window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-WRBJT43BQ5');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar nieuwsoverzicht

Rosmalen - 13 januari 2024

De Kock is bewust bezig met veiligheid

De Kock Betonbouw werkte zelfvoorzienend en leverde uitstekende kwaliteit. Maar wat projectleider bij Van Wijnen Ruud Antonissen nog wel het meeste is bijgebleven van ruwbouwfase bij Helmond Waterburcht, is de aandacht voor veiligheid. “Bij veel betonbouwers is dat een ondergeschoven kindje, maar De Kock is hier heel bewust mee bezig.”

De Kock Helmond Mei 2022 (Drone)-2.jpg
De Kock Mei 2023 - Helmond-036.jpg

Helmond Waterburcht is een project in Helmond met meerdere appartementencomplexen die als een waterburcht zijn gebouwd: met één of meerdere grachten eromheen. “Het project kent meerdere fases en wij hebben het zevende complex gebouwd in samenwerking met De Kock. Zeventig appartementen verdeeld over vijf woonlagen, inclusief parkeergarage, verkeersbruggen en een grote daktuin”, vat Ruud het project in een notendop samen.

De Kock heeft hierbij een totaalpakket geleverd. “Ze hebben de complete ruwbouw gezet, inclusief het leggen van galerijplaten, balkons en prefab-delen. Zelfs het afroepen van breedplaten, maken van planningen, regelen van de kraan en afroepen van beton zijn zaken waarin ze ons ontlastten. Ze werkten helemaal zelfvoorzienend”, vertelt de projectleider lovend. “Alles is binnen goed voorbereid door Martin en buiten uitgevoerd onder toeziend oog van Leen en de voorman, Joeri.”

Lessen getrokken uit vorig project

“We kozen in eerste instantie voor een samenwerking met De Kock, omdat we samen ook Waterburcht III hadden gebouwd. Eerder hebben we ook nog een project in Venlo gedraaid. En dat is zo goed bevallen dat we de samenwerking graag wilden voortzetten”, geeft Ruud aan. Voordeel van zo’n vervolg op een eerdere samenwerking, is volgens hem dat je al goed op elkaar bent ingespeeld én dat je lessen kunt trekken uit vorige projecten.

“Dingen die bij Waterburcht III minder goed gingen, hebben we in dit ontwerp aangepast. Zo hebben we bijvoorbeeld de verdiepingshoogte van de kelder verhoogd, waardoor we de minimale vrije doorrijhoogte makkelijker konden bereiken. De Kock dacht goed mee bij het bepalen van de meest passende aanpak en bouwmethode. Wat het beste is voor het project, is ook voor hen leidend”, vertelt Ruud. 

 

De Kock Helmond Mei 2022 (Drone)-16.jpg

Oog voor veiligheid

Projectleider Ruud Antonissen: ‘De Kock is bewust bezig met veiligheid’

Oog voor veiligheid

Daarbij had De Kock ook oog voor veiligheidsmaatregelen, zo constateerde de projectleider. “De Kock echt heel bewust bezig met veiligheid. Van tevoren schrijven ze een werkplan uit en dat omvat alles wat er nodig is om het gebouw te realiseren op zo’n manier dat er wordt voldaan aan de eisen op het gebied van kwaliteit, budget en planning. Maar dus ook op het gebied van veiligheid. Bij elk onderdeel wordt beschreven wat ze aan veiligheid doen.”

De manier waarop de breedplaatvloeren werden gelegd, is hem in het bijzonder opgevallen. “De Kock heeft daar een eigen methode voor, waarbij ze beneden al op de breedplaat hekjes plaatsen en het dan pas omhoog hijsen. Zo kunnen ze op een veiligere manier de vloeren leggen, dan met de traditionele wijze waarbij je boven, aangelijnd de vloer nog moet afzetten.”

