(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W5Q89PMM');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar nieuwsoverzicht

22 januari 2024

Rik kijkt terug op een leuke en leerzame stage

Rik van der Veeken (19), student Middenkaderfunctionaris Bouw / Architectuur op het Koning Willem I College, hoopte op een stage waar hij zichzelf nuttig kon maken. Daarin stelde De Kock Betonbouw niet teleur. “In Hoofddorp ligt nu een fundering die ík deels getekend heb”, vertelt hij enthousiast.

20231129-MVB_4858.jpg
Project Hoofddorp Ymere (29Nov2023)-5.jpg

“Ik heb bewust gekozen voor een stage bij De Kock Betonbouw, omdat dit een relatief klein bedrijf is waar je als stagiair meteen wordt behandeld als een volwaardig werknemer. Je hoeft hier geen typische stageklusjes te doen, zoals koffie zetten, het kantoor schoonmaken of puin ruimen op de bouw. Maar je krijgt opdrachten die er écht toe doen. Dat is fijn, want daardoor kun je veel leren en daar kwam ik voor.

Tijdens mijn stage richtte ik me vooral op de werkvoorbereiding. Ik heb een deel van de funderingstekeningen mogen maken voor een nieuw project Ymere in Hoofddorp. Ik heb een stukje calculatie gedaan voor een potentieel nieuw project in Tilburg. En de laatste tijd heb ik vooral veel tekeningen gemaakt voor de prefab elementen, die in de nieuwe fabriekshal in Wijk en Aalburg worden geproduceerd.

Goede begeleiding

Daarnaast ging ik vaak met Tim (Conrads, projectleider, red.) mee naar overleggen met de projectleiders van de aannemer. Daarin bespraken we de voortgang van lopende projecten, op basis van bijvoorbeeld planning en budget. Als er iets niet goed ging, kregen we dat te horen. En als het wel goed ging, hoorden we het ook. Ik kreeg als stagiair echt alles mee en daar heb ik ontzettend veel van geleerd.

Ook de begeleiding was erg goed. Meestal kreeg ik een duidelijke opdracht, waar ik zelfstandig mee aan de slag kon. En daar kwam ik vaak met logisch nadenken wel uit. Maar als ik een vraag had, hoefde ik me nooit bezwaard te voelen. Tim en Martin (de Kock, mede-eigenaar van De Kock Betonbouw, red.) maakten altijd ruim de tijd om even met me mee te kijken en me weer op weg te helpen met wat tips. 

‘Er wordt veel gelachen’

Ik ben eind augustus begonnen bij De Kock en over twee weken ben ik klaar. Nu mijn stage ten einde loopt, kan ik wel zeggen dat ik het echt naar mijn zin heb gehad. Ik vind het leuk dat het een echt familiebedrijf is, waar je iedereen kent en iedereen jou ook kent. Er is een hele leuke sfeer, waar veel wordt gelachen en er altijd praatje wordt gemaakt. Zowel op kantoor als op de bouw.

Bovendien vind ik het super tof dat je als stagiair het vertrouwen krijgt om echt aan de slag te gaan. Je mag hier tekeningen maken, die ook écht gebruikt worden. De tekening die ik vanochtend heb gemaakt voor de prefab fabriek, daar wordt vanmiddag nog iets mee gedaan. En in Hoofddorp ligt nu een fundering die ik deels getekend hebt. Je doet dus iets nuttigs en dat werkt motiverend.

Ambities in de architectuur

Of ik na mijn afstuderen echt in de betonbouw wil gaan werken, weet ik nog niet. Mijn ambitie is eigenlijk om na het behalen van mijn mbo4-diploma nog hbo te doen. Het liefste zou ik daarna architect willen worden, omdat ik in mijn hoofd heb dat ik dat het leukste vind: helemaal zelf iets mogen ontwerpen dat voldoet aan alle wensen aan de klant en waar je toch ook je eigen draai aan kunt geven.

Maar ik heb nog nooit een ontwerpstage gedaan, dus ik weet nog niet zeker of het ook echt zo leuk is als ik nu denk. Gelukkig hoef ik voorlopig nog niet te kiezen: ik heb nog vijf studiejaren en een paar stages te gaan. Dus zo kan ik alles mooi eerst eens proberen, voordat ik een definitieve keuze maak. Misschien kan ik in de tussentijd vast eens op zoek naar een bedrijf waar ik al wat voor kan tekenen.”

Afbeelding van WhatsApp op 2024-01-23 om 13.41.28_b05f172a.jpg
Project Hoofddorp Ymere (29Nov2023)-11.jpg

Rik kijkt terug op een leuke en leerzame stage: “De tekeningen die ik maak, worden écht gebruikt”

De Kock ÔÇö project Osdorper Ban drone (nov2022)-002.jpg

‘Een echte partner in de ruwbouw’

Een nauwkeurige voorbereiding, een oplossingsgerichte houding en strakke wanden. Het zijn zomaar wat thema’s die Nick Dijkhof, werkvoorbereider bij Van Wijnen, tijdens de ruwbouwfase van The Ox kon waarderen aan zijn samenwerking met De Kock Betonbouw. “De betonbouwer beloofde niet alleen een partner te zijn in dit werk, maar was dat ook echt.” Samen met Martin de Kock, werkvoorbereider en calculator bij De Kock Betonbouw, blikt hij terug op het project.

