(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W5Q89PMM');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar nieuwsoverzicht

Rosmalen - 13 januari 2024

De Kock is bewust bezig met veiligheid

De Kock Betonbouw werkte zelfvoorzienend en leverde uitstekende kwaliteit. Maar wat projectleider bij Van Wijnen Ruud Antonissen nog wel het meeste is bijgebleven van ruwbouwfase bij Helmond Waterburcht, is de aandacht voor veiligheid. “Bij veel betonbouwers is dat een ondergeschoven kindje, maar De Kock is hier heel bewust mee bezig.”

De Kock Helmond Mei 2022 (Drone)-2.jpg
De Kock Mei 2023 - Helmond-036.jpg

Helmond Waterburcht is een project in Helmond met meerdere appartementencomplexen die als een waterburcht zijn gebouwd: met één of meerdere grachten eromheen. “Het project kent meerdere fases en wij hebben het zevende complex gebouwd in samenwerking met De Kock. Zeventig appartementen verdeeld over vijf woonlagen, inclusief parkeergarage, verkeersbruggen en een grote daktuin”, vat Ruud het project in een notendop samen.

De Kock heeft hierbij een totaalpakket geleverd. “Ze hebben de complete ruwbouw gezet, inclusief het leggen van galerijplaten, balkons en prefab-delen. Zelfs het afroepen van breedplaten, maken van planningen, regelen van de kraan en afroepen van beton zijn zaken waarin ze ons ontlastten. Ze werkten helemaal zelfvoorzienend”, vertelt de projectleider lovend. “Alles is binnen goed voorbereid door Martin en buiten uitgevoerd onder toeziend oog van Leen en de voorman, Joeri.”

Lessen getrokken uit vorig project

“We kozen in eerste instantie voor een samenwerking met De Kock, omdat we samen ook Waterburcht III hadden gebouwd. Eerder hebben we ook nog een project in Venlo gedraaid. En dat is zo goed bevallen dat we de samenwerking graag wilden voortzetten”, geeft Ruud aan. Voordeel van zo’n vervolg op een eerdere samenwerking, is volgens hem dat je al goed op elkaar bent ingespeeld én dat je lessen kunt trekken uit vorige projecten.

“Dingen die bij Waterburcht III minder goed gingen, hebben we in dit ontwerp aangepast. Zo hebben we bijvoorbeeld de verdiepingshoogte van de kelder verhoogd, waardoor we de minimale vrije doorrijhoogte makkelijker konden bereiken. De Kock dacht goed mee bij het bepalen van de meest passende aanpak en bouwmethode. Wat het beste is voor het project, is ook voor hen leidend”, vertelt Ruud. 

 

De Kock Helmond Mei 2022 (Drone)-16.jpg

Oog voor veiligheid

Projectleider Ruud Antonissen: ‘De Kock is bewust bezig met veiligheid’

Oog voor veiligheid

Daarbij had De Kock ook oog voor veiligheidsmaatregelen, zo constateerde de projectleider. “De Kock echt heel bewust bezig met veiligheid. Van tevoren schrijven ze een werkplan uit en dat omvat alles wat er nodig is om het gebouw te realiseren op zo’n manier dat er wordt voldaan aan de eisen op het gebied van kwaliteit, budget en planning. Maar dus ook op het gebied van veiligheid. Bij elk onderdeel wordt beschreven wat ze aan veiligheid doen.”

De manier waarop de breedplaatvloeren werden gelegd, is hem in het bijzonder opgevallen. “De Kock heeft daar een eigen methode voor, waarbij ze beneden al op de breedplaat hekjes plaatsen en het dan pas omhoog hijsen. Zo kunnen ze op een veiligere manier de vloeren leggen, dan met de traditionele wijze waarbij je boven, aangelijnd de vloer nog moet afzetten.”

Nul opleverpunten voor De Kock

Een nauwkeurige voorbereiding zorgt ook voor een goed resultaat, concludeert de projectleider. “De Kock heeft echt uitstekend werk geleverd. Ze hebben nette wanden gestort: mooi glad, met stortnaden die nauwelijks zichtbaar zijn en weinig grindnesten. De kwaliteit was zelfs zo goed dat toen we met de opdrachtgever een ronde deden bij de oplevering, zij nul punten hadden opgeschreven voor de betonbouw. Dat is natuurlijk echt extreem weinig.”

Uiteindelijk heeft De Kock ook nog twee brugconstructies gerealiseerd, één voor fietsers en voetgangers en één voor gemotoriseerd verkeer. “Dat zat in eerste instantie niet in de opdracht, maar omdat de gemeente geen capaciteit had, hebben wij dat 1-op-1 met De Kock opgepakt. Martin heeft een infra achtergrond, dus die wist er heel veel van. En ze hebben niet alleen geholpen met het ontwerp, maar ook de hele uitvoering op zich genomen.”

 

De Kock Mei 2023 - Helmond-024.jpg
Project foto's voltooid - Appartementen Helmond (drone)-01.jpg

No-nonsens, eerlijk én veilig

Of er na drie samenwerkingen nog een vierde project in zit? “Ja, hoor. Ik heb een goede klik met de mannen bij De Kock. Ze zijn lekker no-nonsens, komen hun afspraken na en leveren de kwaliteit die ze beloven. En dan gaan ze ook nog eens goed om met veiligheid. Er zijn natuurlijk altijd verbeterpunten, maar daar staan ze voor open en foutjes worden netjes opgelost. Dus ja, we houden de banden zeker warm en als er weer een passend project aankomt, dan weten we ze te vinden.”

