(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W5Q89PMM');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar nieuwsoverzicht

Raamsdonksveer - 8 december 2023

Meerwaarde: Steigerloos bouwen met Layher

Elk halfjaar publiceert Layher het magazine Meerwaarde. December 2023 leverden we met de Kock Betonbouw de volgende bijdrage. In 2019 beginnen de broers Leen en Martin de Kock het bedrijf De Kock Betonbouw. Ze willen zich onderscheiden door slimmer, efficiënter en anders te werken. Inmiddels zijn ze een partner in grote en complexe ruwbouwprojecten. Gespecialiseerd in het realiseren van in het werk gestort beton en het monteren van prefabbeton. Dat doen ze dagelijks met 80 tot 100 man, voornamelijk voor de utiliteitsbouw, woningbouw en civieltechnische projecten. Vanuit Waalwijk, in heel Nederland.

De Kock Osdorp (11juni2022)-24.jpg
De Kock ÔÇö project Osdorper Ban (nov2022)-017.jpg

Al snel na de oprichting komen de broers in contact met Layher met de vraag hoe ze met het systeem van Layher met zo min mogelijk materiaal en zo efficiënt mogelijk hun werken uit kunnen voeren. Door een dosis creativiteit, te denken vanuit het systeem en met gebruikmakend van alle beschikbare onderdelen, hebben we samen de meest optimale oplossingen bedacht.

Martin de Kock: ‘Met ons eigen Valkop-ondersteuningssysteem van Layher is het mogelijk betonvloeren en -balken tot bijna onbeperkte dikteop hun positie te houden, totdat ze uitgehard en voldoende stevig zijn om de constructie zelf te dragen. We bouwen de ondersteuning op in rasters en koppelen steeds een staander, een ligger en diagonalen aan elkaar. Doordat alle onderdelen samen één geheel vormen, creëren we extra stevigheid ten opzichte van de traditionele ondersteuning met stempels en staanders. Alle onderdelen zijn relatief lichtgewicht en veel ervan zijn continu in roulatie. De dragers kunnen we bijvoorbeeld al demonteren als het beton vormvast is en vervolgens hergebruiken op de volgende verdieping. Ook fijn aan dit ondersteuningssysteem is dat we er zeer flexibel mee zijn. We kunnen overbruggingen van meer dan 10 m maken op plekken waar je geen staanders kunt zetten en tijdelijke loopbordessen mee creëren op plekken waar geen steiger kan staan’

Project the OX Osdorp

Een mooi voorbeeld van een project waarbij een speciale   oplossing is toegepast, is het project The Ox in Osdorp.  Het betreft een wooncomplex van 9 bouwlagen met 168  appartementen. The Ox, gelegen aan de Osdorper Ban in  Amsterdam Nieuw-West, heeft een kenmerkende naoorlogse architectuur met vierkante betonrasters,materiaal verschillen, uitkragende balkons én erkers. 

Martin de Kock: ‘Voor dit woonblok realiseerden wij de totale ruwbouw. Een kelder van 3.000 m² met een ondergrondse parkeergarage en daar bovenop 9 woonlagen met verschillende woontypen. Van 2-kamerwoningen tot ruime maisonnettes op de begane grond. Wij trokken intensief met onze opdrachtgever door gezamenlijk het project van A tot Z in goede banen  te leiden. Dat begon met een eerlijk advies over uitvoeringswijze, planning fundering en bovenbouw en eindigde met de controle van de oplevering’.

‘Uniek aan dit project is dat we dit volledig steigerloos  bouwden en ondersteunden met onze eigen met  Layher-onderdelen vervaardigde breedplaatondersteuning. We pasten randtafels toe op de open beuken,eindgevelsteigers op de kopgevel en gingen zo klimmend omhoog. Met een C-haak van zo’n 5 m armlengte konden we onze eigen ondersteuning steeds integraal een verdieping hoger plaatsen. Dat scheelt enorm veel tijd en arbeidsuren in vergelijking met de traditionele steigers en ondersteuning.

De keuze voor steigerloos bouwen was gemaakt vanwege  het gevelsysteem dat achter de ruwbouw aan gemonteerd is. Om de gevelelementen, de ruim 160 balkons en  HSB-gevelsluiting te verankeren hebben wij ruim 5.200 ankers gemonteerd

De Kock Osdorp (11juni2022)-03.jpg
De Kock ÔÇö project Osdorper Ban (nov2022)-014.jpg

JONG EN VOORUITSTREVEND

De Kock Betonbouw is een jong en vooruitstrevend bedrijf  dat slim gebruikmaakt van technische innovaties, zoals  3D-ontwerpen. Door continu te innoveren én investeren  kan het kosten besparen, sneller bouwen en de kwaliteit verbeteren.