20231129-MVB_5769.jpg

Stagiair Geerten: “Bij De Kock word je in het diepe gegooid

Hij werd tijdens zijn stage flink in het diepe gegooid. Maar Geerten van de Werken (18), tweedejaars student Middenkaderfunctionaris Bouw aan het Hoornbeeck College in Amersfoort, vond dat niet erg. Integendeel: hij heeft er juist super veel van geleerd. In dit artikel blikt hij dan ook terug op een zeer geslaagde stage bij De Kock Betonbouw.

Hoofddorp ÔÇö April 2024-7080.jpg

Ymere Hoofddorp gaat de hoogte in

Ymere Hyde Park in Hoofddorp gaat de hoogte in! ?? De fundering ligt, de fietsenkelder is klaar en we zijn inmiddels bezig met de derde verdieping. Vanaf nu werken we steeds in een cyclus van 17 dagen een verdieping omhoog.

Hoofddorp ÔÇö Hoogste punt viering (feb2023)-001.jpg

De Kock zet de puntjes op de i

Van het meedenken in de werkvoorbereiding tot de goede nazorg aan toe. Corné Dekker, uitvoerder bij De Vries & Verburg, vond het prettig samenwerken met De Kock Betonbouw tijdens de ruwbouw van blok Kensington in Hyde Park. “De Kock zet de puntjes op de i.”

Veiligheidsdeskundige Jasmin Rešidović (Oct2023)-08.jpg

Met coaching naar een hoger veiligheidsniveau

De huidige veiligheidsstandaard verbeteren. Dat is waar hogere veiligheidskundige Jasmin Residovic ons het komende jaar bij helpt. Door medewerkers te begeleiden en bewustzijn te creëren over de risico’s en passende beheersmaatregelen. In dit artikel lopen we een ochtend met hem mee bij De Schaloen in Den Haag.

De Kock Eindhoven - Feb2024-42.jpg

“Eén team, één doel” De synergie van prefab en betonbouw in Strijp TX

De Kock Betonbouw en De Kock Prefab BV werken als één team samen aan de ontwikkeling van Strijp TX in Eindhoven. “We kijken continu waar we processen kunnen optimaliseren om de klant meer waarde te leveren”, aldus projectleider Tim Conrads. Samen met prefab coördinator Henry van Hulst legt hij uit hoe ze dat doen.

3. Mrt - wk 10 - magazine mock-up.jpg

De Kock Betonbouw Jubileummagazine

Vers van de pers: het De Kock Betonbouw Jubileummagazine ter ere van ons 5-jarige bestaan. Boordevol mooie, leuke en interessante artikelen. Met medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers. Maar natuurlijk ook met Leen en Martin zelf.

vacature

Martin kwam terug naar De Kock: "Jong, fris en groeiend bedrijf"

Van De Kock Interieurdesign naar De Kock Betonbouw. Zes jaar na zijn vertrek keerde Martin van Oerle terug naar het oude nest. Dit keer als uitvoerder. Een stap waar hij nog elke dag blij mee is. “De Kock Betonbouw is een groeiend bedrijf met een frisse club van jonge mensen. Dat zorgt voor een leuke sfeer en heel veel mogelijkheden”, vertelt hij.

De Kock Eindhoven - Feb2024 - drone-13.jpg

Nederland kleurt groen

Nederland kleurt groen! Want wist je dat we sinds kort over onze eigen MAXIMO paneelbekisting beschikken? Ultiem inzetbaar bij maatwerk wanden en bijzondere constructies.

De Kock Betonbouw - Zaamdam (Feb2024)-9.jpg

Ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam

Nieuw project! Voor Ten Brinke Almelo realiseren wij de ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam. Hier worden totaal 710 appartementen gebouwd en wij zijn nu gestart met de eerste 67 huurappartementen.

De Kock - Vught (drone) - Dec2023-10.jpg

Eerste prefab elementen Vught geplaatst

Wat hangen ze er mooi bij, hè? Onze eerste prefab elementen uit eigen fabriek! ? Met behulp van onze felgroene vacuümevenaars en speciale zuignappen legden we de eerste balkons en galerijplaten bij project Wolfskamerweg in Vught netjes op hun plek. Slim bedacht al zeggen we het zelf want op deze manier hoeven we geen hijsvoorzieningen in te bouwen.

De Kock Mei 2023 - Helmond-011.jpg

De Kock is bewust bezig met veiligheid

De Kock Betonbouw werkte zelfvoorzienend en leverde uitstekende kwaliteit. Maar wat projectleider bij Van Wijnen Ruud Antonissen nog wel het meeste is bijgebleven van ruwbouwfase bij Helmond Waterburcht, is de aandacht voor veiligheid. “Bij veel betonbouwers is dat een ondergeschoven kindje, maar De Kock is hier heel bewust mee bezig.”