 

Klik hier voor meer klantverhalen

De Kock ÔÇö project Osdorper Ban drone (nov2022)-002.jpg

‘Een echte partner in de ruwbouw’

Een nauwkeurige voorbereiding, een oplossingsgerichte houding en strakke wanden. Het zijn zomaar wat thema’s die Nick Dijkhof, werkvoorbereider bij Van Wijnen, tijdens de ruwbouwfase van The Ox kon waarderen aan zijn samenwerking met De Kock Betonbouw. “De betonbouwer beloofde niet alleen een partner te zijn in dit werk, maar was dat ook echt.” Samen met Martin de Kock, werkvoorbereider en calculator bij De Kock Betonbouw, blikt hij terug op het project.

20231129-MVB_5769.jpg

Stagiair Geerten: “Bij De Kock word je in het diepe gegooid

Hij werd tijdens zijn stage flink in het diepe gegooid. Maar Geerten van de Werken (18), tweedejaars student Middenkaderfunctionaris Bouw aan het Hoornbeeck College in Amersfoort, vond dat niet erg. Integendeel: hij heeft er juist super veel van geleerd. In dit artikel blikt hij dan ook terug op een zeer geslaagde stage bij De Kock Betonbouw.

Hoofddorp ÔÇö April 2024-7080.jpg

Ymere Hoofddorp gaat de hoogte in

Ymere Hyde Park in Hoofddorp gaat de hoogte in! ?? De fundering ligt, de fietsenkelder is klaar en we zijn inmiddels bezig met de derde verdieping. Vanaf nu werken we steeds in een cyclus van 17 dagen een verdieping omhoog.

Hoofddorp ÔÇö Hoogste punt viering (feb2023)-001.jpg

De Kock zet de puntjes op de i

Van het meedenken in de werkvoorbereiding tot de goede nazorg aan toe. Corné Dekker, uitvoerder bij De Vries & Verburg, vond het prettig samenwerken met De Kock Betonbouw tijdens de ruwbouw van blok Kensington in Hyde Park. “De Kock zet de puntjes op de i.”

Veiligheidsdeskundige Jasmin Rešidović (Oct2023)-08.jpg

Met coaching naar een hoger veiligheidsniveau

De huidige veiligheidsstandaard verbeteren. Dat is waar hogere veiligheidskundige Jasmin Residovic ons het komende jaar bij helpt. Door medewerkers te begeleiden en bewustzijn te creëren over de risico’s en passende beheersmaatregelen. In dit artikel lopen we een ochtend met hem mee bij De Schaloen in Den Haag.

De Kock Eindhoven - Feb2024-42.jpg

“Eén team, één doel” De synergie van prefab en betonbouw in Strijp TX

De Kock Betonbouw en De Kock Prefab BV werken als één team samen aan de ontwikkeling van Strijp TX in Eindhoven. “We kijken continu waar we processen kunnen optimaliseren om de klant meer waarde te leveren”, aldus projectleider Tim Conrads. Samen met prefab coördinator Henry van Hulst legt hij uit hoe ze dat doen.

3. Mrt - wk 10 - magazine mock-up.jpg

De Kock Betonbouw Jubileummagazine

Vers van de pers: het De Kock Betonbouw Jubileummagazine ter ere van ons 5-jarige bestaan. Boordevol mooie, leuke en interessante artikelen. Met medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers. Maar natuurlijk ook met Leen en Martin zelf.

vacature

Martin kwam terug naar De Kock: "Jong, fris en groeiend bedrijf"

Van De Kock Interieurdesign naar De Kock Betonbouw. Zes jaar na zijn vertrek keerde Martin van Oerle terug naar het oude nest. Dit keer als uitvoerder. Een stap waar hij nog elke dag blij mee is. “De Kock Betonbouw is een groeiend bedrijf met een frisse club van jonge mensen. Dat zorgt voor een leuke sfeer en heel veel mogelijkheden”, vertelt hij.

De Kock Eindhoven - Feb2024 - drone-13.jpg

Nederland kleurt groen

Nederland kleurt groen! Want wist je dat we sinds kort over onze eigen MAXIMO paneelbekisting beschikken? Ultiem inzetbaar bij maatwerk wanden en bijzondere constructies.

De Kock Betonbouw - Zaamdam (Feb2024)-9.jpg

Ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam

Nieuw project! Voor Ten Brinke Almelo realiseren wij de ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam. Hier worden totaal 710 appartementen gebouwd en wij zijn nu gestart met de eerste 67 huurappartementen.

De Kock - Vught (drone) - Dec2023-10.jpg

Eerste prefab elementen Vught geplaatst

Wat hangen ze er mooi bij, hè? Onze eerste prefab elementen uit eigen fabriek! ? Met behulp van onze felgroene vacuümevenaars en speciale zuignappen legden we de eerste balkons en galerijplaten bij project Wolfskamerweg in Vught netjes op hun plek. Slim bedacht al zeggen we het zelf want op deze manier hoeven we geen hijsvoorzieningen in te bouwen.

IMG_1473.jpg

Rik kijkt terug op een leuke en leerzame stage

Rik van der Veeken (19), student Middenkaderfunctionaris Bouw / Architectuur op het Koning Willem I College, hoopte op een stage waar hij zichzelf nuttig kon maken. Daarin stelde De Kock Betonbouw niet teleur. “In Hoofddorp ligt nu een fundering die ík deels getekend heb”, vertelt hij enthousiast.