Nul opleverpunten voor De Kock

Een nauwkeurige voorbereiding zorgt ook voor een goed resultaat, concludeert de projectleider. “De Kock heeft echt uitstekend werk geleverd. Ze hebben nette wanden gestort: mooi glad, met stortnaden die nauwelijks zichtbaar zijn en weinig grindnesten. De kwaliteit was zelfs zo goed dat toen we met de opdrachtgever een ronde deden bij de oplevering, zij nul punten hadden opgeschreven voor de betonbouw. Dat is natuurlijk echt extreem weinig.”

Uiteindelijk heeft De Kock ook nog twee brugconstructies gerealiseerd, één voor fietsers en voetgangers en één voor gemotoriseerd verkeer. “Dat zat in eerste instantie niet in de opdracht, maar omdat de gemeente geen capaciteit had, hebben wij dat 1-op-1 met De Kock opgepakt. Martin heeft een infra achtergrond, dus die wist er heel veel van. En ze hebben niet alleen geholpen met het ontwerp, maar ook de hele uitvoering op zich genomen.”

 

De Kock Mei 2023 - Helmond-024.jpg
Project foto's voltooid - Appartementen Helmond (drone)-01.jpg

No-nonsens, eerlijk én veilig

Of er na drie samenwerkingen nog een vierde project in zit? “Ja, hoor. Ik heb een goede klik met de mannen bij De Kock. Ze zijn lekker no-nonsens, komen hun afspraken na en leveren de kwaliteit die ze beloven. En dan gaan ze ook nog eens goed om met veiligheid. Er zijn natuurlijk altijd verbeterpunten, maar daar staan ze voor open en foutjes worden netjes opgelost. Dus ja, we houden de banden zeker warm en als er weer een passend project aankomt, dan weten we ze te vinden.”

De Kock Betonbouw - Zaamdam (Feb2024)-9.jpg
13 februari 2024

Ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam

Nieuw project! Voor Ten Brinke Almelo realiseren wij de ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam. Hier worden totaal 710 appartementen gebouwd en wij zijn nu gestart met de eerste 67 huurappartementen.

De Kock - Vught (drone) - Dec2023-10.jpg
Vught - 31 januari 2024

Eerste prefab elementen Vught geplaatst

Wat hangen ze er mooi bij, hè? Onze eerste prefab elementen uit eigen fabriek! ? Met behulp van onze felgroene vacuümevenaars en speciale zuignappen legden we de eerste balkons en galerijplaten bij project Wolfskamerweg in Vught netjes op hun plek. Slim bedacht al zeggen we het zelf want op deze manier hoeven we geen hijsvoorzieningen in te bouwen.

IMG_1473.jpg
22 januari 2024

Rik kijkt terug op een leuke en leerzame stage

Rik van der Veeken (19), student Middenkaderfunctionaris Bouw / Architectuur op het Koning Willem I College, hoopte op een stage waar hij zichzelf nuttig kon maken. Daarin stelde De Kock Betonbouw niet teleur. “In Hoofddorp ligt nu een fundering die ík deels getekend heb”, vertelt hij enthousiast.

IMG_2018.jpg
Waalwijk - 11 januari 2024

Een nieuw jaar vanaf een nieuw adres

Wij zijn 2024 begonnen vanaf een nieuw adres. Omdat we aan de Taxandriaweg 11 al een hele tijd geleden uit ons jasje waren gegroeid, zijn we verhuisd. We hebben net voor de feestdagen onze spullen gepakt en een paar deuren verderop weer neergezet. Ons nieuwe adres is Taxandriaweg 12H. Nog steeds in het vertrouwde Waalwijk. Maar dan op een plek waar weer ruimte is om te groeien: met nieuwe medewerkers en enthousiaste stagiairs verder bouwen aan onze ambities. De koffie staat al als vanouds te pruttelen. Dus heb je zin in een bakkie? Kom gerust eens langs! ☕

De Kock Osdorp (11juni2022)-27.jpg
Raamsdonksveer - 8 december 2023

Meerwaarde: Steigerloos bouwen met Layher

Elk halfjaar publiceert Layher het magazine Meerwaarde. December 2023 leverden we met de Kock Betonbouw de volgende bijdrage. In 2019 beginnen de broers Leen en Martin de Kock het bedrijf De Kock Betonbouw. Ze willen zich onderscheiden door slimmer, efficiënter en anders te werken. Inmiddels zijn ze een partner in grote en complexe ruwbouwprojecten. Gespecialiseerd in het realiseren van in het werk gestort beton en het monteren van prefabbeton. Dat doen ze dagelijks met 80 tot 100 man, voornamelijk voor de utiliteitsbouw, woningbouw en civieltechnische projecten. Vanuit Waalwijk, in heel Nederland.

