window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-WRBJT43BQ5');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar nieuwsoverzicht

30 april 2024

Met coaching naar een hoger veiligheidsniveau

De huidige veiligheidsstandaard verbeteren. Dat is waar hogere veiligheidskundige Jasmin Residovic ons het komende jaar bij helpt. Door medewerkers te begeleiden en bewustzijn te creëren over de risico’s en passende beheersmaatregelen. In dit artikel lopen we een ochtend met hem mee bij De Schaloen in Den Haag.

Veiligheidsdeskundige Jasmin Rešidović (Oct2023)-03.jpg
Schaloen project (Oct2023)-09.jpg

“Goedemorgen, ik zie dat je aan het slijpen bent. Ben je ermee bekend dat de werkzaamheden die je uitvoert gevaarlijk zijn? Je zou hiervoor eigenlijk even je veiligheidsbril moeten opzetten.” Jasmin is nog maar koud op de bouwplaats van project De Schaloen in Den Haag aangekomen, als hij al een van de eerste verbeterpunten op het gebied van veiligheid ziet. Hij brengt het met respect maar meent het serieus: “De slijpschijf kan afbreken en om te voorkomen dat het materiaal in je ogen vliegt, is het ontzettend belangrijk dat je de persoonlijke beschermingsmiddelen die je tot je beschikking hebt ook echt gebruikt.”

Coaching  bij vier projecten

Samen met uitvoerder Josh Schilt maakt Jasmin een veiligheidsronde over de bouwplaats in Den Haag. Het is het eerste project waar hij in opdracht van De Kock Betonbouw een bezoek aan brengt. In totaal zal de hogere veiligheidskundige de komende maanden bij vier projecten meelopen. Ook bij Strijp TX in Eindhoven, De Gravin in ’s Gravenzande en Ymere in Hoofddorp. Aan de voorkant van ieder project kijkt hij mee naar aan het werk gerelateerde veiligheidsplannen en tijdens de uitvoering komt hij elke één à twee maanden langs om de medewerkers buiten te coachen. 

Intrinsieke motivatie

Gedurende het hele traject zoekt Jasmin continu de samenwerking met de uitvoerders. En zij werken daar graag aan mee. “Ik ben me er heel erg bewust van dat je blind kunt worden voor je eigen werk en dat je niet meer ziet wat je verkeerd doet, of wat er beter kan”, erkent Josh, “dus ik vind het alleen maar goed dat je hier bent.” Volgens Jasmin is die houding uniek. “De medewerkers van De Kock zijn zich ervan bewust dat het veiligheidsniveau mee dient te groeien met de ontwikkelingen binnen het bedrijf. Iedereen wil daarom graag weten op welke punten ze het nog beter kunnen doen. Dat vind ik bewonderenswaardig, die houding zie je in de bouw niet vaak. En tegelijkertijd is dat ontzettend belangrijk, want alleen als je écht gemotiveerd bent, kun je veranderen.”

Veiligheidsdeskundige Jasmin Rešidović (Oct2023)-08.jpg
Schaloen project - drone (Oct2023)-09.jpg
Schaloen project - drone (Oct2023)-15.jpg
Schaloen project (Oct2023)-08.jpg
Veiligheidsdeskundige Jasmin Rešidović (Oct2023)-08.jpg

‘Het ultieme doel’

Gelukkig hoeft De Kock niet vanaf nul te beginnen. “Om het voorbeeld van de veiligheidsbril er weer even bij te pakken: die medewerkers reageerden meteen bevestigend. Ze weten wel dat ze hun PBM’s moeten gebruiken, maar ze doen het niet altijd. Omdat het net een extra handeling is. Of omdat het even wat minder handig werkt. Maar je zult zien na verloop van tijd, als ze zich meer bewustzijn van het belang van die veiligheidsmaatregelen, dat ze elkaar erop gaan wijzen. En uiteindelijk roepen ze mij wanneer ik langskom, om te laten zien dat ze overal aan hebben gedacht. Als dat gebeurt, heb\ben we het ultieme bereikt.”

Veiligheidsdeskundige Jasmin Rešidović (Oct2023)-35.jpg

Als medewerkers elkaar op de veiligheidsmaatregelen wijzen, hebben we het ultieme bereikt.

Jasmin Residovic, hogere veiligheidskundige

Hoofddorp ÔÇö April 2024-7080.jpg

Ymere Hoofddorp gaat de hoogte in

Ymere Hyde Park in Hoofddorp gaat de hoogte in! ?? De fundering ligt, de fietsenkelder is klaar en we zijn inmiddels bezig met de derde verdieping. Vanaf nu werken we steeds in een cyclus van 17 dagen een verdieping omhoog.

Hoofddorp ÔÇö Hoogste punt viering (feb2023)-001.jpg

De Kock zet de puntjes op de i

Van het meedenken in de werkvoorbereiding tot de goede nazorg aan toe. Corné Dekker, uitvoerder bij De Vries & Verburg, vond het prettig samenwerken met De Kock Betonbouw tijdens de ruwbouw van blok Kensington in Hyde Park. “De Kock zet de puntjes op de i.”

