhouden met de opdrachtgever. Daarin kwam mijn nauwkeurige en georganiseerde manier van werken ook weer goed van pas. De veiligheidskundige zei tijdens zijn inspectieronde zelfs dat hij nog nooit zo’n opgeruimde bouwplaats had gezien. Ook de samenwerking met de hoofduitvoerder Gunther was hier een fijne leidraad. Hij hield mij op een positieve manier scherp maar ik kon hem ook aanspreken. Dat was een fijne wisselwerking en kennisoverdracht. 

Frisse club van jonge mensen

Inmiddels hebben we Carolina Parc succesvol afgerond en zit ik op project Ymere in Hoofddorp. Ik heb het heel erg naar mijn zin en zie het echt als een uitdaging om de juiste poppetjes op de juiste plek te zetten. Door goed te kijken naar hun sterktes en na te gaan waar iedereen het beste tot zijn recht komt. Ik vind het ook heel erg leuk dat ik met zoveel mensen te maken heb en dat we er elke keer met zijn allen weer iets moois van proberen te maken. 

De sfeer onderling is goed. We werken met een frisse club van jonge mensen - bijna iedereen is onder de 40 jaar - en dat geeft een hele leuke dynamiek. Elke zomer gaan we iets leuks doen met het hele bedrijf, wakeboarden bijvoorbeeld, en elke twee maanden hebben we een uitvoerdersvergadering met wat hapjes en drankjes erbij. Op zulke momenten merk je dat we echt een gezellig team hebben. 

Groeiend bedrijf biedt mogelijkheden

Bovendien is De Kock Betonbouw een groeiend bedrijf en dat biedt veel mogelijkheden. Leen vroeg bijvoorbeeld na een jaar al hoe ik mijn toekomst voor me zag. In eerste instantie wil ik nog wel meer ervaring opdoen in deze rol en hierin steeds beter worden. Maar misschien wil ik later ook wel een stukje werkvoorbereiding bij pakken. En die ruimte krijg ik dan ook.”

De Kock - Carolinaparc (Juni2023)-001.jpg
Hoofddorp ÔÇö April 2024-7080.jpg

Ymere Hoofddorp gaat de hoogte in

Ymere Hyde Park in Hoofddorp gaat de hoogte in! ?? De fundering ligt, de fietsenkelder is klaar en we zijn inmiddels bezig met de derde verdieping. Vanaf nu werken we steeds in een cyclus van 17 dagen een verdieping omhoog.

Hoofddorp ÔÇö Hoogste punt viering (feb2023)-001.jpg

De Kock zet de puntjes op de i

Van het meedenken in de werkvoorbereiding tot de goede nazorg aan toe. Corné Dekker, uitvoerder bij De Vries & Verburg, vond het prettig samenwerken met De Kock Betonbouw tijdens de ruwbouw van blok Kensington in Hyde Park. “De Kock zet de puntjes op de i.”

Veiligheidsdeskundige Jasmin Rešidović (Oct2023)-08.jpg

Met coaching naar een hoger veiligheidsniveau

De huidige veiligheidsstandaard verbeteren. Dat is waar hogere veiligheidskundige Jasmin Residovic ons het komende jaar bij helpt. Door medewerkers te begeleiden en bewustzijn te creëren over de risico’s en passende beheersmaatregelen. In dit artikel lopen we een ochtend met hem mee bij De Schaloen in Den Haag.

De Kock Eindhoven - Feb2024-42.jpg

“Eén team, één doel” De synergie van prefab en betonbouw in Strijp TX

De Kock Betonbouw en De Kock Prefab BV werken als één team samen aan de ontwikkeling van Strijp TX in Eindhoven. “We kijken continu waar we processen kunnen optimaliseren om de klant meer waarde te leveren”, aldus projectleider Tim Conrads. Samen met prefab coördinator Henry van Hulst legt hij uit hoe ze dat doen.