JONG, INNOVATIEF, VEILIG EN VERANTWOORDELIJK

Martin de Kock legt uit: ‘Om diezelfde redenen pakken wij  ook de regie over de hele ruwbouwfase. Wij ontwerpen,  plannen en realiseren de projecten van begin tot eind.  Van mankracht tot materieel. En van planning tot budget.  Daarbij zijn wij ook nog eens volledig risicodragend en  zelfvoorzienend. Wij werken met een fixed price voor een  bepaalde scope en dragen daarover de volle verantwoordelijkheid’

Het hele magazine kun je hier lezen:  https://www.layher.nl/-/media/layher/meerwaarde/layher-meerwaarde/meerwaarde-nr-42-12-2023.pdf

 

De Kock ÔÇö project Osdorper Ban drone (nov2022)-002.jpg

‘Een echte partner in de ruwbouw’

Een nauwkeurige voorbereiding, een oplossingsgerichte houding en strakke wanden. Het zijn zomaar wat thema’s die Nick Dijkhof, werkvoorbereider bij Van Wijnen, tijdens de ruwbouwfase van The Ox kon waarderen aan zijn samenwerking met De Kock Betonbouw. “De betonbouwer beloofde niet alleen een partner te zijn in dit werk, maar was dat ook echt.” Samen met Martin de Kock, werkvoorbereider en calculator bij De Kock Betonbouw, blikt hij terug op het project.

20231129-MVB_5769.jpg

Stagiair Geerten: “Bij De Kock word je in het diepe gegooid

Hij werd tijdens zijn stage flink in het diepe gegooid. Maar Geerten van de Werken (18), tweedejaars student Middenkaderfunctionaris Bouw aan het Hoornbeeck College in Amersfoort, vond dat niet erg. Integendeel: hij heeft er juist super veel van geleerd. In dit artikel blikt hij dan ook terug op een zeer geslaagde stage bij De Kock Betonbouw.

Hoofddorp ÔÇö April 2024-7080.jpg

Ymere Hoofddorp gaat de hoogte in

Ymere Hyde Park in Hoofddorp gaat de hoogte in! ?? De fundering ligt, de fietsenkelder is klaar en we zijn inmiddels bezig met de derde verdieping. Vanaf nu werken we steeds in een cyclus van 17 dagen een verdieping omhoog.

Hoofddorp ÔÇö Hoogste punt viering (feb2023)-001.jpg

De Kock zet de puntjes op de i

Van het meedenken in de werkvoorbereiding tot de goede nazorg aan toe. Corné Dekker, uitvoerder bij De Vries & Verburg, vond het prettig samenwerken met De Kock Betonbouw tijdens de ruwbouw van blok Kensington in Hyde Park. “De Kock zet de puntjes op de i.”

Veiligheidsdeskundige Jasmin Rešidović (Oct2023)-08.jpg

Met coaching naar een hoger veiligheidsniveau

De huidige veiligheidsstandaard verbeteren. Dat is waar hogere veiligheidskundige Jasmin Residovic ons het komende jaar bij helpt. Door medewerkers te begeleiden en bewustzijn te creëren over de risico’s en passende beheersmaatregelen. In dit artikel lopen we een ochtend met hem mee bij De Schaloen in Den Haag.

De Kock Eindhoven - Feb2024-42.jpg

“Eén team, één doel” De synergie van prefab en betonbouw in Strijp TX

De Kock Betonbouw en De Kock Prefab BV werken als één team samen aan de ontwikkeling van Strijp TX in Eindhoven. “We kijken continu waar we processen kunnen optimaliseren om de klant meer waarde te leveren”, aldus projectleider Tim Conrads. Samen met prefab coördinator Henry van Hulst legt hij uit hoe ze dat doen.

3. Mrt - wk 10 - magazine mock-up.jpg

De Kock Betonbouw Jubileummagazine

Vers van de pers: het De Kock Betonbouw Jubileummagazine ter ere van ons 5-jarige bestaan. Boordevol mooie, leuke en interessante artikelen. Met medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers. Maar natuurlijk ook met Leen en Martin zelf.

vacature

Martin kwam terug naar De Kock: "Jong, fris en groeiend bedrijf"

Van De Kock Interieurdesign naar De Kock Betonbouw. Zes jaar na zijn vertrek keerde Martin van Oerle terug naar het oude nest. Dit keer als uitvoerder. Een stap waar hij nog elke dag blij mee is. “De Kock Betonbouw is een groeiend bedrijf met een frisse club van jonge mensen. Dat zorgt voor een leuke sfeer en heel veel mogelijkheden”, vertelt hij.

De Kock Eindhoven - Feb2024 - drone-13.jpg

Nederland kleurt groen

Nederland kleurt groen! Want wist je dat we sinds kort over onze eigen MAXIMO paneelbekisting beschikken? Ultiem inzetbaar bij maatwerk wanden en bijzondere constructies.

De Kock Betonbouw - Zaamdam (Feb2024)-9.jpg

Ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam

Nieuw project! Voor Ten Brinke Almelo realiseren wij de ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam. Hier worden totaal 710 appartementen gebouwd en wij zijn nu gestart met de eerste 67 huurappartementen.

De Kock - Vught (drone) - Dec2023-10.jpg

Eerste prefab elementen Vught geplaatst

Wat hangen ze er mooi bij, hè? Onze eerste prefab elementen uit eigen fabriek! ? Met behulp van onze felgroene vacuümevenaars en speciale zuignappen legden we de eerste balkons en galerijplaten bij project Wolfskamerweg in Vught netjes op hun plek. Slim bedacht al zeggen we het zelf want op deze manier hoeven we geen hijsvoorzieningen in te bouwen.

IMG_1473.jpg

Rik kijkt terug op een leuke en leerzame stage

Rik van der Veeken (19), student Middenkaderfunctionaris Bouw / Architectuur op het Koning Willem I College, hoopte op een stage waar hij zichzelf nuttig kon maken. Daarin stelde De Kock Betonbouw niet teleur. “In Hoofddorp ligt nu een fundering die ík deels getekend heb”, vertelt hij enthousiast.