De Kock Eindhoven - Feb2024-42.jpg

“Eén team, één doel” De synergie van prefab en betonbouw in Strijp TX

De Kock Betonbouw en De Kock Prefab BV werken als één team samen aan de ontwikkeling van Strijp TX in Eindhoven. “We kijken continu waar we processen kunnen optimaliseren om de klant meer waarde te leveren”, aldus projectleider Tim Conrads. Samen met prefab coördinator Henry van Hulst legt hij uit hoe ze dat doen.

3. Mrt - wk 10 - magazine mock-up.jpg

De Kock Betonbouw Jubileummagazine

Vers van de pers: het De Kock Betonbouw Jubileummagazine ter ere van ons 5-jarige bestaan. Boordevol mooie, leuke en interessante artikelen. Met medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers. Maar natuurlijk ook met Leen en Martin zelf.

vacature

Martin kwam terug naar De Kock: "Jong, fris en groeiend bedrijf"

Van De Kock Interieurdesign naar De Kock Betonbouw. Zes jaar na zijn vertrek keerde Martin van Oerle terug naar het oude nest. Dit keer als uitvoerder. Een stap waar hij nog elke dag blij mee is. “De Kock Betonbouw is een groeiend bedrijf met een frisse club van jonge mensen. Dat zorgt voor een leuke sfeer en heel veel mogelijkheden”, vertelt hij.

De Kock Eindhoven - Feb2024 - drone-13.jpg

Nederland kleurt groen

Nederland kleurt groen! Want wist je dat we sinds kort over onze eigen MAXIMO paneelbekisting beschikken? Ultiem inzetbaar bij maatwerk wanden en bijzondere constructies.

De Kock Betonbouw - Zaamdam (Feb2024)-9.jpg

Ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam

Nieuw project! Voor Ten Brinke Almelo realiseren wij de ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam. Hier worden totaal 710 appartementen gebouwd en wij zijn nu gestart met de eerste 67 huurappartementen.

De Kock - Vught (drone) - Dec2023-10.jpg

Eerste prefab elementen Vught geplaatst

Wat hangen ze er mooi bij, hè? Onze eerste prefab elementen uit eigen fabriek! ? Met behulp van onze felgroene vacuümevenaars en speciale zuignappen legden we de eerste balkons en galerijplaten bij project Wolfskamerweg in Vught netjes op hun plek. Slim bedacht al zeggen we het zelf want op deze manier hoeven we geen hijsvoorzieningen in te bouwen.

IMG_1473.jpg

Rik kijkt terug op een leuke en leerzame stage

Rik van der Veeken (19), student Middenkaderfunctionaris Bouw / Architectuur op het Koning Willem I College, hoopte op een stage waar hij zichzelf nuttig kon maken. Daarin stelde De Kock Betonbouw niet teleur. “In Hoofddorp ligt nu een fundering die ík deels getekend heb”, vertelt hij enthousiast.

De Kock Mei 2023 - Helmond-011.jpg

De Kock is bewust bezig met veiligheid

De Kock Betonbouw werkte zelfvoorzienend en leverde uitstekende kwaliteit. Maar wat projectleider bij Van Wijnen Ruud Antonissen nog wel het meeste is bijgebleven van ruwbouwfase bij Helmond Waterburcht, is de aandacht voor veiligheid. “Bij veel betonbouwers is dat een ondergeschoven kindje, maar De Kock is hier heel bewust mee bezig.”

IMG_2018.jpg

Een nieuw jaar vanaf een nieuw adres

Wij zijn 2024 begonnen vanaf een nieuw adres. Omdat we aan de Taxandriaweg 11 al een hele tijd geleden uit ons jasje waren gegroeid, zijn we verhuisd. We hebben net voor de feestdagen onze spullen gepakt en een paar deuren verderop weer neergezet. Ons nieuwe adres is Taxandriaweg 12H. Nog steeds in het vertrouwde Waalwijk. Maar dan op een plek waar weer ruimte is om te groeien: met nieuwe medewerkers en enthousiaste stagiairs verder bouwen aan onze ambities. De koffie staat al als vanouds te pruttelen. Dus heb je zin in een bakkie? Kom gerust eens langs! ☕

De Kock Osdorp (11juni2022)-27.jpg

Meerwaarde: Steigerloos bouwen met Layher

Elk halfjaar publiceert Layher het magazine Meerwaarde. December 2023 leverden we met de Kock Betonbouw de volgende bijdrage. In 2019 beginnen de broers Leen en Martin de Kock het bedrijf De Kock Betonbouw. Ze willen zich onderscheiden door slimmer, efficiënter en anders te werken. Inmiddels zijn ze een partner in grote en complexe ruwbouwprojecten. Gespecialiseerd in het realiseren van in het werk gestort beton en het monteren van prefabbeton. Dat doen ze dagelijks met 80 tot 100 man, voornamelijk voor de utiliteitsbouw, woningbouw en civieltechnische projecten. Vanuit Waalwijk, in heel Nederland.