window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-WRBJT43BQ5');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar nieuwsoverzicht

Raamsdonksveer - 8 december 2023

Meerwaarde: Steigerloos bouwen met Layher

Elk halfjaar publiceert Layher het magazine Meerwaarde. December 2023 leverden we met de Kock Betonbouw de volgende bijdrage. In 2019 beginnen de broers Leen en Martin de Kock het bedrijf De Kock Betonbouw. Ze willen zich onderscheiden door slimmer, efficiënter en anders te werken. Inmiddels zijn ze een partner in grote en complexe ruwbouwprojecten. Gespecialiseerd in het realiseren van in het werk gestort beton en het monteren van prefabbeton. Dat doen ze dagelijks met 80 tot 100 man, voornamelijk voor de utiliteitsbouw, woningbouw en civieltechnische projecten. Vanuit Waalwijk, in heel Nederland.

De Kock Osdorp (11juni2022)-24.jpg
De Kock ÔÇö project Osdorper Ban (nov2022)-017.jpg

Al snel na de oprichting komen de broers in contact met Layher met de vraag hoe ze met het systeem van Layher met zo min mogelijk materiaal en zo efficiënt mogelijk hun werken uit kunnen voeren. Door een dosis creativiteit, te denken vanuit het systeem en met gebruikmakend van alle beschikbare onderdelen, hebben we samen de meest optimale oplossingen bedacht.

Martin de Kock: ‘Met ons eigen Valkop-ondersteuningssysteem van Layher is het mogelijk betonvloeren en -balken tot bijna onbeperkte dikteop hun positie te houden, totdat ze uitgehard en voldoende stevig zijn om de constructie zelf te dragen. We bouwen de ondersteuning op in rasters en koppelen steeds een staander, een ligger en diagonalen aan elkaar. Doordat alle onderdelen samen één geheel vormen, creëren we extra stevigheid ten opzichte van de traditionele ondersteuning met stempels en staanders. Alle onderdelen zijn relatief lichtgewicht en veel ervan zijn continu in roulatie. De dragers kunnen we bijvoorbeeld al demonteren als het beton vormvast is en vervolgens hergebruiken op de volgende verdieping. Ook fijn aan dit ondersteuningssysteem is dat we er zeer flexibel mee zijn. We kunnen overbruggingen van meer dan 10 m maken op plekken waar je geen staanders kunt zetten en tijdelijke loopbordessen mee creëren op plekken waar geen steiger kan staan’

Project the OX Osdorp

Een mooi voorbeeld van een project waarbij een speciale   oplossing is toegepast, is het project The Ox in Osdorp.  Het betreft een wooncomplex van 9 bouwlagen met 168  appartementen. The Ox, gelegen aan de Osdorper Ban in  Amsterdam Nieuw-West, heeft een kenmerkende naoorlogse architectuur met vierkante betonrasters,materiaal verschillen, uitkragende balkons én erkers. 

Martin de Kock: ‘Voor dit woonblok realiseerden wij de totale ruwbouw. Een kelder van 3.000 m² met een ondergrondse parkeergarage en daar bovenop 9 woonlagen met verschillende woontypen. Van 2-kamerwoningen tot ruime maisonnettes op de begane grond. Wij trokken intensief met onze opdrachtgever door gezamenlijk het project van A tot Z in goede banen  te leiden. Dat begon met een eerlijk advies over uitvoeringswijze, planning fundering en bovenbouw en eindigde met de controle van de oplevering’.

‘Uniek aan dit project is dat we dit volledig steigerloos  bouwden en ondersteunden met onze eigen met  Layher-onderdelen vervaardigde breedplaatondersteuning. We pasten randtafels toe op de open beuken,eindgevelsteigers op de kopgevel en gingen zo klimmend omhoog. Met een C-haak van zo’n 5 m armlengte konden we onze eigen ondersteuning steeds integraal een verdieping hoger plaatsen. Dat scheelt enorm veel tijd en arbeidsuren in vergelijking met de traditionele steigers en ondersteuning.

De keuze voor steigerloos bouwen was gemaakt vanwege  het gevelsysteem dat achter de ruwbouw aan gemonteerd is. Om de gevelelementen, de ruim 160 balkons en  HSB-gevelsluiting te verankeren hebben wij ruim 5.200 ankers gemonteerd

De Kock Osdorp (11juni2022)-03.jpg
De Kock ÔÇö project Osdorper Ban (nov2022)-014.jpg

JONG EN VOORUITSTREVEND

De Kock Betonbouw is een jong en vooruitstrevend bedrijf  dat slim gebruikmaakt van technische innovaties, zoals  3D-ontwerpen. Door continu te innoveren én investeren  kan het kosten besparen, sneller bouwen en de kwaliteit verbeteren.

JONG, INNOVATIEF, VEILIG EN VERANTWOORDELIJK

Martin de Kock legt uit: ‘Om diezelfde redenen pakken wij  ook de regie over de hele ruwbouwfase. Wij ontwerpen,  plannen en realiseren de projecten van begin tot eind.  Van mankracht tot materieel. En van planning tot budget.  Daarbij zijn wij ook nog eens volledig risicodragend en  zelfvoorzienend. Wij werken met een fixed price voor een  bepaalde scope en dragen daarover de volle verantwoordelijkheid’

Het hele magazine kun je hier lezen:  https://www.layher.nl/-/media/layher/meerwaarde/layher-meerwaarde/meerwaarde-nr-42-12-2023.pdf

 

De Kock Betonbouw - Zaamdam (Feb2024)-9.jpg
13 februari 2024

Ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam

Nieuw project! Voor Ten Brinke Almelo realiseren wij de ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam. Hier worden totaal 710 appartementen gebouwd en wij zijn nu gestart met de eerste 67 huurappartementen.

