(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W5Q89PMM');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar nieuwsoverzicht

Waalwijk - 28 mei 2024

Stagiair Geerten: “Bij De Kock word je in het diepe gegooid

Hij werd tijdens zijn stage flink in het diepe gegooid. Maar Geerten van de Werken (18), tweedejaars student Middenkaderfunctionaris Bouw aan het Hoornbeeck College in Amersfoort, vond dat niet erg. Integendeel: hij heeft er juist super veel van geleerd. In dit artikel blikt hij dan ook terug op een zeer geslaagde stage bij De Kock Betonbouw.

20231129-MVB_5769.jpg
Scrollen

“Toen ik voor mijn tweede stage op zoek moest naar een stageplaats, koos ik voor De Kock Betonbouw, omdat de betonbouw mij wel leuk leek. Ik had eerder stage gelopen bij een interieurbouwer en vond dat achteraf veel te ‘fijn’ werk. De betonbouw is ruwer en groter, en je ziet gelijk wat je maakt. Elke maand zie je er weer een verdieping of twee bij komen. Dat vind ik mooi.

Bovendien mag je bij De Kock echt meewerken. Van andere jongens uit de klas hoorde ik dat ze amper klusjes kregen. Bij De Kock werd ik in het diepe gegooid. ‘Ga die fundering maar tekenen’, zeiden ze dan. Ja, dan zit je op het begin weleens met je handen in het haar van: jeetje, hoe ga ik dat nou weer doen. Maar je probeert gewoon wat, krijgt feedback van je begeleider en zo kom je steeds verder.

Werkvoorbereiding en uitvoering

In totaal heb ik een half jaar stage gelopen bij De Kock. De eerste helft van mijn stageperiode richtte ik me vooral op de werkvoorbereiding. Ik berekende hoeveel beton er ingekocht moest worden, tekende een stukje fundering voor project Strijp TX in Eindhoven en hielp de andere stagiaire, Rik, met het tekenen van de fundering voor blok Ymere van project Hyde Park in Hoofddorp.

De tweede helft van mijn stage draaide ik mee in de uitvoering. ’s Ochtends werd ik door de uitvoerder opgehaald en om 6.30 uur waren we op de bouwplaats. Dan bekeken we samen wat er moest gebeuren. Rond 6.45 uur kwam het personeel samen voor de keet en legden we uit wie wat wanneer moest doen op de dag. Om 7.00 uur gingen we aan het werk en zo zorgden we ervoor dat rond 14.00 uur het beton gestort kon worden.

‘Groot deel van het werk kunnen zien’

Ik draaide mee op project Strijp TX in Eindhoven, een project van drie kantoortorens in het oude Philipsgebouw TX. Daar heb ik gezien hoe de funderingen van toren I en II werden gerealiseerd en hoe de eerste kolommen en balken werden geplaatst. Tijdens de werkvoorbereiding tekende ik voor dit project ook al kisten in 3D, dus zo heb ik echt een groot deel van de uitvoering van dichtbij kunnen volgen.

Na deze stage weet ik bijna zeker dat ik uitvoerder wil worden. Ik vind het veel leuker om buiten te werken, dan binnen achter het bureau. Omdat je kunt zien wat er iedere dag gebeurt en omdat ik het een uitdaging vind om de planning elke dag te halen. Ik twijfel alleen nog of ik dat zou willen doen bij een aannemer die complete nieuwbouwhuizen bouwt, of een betonbouwer die het skelet van grote complexen maakt.

Vrijheid en gezelligheid bij De Kock

Als ik voor de betonbouw kies dan is de kans groot dat ik wel weer bij De Kock Betonbouw zou solliciteren. Ik heb al vaker voor ze gewerkt - eerder deed ik hier vakantiewerk en ik heb Martin thuis geholpen met de verbouwing - en dat is me altijd heel goed bevallen. Je krijgt hier veel vrijheid en er is onderling een leuke sfeer met collega’s. Het is altijd gezellig en er is genoeg tijd voor een praatje buiten het werk om. Dat is leuk.”

 

 

Interesse in een stage bij de Kock?

20231129-MVB_5767.jpg
De Kock ÔÇö project Osdorper Ban drone (nov2022)-002.jpg

‘Een echte partner in de ruwbouw’

Een nauwkeurige voorbereiding, een oplossingsgerichte houding en strakke wanden. Het zijn zomaar wat thema’s die Nick Dijkhof, werkvoorbereider bij Van Wijnen, tijdens de ruwbouwfase van The Ox kon waarderen aan zijn samenwerking met De Kock Betonbouw. “De betonbouwer beloofde niet alleen een partner te zijn in dit werk, maar was dat ook echt.” Samen met Martin de Kock, werkvoorbereider en calculator bij De Kock Betonbouw, blikt hij terug op het project.