3. Mrt - wk 10 - magazine mock-up.jpg

De Kock Betonbouw Jubileummagazine

Vers van de pers: het De Kock Betonbouw Jubileummagazine ter ere van ons 5-jarige bestaan. Boordevol mooie, leuke en interessante artikelen. Met medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers. Maar natuurlijk ook met Leen en Martin zelf.

De Kock Eindhoven - Feb2024 - drone-13.jpg

Nederland kleurt groen

Nederland kleurt groen! Want wist je dat we sinds kort over onze eigen MAXIMO paneelbekisting beschikken? Ultiem inzetbaar bij maatwerk wanden en bijzondere constructies.

De Kock Betonbouw - Zaamdam (Feb2024)-9.jpg

Ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam

Nieuw project! Voor Ten Brinke Almelo realiseren wij de ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam. Hier worden totaal 710 appartementen gebouwd en wij zijn nu gestart met de eerste 67 huurappartementen.

De Kock - Vught (drone) - Dec2023-10.jpg

Eerste prefab elementen Vught geplaatst

Wat hangen ze er mooi bij, hè? Onze eerste prefab elementen uit eigen fabriek! ? Met behulp van onze felgroene vacuümevenaars en speciale zuignappen legden we de eerste balkons en galerijplaten bij project Wolfskamerweg in Vught netjes op hun plek. Slim bedacht al zeggen we het zelf want op deze manier hoeven we geen hijsvoorzieningen in te bouwen.

IMG_1473.jpg

Rik kijkt terug op een leuke en leerzame stage

Rik van der Veeken (19), student Middenkaderfunctionaris Bouw / Architectuur op het Koning Willem I College, hoopte op een stage waar hij zichzelf nuttig kon maken. Daarin stelde De Kock Betonbouw niet teleur. “In Hoofddorp ligt nu een fundering die ík deels getekend heb”, vertelt hij enthousiast.

De Kock Mei 2023 - Helmond-011.jpg

De Kock is bewust bezig met veiligheid

De Kock Betonbouw werkte zelfvoorzienend en leverde uitstekende kwaliteit. Maar wat projectleider bij Van Wijnen Ruud Antonissen nog wel het meeste is bijgebleven van ruwbouwfase bij Helmond Waterburcht, is de aandacht voor veiligheid. “Bij veel betonbouwers is dat een ondergeschoven kindje, maar De Kock is hier heel bewust mee bezig.”

IMG_2018.jpg

Een nieuw jaar vanaf een nieuw adres

Wij zijn 2024 begonnen vanaf een nieuw adres. Omdat we aan de Taxandriaweg 11 al een hele tijd geleden uit ons jasje waren gegroeid, zijn we verhuisd. We hebben net voor de feestdagen onze spullen gepakt en een paar deuren verderop weer neergezet. Ons nieuwe adres is Taxandriaweg 12H. Nog steeds in het vertrouwde Waalwijk. Maar dan op een plek waar weer ruimte is om te groeien: met nieuwe medewerkers en enthousiaste stagiairs verder bouwen aan onze ambities. De koffie staat al als vanouds te pruttelen. Dus heb je zin in een bakkie? Kom gerust eens langs! ☕

De Kock Osdorp (11juni2022)-27.jpg

Meerwaarde: Steigerloos bouwen met Layher

Elk halfjaar publiceert Layher het magazine Meerwaarde. December 2023 leverden we met de Kock Betonbouw de volgende bijdrage. In 2019 beginnen de broers Leen en Martin de Kock het bedrijf De Kock Betonbouw. Ze willen zich onderscheiden door slimmer, efficiënter en anders te werken. Inmiddels zijn ze een partner in grote en complexe ruwbouwprojecten. Gespecialiseerd in het realiseren van in het werk gestort beton en het monteren van prefabbeton. Dat doen ze dagelijks met 80 tot 100 man, voornamelijk voor de utiliteitsbouw, woningbouw en civieltechnische projecten. Vanuit Waalwijk, in heel Nederland.