IMG_3054.jpg
Wijk en Aalburg - 16 november 2023

De Kock Prefab BV is los

De Kock Prefab is los! Gisteren hebben wij de eerste galerijen en balkons gestort in onze eigen prefab fabriek. En niet zomaar een galerij: een luifelplaat van ruim 12 ton!

Afbeelding van WhatsApp op 2023-11-23 om 11.35.35_4cb1e4f2.jpg
Waalwijk - 27 oktober 2023

Nieuwe projecten

Er staan weer heel veel nieuwe projecten op de rol en de komende weken brengen we jullie daar graag van op de hoogte. Vandaag in de schijnwerpers: Residence Gravin in 's-Gravenzande. Voor Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling maken we hier het volledige betonskelet voor 44 high end appartementen.

PANO0001-Pano.jpg
Amsterdam - 19 juni 2023

De Kock acteert als partner

De nauwkeurige voorbereiding, de oplossingsgerichte houding en de gezellige bulderlach van Martin. Het zijn zomaar wat dingen die Nick Dijkhof, tijdens de ruwbouwfase van The Ox werkvoorbereider bij Van Wijnen, bijzonder kon waarderen aan zijn samenwerking met De Kock Betonbouw. “Ze beloofden niet alleen partner te zijn in dit werk, maar waren dat ook echt.”

schaloen.jpg
Den Haag - 23 april 2023

We zijn los – 322 appartementen de Schaloen fase 1

We zijn los: Afgelopen week zijn de eerste echte kuubs beton gestort op ons nieuwe project 322 appartementen, Schaloen fase 1. Dit nieuwe werk in Den Haag realiseren wij in opdracht van De Vries en Verburg. De appartementen staan bovenop een parkeerkelder van zo’n 6.000m2. Eind 2024 hopen we de ruwbouw af te ronden, maar eerst zijn we de komende weken druk om de ruim 3.000m3 beton te verwerken in de fundering van het complex.

Kock Betonbouw portretten-854778.jpg
Leidschendam - 9 januari 2023

De werkdag van: werkvoorbereider Tim Conrads

In deze nieuwe rubriek ‘de werkdag van’ neemt een van onze collega’s je mee in hun dag. Met dit keer: werkvoorbereider Tim Conrads, die het project Carolinapark in Leidschendam in goede banen leidt tijdens de cruciale opstartfase. “De fundering is af, de kelder is gedaan. Nu gaan we de hoogte in”, zegt hij.

nieuws 4.jpg
Waalwijk - 16 december 2022

Met passie en succesvol samenwerken

De Kock Betonbouw BV is een jonge en frisse onderneming gespecialiseerd in civiele en bouwkundige betonbouw. “Onze missie? De beste én betrouwbaarste betonbouwer van Nederland zijn”, vertelt eigenaar en projectleider Martin de Kock. “Daarom pakken wij de projecten nét even iets anders aan.”

nieuws 6.jpeg
Buiksloterham - 28 november 2022

Het einde én een nieuw begin

Afgelopen vrijdag vertrok onze groene wandbekisting van het project 168 appartementen The Ox Amsterdam naar Hendriks stalen bekistingtechniek om daar gereviseerd te worden voor een nieuwe uitdaging. Dezelfde dag is een andere eigen wandbekistingset aangevoerd op het project kavel 6 in Buiksloterham om daar 72 appartementen te gaan realiseren. Beide werken realiseren wij in opdracht van Van Wijnen.