De Kock - Vught (drone) - Dec2023-10.jpg
Vught - 31 januari 2024

Eerste prefab elementen Vught geplaatst

Wat hangen ze er mooi bij, hè? Onze eerste prefab elementen uit eigen fabriek! ? Met behulp van onze felgroene vacuümevenaars en speciale zuignappen legden we de eerste balkons en galerijplaten bij project Wolfskamerweg in Vught netjes op hun plek. Slim bedacht al zeggen we het zelf want op deze manier hoeven we geen hijsvoorzieningen in te bouwen.

IMG_1473.jpg
22 januari 2024

Rik kijkt terug op een leuke en leerzame stage

Rik van der Veeken (19), student Middenkaderfunctionaris Bouw / Architectuur op het Koning Willem I College, hoopte op een stage waar hij zichzelf nuttig kon maken. Daarin stelde De Kock Betonbouw niet teleur. “In Hoofddorp ligt nu een fundering die ík deels getekend heb”, vertelt hij enthousiast.

De Kock Mei 2023 - Helmond-011.jpg
Rosmalen - 13 januari 2024

De Kock is bewust bezig met veiligheid

De Kock Betonbouw werkte zelfvoorzienend en leverde uitstekende kwaliteit. Maar wat projectleider bij Van Wijnen Ruud Antonissen nog wel het meeste is bijgebleven van ruwbouwfase bij Helmond Waterburcht, is de aandacht voor veiligheid. “Bij veel betonbouwers is dat een ondergeschoven kindje, maar De Kock is hier heel bewust mee bezig.”

IMG_2018.jpg
Waalwijk - 11 januari 2024

Een nieuw jaar vanaf een nieuw adres

Wij zijn 2024 begonnen vanaf een nieuw adres. Omdat we aan de Taxandriaweg 11 al een hele tijd geleden uit ons jasje waren gegroeid, zijn we verhuisd. We hebben net voor de feestdagen onze spullen gepakt en een paar deuren verderop weer neergezet. Ons nieuwe adres is Taxandriaweg 12H. Nog steeds in het vertrouwde Waalwijk. Maar dan op een plek waar weer ruimte is om te groeien: met nieuwe medewerkers en enthousiaste stagiairs verder bouwen aan onze ambities. De koffie staat al als vanouds te pruttelen. Dus heb je zin in een bakkie? Kom gerust eens langs! ☕

IMG_3054.jpg
Wijk en Aalburg - 16 november 2023

De Kock Prefab BV is los

De Kock Prefab is los! Gisteren hebben wij de eerste galerijen en balkons gestort in onze eigen prefab fabriek. En niet zomaar een galerij: een luifelplaat van ruim 12 ton!

Afbeelding van WhatsApp op 2023-11-23 om 11.35.35_4cb1e4f2.jpg
Waalwijk - 27 oktober 2023

Nieuwe projecten

Er staan weer heel veel nieuwe projecten op de rol en de komende weken brengen we jullie daar graag van op de hoogte. Vandaag in de schijnwerpers: Residence Gravin in 's-Gravenzande. Voor Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling maken we hier het volledige betonskelet voor 44 high end appartementen.

PANO0001-Pano.jpg
Amsterdam - 19 juni 2023

De Kock acteert als partner

De nauwkeurige voorbereiding, de oplossingsgerichte houding en de gezellige bulderlach van Martin. Het zijn zomaar wat dingen die Nick Dijkhof, tijdens de ruwbouwfase van The Ox werkvoorbereider bij Van Wijnen, bijzonder kon waarderen aan zijn samenwerking met De Kock Betonbouw. “Ze beloofden niet alleen partner te zijn in dit werk, maar waren dat ook echt.”

schaloen.jpg
Den Haag - 23 april 2023

We zijn los – 322 appartementen de Schaloen fase 1

We zijn los: Afgelopen week zijn de eerste echte kuubs beton gestort op ons nieuwe project 322 appartementen, Schaloen fase 1. Dit nieuwe werk in Den Haag realiseren wij in opdracht van De Vries en Verburg. De appartementen staan bovenop een parkeerkelder van zo’n 6.000m2. Eind 2024 hopen we de ruwbouw af te ronden, maar eerst zijn we de komende weken druk om de ruim 3.000m3 beton te verwerken in de fundering van het complex.

Kock Betonbouw portretten-854778.jpg
Leidschendam - 9 januari 2023

De werkdag van: werkvoorbereider Tim Conrads

In deze nieuwe rubriek ‘de werkdag van’ neemt een van onze collega’s je mee in hun dag. Met dit keer: werkvoorbereider Tim Conrads, die het project Carolinapark in Leidschendam in goede banen leidt tijdens de cruciale opstartfase. “De fundering is af, de kelder is gedaan. Nu gaan we de hoogte in”, zegt hij.

nieuws 4.jpg
Waalwijk - 16 december 2022

Met passie en succesvol samenwerken

De Kock Betonbouw BV is een jonge en frisse onderneming gespecialiseerd in civiele en bouwkundige betonbouw. “Onze missie? De beste én betrouwbaarste betonbouwer van Nederland zijn”, vertelt eigenaar en projectleider Martin de Kock. “Daarom pakken wij de projecten nét even iets anders aan.”

nieuws 6.jpeg
Buiksloterham - 28 november 2022

Het einde én een nieuw begin

Afgelopen vrijdag vertrok onze groene wandbekisting van het project 168 appartementen The Ox Amsterdam naar Hendriks stalen bekistingtechniek om daar gereviseerd te worden voor een nieuwe uitdaging. Dezelfde dag is een andere eigen wandbekistingset aangevoerd op het project kavel 6 in Buiksloterham om daar 72 appartementen te gaan realiseren. Beide werken realiseren wij in opdracht van Van Wijnen.