window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-WRBJT43BQ5');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar nieuwsoverzicht

22 januari 2024

Rik kijkt terug op een leuke en leerzame stage

Rik van der Veeken (19), student Middenkaderfunctionaris Bouw / Architectuur op het Koning Willem I College, hoopte op een stage waar hij zichzelf nuttig kon maken. Daarin stelde De Kock Betonbouw niet teleur. “In Hoofddorp ligt nu een fundering die ík deels getekend heb”, vertelt hij enthousiast.

20231129-MVB_4858.jpg
Project Hoofddorp Ymere (29Nov2023)-5.jpg

“Ik heb bewust gekozen voor een stage bij De Kock Betonbouw, omdat dit een relatief klein bedrijf is waar je als stagiair meteen wordt behandeld als een volwaardig werknemer. Je hoeft hier geen typische stageklusjes te doen, zoals koffie zetten, het kantoor schoonmaken of puin ruimen op de bouw. Maar je krijgt opdrachten die er écht toe doen. Dat is fijn, want daardoor kun je veel leren en daar kwam ik voor.

Tijdens mijn stage richtte ik me vooral op de werkvoorbereiding. Ik heb een deel van de funderingstekeningen mogen maken voor een nieuw project Ymere in Hoofddorp. Ik heb een stukje calculatie gedaan voor een potentieel nieuw project in Tilburg. En de laatste tijd heb ik vooral veel tekeningen gemaakt voor de prefab elementen, die in de nieuwe fabriekshal in Wijk en Aalburg worden geproduceerd.

Goede begeleiding

Daarnaast ging ik vaak met Tim (Conrads, projectleider, red.) mee naar overleggen met de projectleiders van de aannemer. Daarin bespraken we de voortgang van lopende projecten, op basis van bijvoorbeeld planning en budget. Als er iets niet goed ging, kregen we dat te horen. En als het wel goed ging, hoorden we het ook. Ik kreeg als stagiair echt alles mee en daar heb ik ontzettend veel van geleerd.

Ook de begeleiding was erg goed. Meestal kreeg ik een duidelijke opdracht, waar ik zelfstandig mee aan de slag kon. En daar kwam ik vaak met logisch nadenken wel uit. Maar als ik een vraag had, hoefde ik me nooit bezwaard te voelen. Tim en Martin (de Kock, mede-eigenaar van De Kock Betonbouw, red.) maakten altijd ruim de tijd om even met me mee te kijken en me weer op weg te helpen met wat tips. 

‘Er wordt veel gelachen’

Ik ben eind augustus begonnen bij De Kock en over twee weken ben ik klaar. Nu mijn stage ten einde loopt, kan ik wel zeggen dat ik het echt naar mijn zin heb gehad. Ik vind het leuk dat het een echt familiebedrijf is, waar je iedereen kent en iedereen jou ook kent. Er is een hele leuke sfeer, waar veel wordt gelachen en er altijd praatje wordt gemaakt. Zowel op kantoor als op de bouw.

Bovendien vind ik het super tof dat je als stagiair het vertrouwen krijgt om echt aan de slag te gaan. Je mag hier tekeningen maken, die ook écht gebruikt worden. De tekening die ik vanochtend heb gemaakt voor de prefab fabriek, daar wordt vanmiddag nog iets mee gedaan. En in Hoofddorp ligt nu een fundering die ik deels getekend hebt. Je doet dus iets nuttigs en dat werkt motiverend.

Ambities in de architectuur

Of ik na mijn afstuderen echt in de betonbouw wil gaan werken, weet ik nog niet. Mijn ambitie is eigenlijk om na het behalen van mijn mbo4-diploma nog hbo te doen. Het liefste zou ik daarna architect willen worden, omdat ik in mijn hoofd heb dat ik dat het leukste vind: helemaal zelf iets mogen ontwerpen dat voldoet aan alle wensen aan de klant en waar je toch ook je eigen draai aan kunt geven.

Maar ik heb nog nooit een ontwerpstage gedaan, dus ik weet nog niet zeker of het ook echt zo leuk is als ik nu denk. Gelukkig hoef ik voorlopig nog niet te kiezen: ik heb nog vijf studiejaren en een paar stages te gaan. Dus zo kan ik alles mooi eerst eens proberen, voordat ik een definitieve keuze maak. Misschien kan ik in de tussentijd vast eens op zoek naar een bedrijf waar ik al wat voor kan tekenen.”

Afbeelding van WhatsApp op 2024-01-23 om 13.41.28_b05f172a.jpg
Project Hoofddorp Ymere (29Nov2023)-11.jpg

Rik kijkt terug op een leuke en leerzame stage: “De tekeningen die ik maak, worden écht gebruikt”

De Kock Betonbouw - Zaamdam (Feb2024)-9.jpg
13 februari 2024

Ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam

Nieuw project! Voor Ten Brinke Almelo realiseren wij de ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam. Hier worden totaal 710 appartementen gebouwd en wij zijn nu gestart met de eerste 67 huurappartementen.

De Kock - Vught (drone) - Dec2023-10.jpg
Vught - 31 januari 2024

Eerste prefab elementen Vught geplaatst

Wat hangen ze er mooi bij, hè? Onze eerste prefab elementen uit eigen fabriek! ? Met behulp van onze felgroene vacuümevenaars en speciale zuignappen legden we de eerste balkons en galerijplaten bij project Wolfskamerweg in Vught netjes op hun plek. Slim bedacht al zeggen we het zelf want op deze manier hoeven we geen hijsvoorzieningen in te bouwen.

De Kock Mei 2023 - Helmond-011.jpg
Rosmalen - 13 januari 2024

De Kock is bewust bezig met veiligheid

De Kock Betonbouw werkte zelfvoorzienend en leverde uitstekende kwaliteit. Maar wat projectleider bij Van Wijnen Ruud Antonissen nog wel het meeste is bijgebleven van ruwbouwfase bij Helmond Waterburcht, is de aandacht voor veiligheid. “Bij veel betonbouwers is dat een ondergeschoven kindje, maar De Kock is hier heel bewust mee bezig.”

IMG_2018.jpg
Waalwijk - 11 januari 2024

Een nieuw jaar vanaf een nieuw adres

Wij zijn 2024 begonnen vanaf een nieuw adres. Omdat we aan de Taxandriaweg 11 al een hele tijd geleden uit ons jasje waren gegroeid, zijn we verhuisd. We hebben net voor de feestdagen onze spullen gepakt en een paar deuren verderop weer neergezet. Ons nieuwe adres is Taxandriaweg 12H. Nog steeds in het vertrouwde Waalwijk. Maar dan op een plek waar weer ruimte is om te groeien: met nieuwe medewerkers en enthousiaste stagiairs verder bouwen aan onze ambities. De koffie staat al als vanouds te pruttelen. Dus heb je zin in een bakkie? Kom gerust eens langs! ☕

De Kock Osdorp (11juni2022)-27.jpg
Raamsdonksveer - 8 december 2023

Meerwaarde: Steigerloos bouwen met Layher

Elk halfjaar publiceert Layher het magazine Meerwaarde. December 2023 leverden we met de Kock Betonbouw de volgende bijdrage. In 2019 beginnen de broers Leen en Martin de Kock het bedrijf De Kock Betonbouw. Ze willen zich onderscheiden door slimmer, efficiënter en anders te werken. Inmiddels zijn ze een partner in grote en complexe ruwbouwprojecten. Gespecialiseerd in het realiseren van in het werk gestort beton en het monteren van prefabbeton. Dat doen ze dagelijks met 80 tot 100 man, voornamelijk voor de utiliteitsbouw, woningbouw en civieltechnische projecten. Vanuit Waalwijk, in heel Nederland.

IMG_3054.jpg
Wijk en Aalburg - 16 november 2023

De Kock Prefab BV is los

De Kock Prefab is los! Gisteren hebben wij de eerste galerijen en balkons gestort in onze eigen prefab fabriek. En niet zomaar een galerij: een luifelplaat van ruim 12 ton!

Afbeelding van WhatsApp op 2023-11-23 om 11.35.35_4cb1e4f2.jpg
Waalwijk - 27 oktober 2023

Nieuwe projecten

Er staan weer heel veel nieuwe projecten op de rol en de komende weken brengen we jullie daar graag van op de hoogte. Vandaag in de schijnwerpers: Residence Gravin in 's-Gravenzande. Voor Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling maken we hier het volledige betonskelet voor 44 high end appartementen.

PANO0001-Pano.jpg
Amsterdam - 19 juni 2023

De Kock acteert als partner

De nauwkeurige voorbereiding, de oplossingsgerichte houding en de gezellige bulderlach van Martin. Het zijn zomaar wat dingen die Nick Dijkhof, tijdens de ruwbouwfase van The Ox werkvoorbereider bij Van Wijnen, bijzonder kon waarderen aan zijn samenwerking met De Kock Betonbouw. “Ze beloofden niet alleen partner te zijn in dit werk, maar waren dat ook echt.”

schaloen.jpg
Den Haag - 23 april 2023

We zijn los – 322 appartementen de Schaloen fase 1

We zijn los: Afgelopen week zijn de eerste echte kuubs beton gestort op ons nieuwe project 322 appartementen, Schaloen fase 1. Dit nieuwe werk in Den Haag realiseren wij in opdracht van De Vries en Verburg. De appartementen staan bovenop een parkeerkelder van zo’n 6.000m2. Eind 2024 hopen we de ruwbouw af te ronden, maar eerst zijn we de komende weken druk om de ruim 3.000m3 beton te verwerken in de fundering van het complex.

Kock Betonbouw portretten-854778.jpg
Leidschendam - 9 januari 2023

De werkdag van: werkvoorbereider Tim Conrads

In deze nieuwe rubriek ‘de werkdag van’ neemt een van onze collega’s je mee in hun dag. Met dit keer: werkvoorbereider Tim Conrads, die het project Carolinapark in Leidschendam in goede banen leidt tijdens de cruciale opstartfase. “De fundering is af, de kelder is gedaan. Nu gaan we de hoogte in”, zegt hij.

nieuws 4.jpg
Waalwijk - 16 december 2022

Met passie en succesvol samenwerken

De Kock Betonbouw BV is een jonge en frisse onderneming gespecialiseerd in civiele en bouwkundige betonbouw. “Onze missie? De beste én betrouwbaarste betonbouwer van Nederland zijn”, vertelt eigenaar en projectleider Martin de Kock. “Daarom pakken wij de projecten nét even iets anders aan.”

nieuws 6.jpeg
Buiksloterham - 28 november 2022

Het einde én een nieuw begin

Afgelopen vrijdag vertrok onze groene wandbekisting van het project 168 appartementen The Ox Amsterdam naar Hendriks stalen bekistingtechniek om daar gereviseerd te worden voor een nieuwe uitdaging. Dezelfde dag is een andere eigen wandbekistingset aangevoerd op het project kavel 6 in Buiksloterham om daar 72 appartementen te gaan realiseren. Beide werken realiseren wij in opdracht van Van Wijnen.