Hoofddorp ÔÇö April 2024-7080.jpg

Ymere Hoofddorp gaat de hoogte in

Ymere Hyde Park in Hoofddorp gaat de hoogte in! ?? De fundering ligt, de fietsenkelder is klaar en we zijn inmiddels bezig met de derde verdieping. Vanaf nu werken we steeds in een cyclus van 17 dagen een verdieping omhoog.

Hoofddorp ÔÇö Hoogste punt viering (feb2023)-001.jpg

De Kock zet de puntjes op de i

Van het meedenken in de werkvoorbereiding tot de goede nazorg aan toe. Corné Dekker, uitvoerder bij De Vries & Verburg, vond het prettig samenwerken met De Kock Betonbouw tijdens de ruwbouw van blok Kensington in Hyde Park. “De Kock zet de puntjes op de i.”

Veiligheidsdeskundige Jasmin Rešidović (Oct2023)-08.jpg

Met coaching naar een hoger veiligheidsniveau

De huidige veiligheidsstandaard verbeteren. Dat is waar hogere veiligheidskundige Jasmin Residovic ons het komende jaar bij helpt. Door medewerkers te begeleiden en bewustzijn te creëren over de risico’s en passende beheersmaatregelen. In dit artikel lopen we een ochtend met hem mee bij De Schaloen in Den Haag.

De Kock Eindhoven - Feb2024-42.jpg

“Eén team, één doel” De synergie van prefab en betonbouw in Strijp TX

De Kock Betonbouw en De Kock Prefab BV werken als één team samen aan de ontwikkeling van Strijp TX in Eindhoven. “We kijken continu waar we processen kunnen optimaliseren om de klant meer waarde te leveren”, aldus projectleider Tim Conrads. Samen met prefab coördinator Henry van Hulst legt hij uit hoe ze dat doen.

3. Mrt - wk 10 - magazine mock-up.jpg

De Kock Betonbouw Jubileummagazine

Vers van de pers: het De Kock Betonbouw Jubileummagazine ter ere van ons 5-jarige bestaan. Boordevol mooie, leuke en interessante artikelen. Met medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers. Maar natuurlijk ook met Leen en Martin zelf.

vacature

Martin kwam terug naar De Kock: "Jong, fris en groeiend bedrijf"

Van De Kock Interieurdesign naar De Kock Betonbouw. Zes jaar na zijn vertrek keerde Martin van Oerle terug naar het oude nest. Dit keer als uitvoerder. Een stap waar hij nog elke dag blij mee is. “De Kock Betonbouw is een groeiend bedrijf met een frisse club van jonge mensen. Dat zorgt voor een leuke sfeer en heel veel mogelijkheden”, vertelt hij.

De Kock Eindhoven - Feb2024 - drone-13.jpg

Nederland kleurt groen

Nederland kleurt groen! Want wist je dat we sinds kort over onze eigen MAXIMO paneelbekisting beschikken? Ultiem inzetbaar bij maatwerk wanden en bijzondere constructies.

De Kock Betonbouw - Zaamdam (Feb2024)-9.jpg

Ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam

Nieuw project! Voor Ten Brinke Almelo realiseren wij de ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam. Hier worden totaal 710 appartementen gebouwd en wij zijn nu gestart met de eerste 67 huurappartementen.

De Kock - Vught (drone) - Dec2023-10.jpg

Eerste prefab elementen Vught geplaatst

Wat hangen ze er mooi bij, hè? Onze eerste prefab elementen uit eigen fabriek! ? Met behulp van onze felgroene vacuümevenaars en speciale zuignappen legden we de eerste balkons en galerijplaten bij project Wolfskamerweg in Vught netjes op hun plek. Slim bedacht al zeggen we het zelf want op deze manier hoeven we geen hijsvoorzieningen in te bouwen.

IMG_1473.jpg

Rik kijkt terug op een leuke en leerzame stage

Rik van der Veeken (19), student Middenkaderfunctionaris Bouw / Architectuur op het Koning Willem I College, hoopte op een stage waar hij zichzelf nuttig kon maken. Daarin stelde De Kock Betonbouw niet teleur. “In Hoofddorp ligt nu een fundering die ík deels getekend heb”, vertelt hij enthousiast.

De Kock Mei 2023 - Helmond-011.jpg

De Kock is bewust bezig met veiligheid

De Kock Betonbouw werkte zelfvoorzienend en leverde uitstekende kwaliteit. Maar wat projectleider bij Van Wijnen Ruud Antonissen nog wel het meeste is bijgebleven van ruwbouwfase bij Helmond Waterburcht, is de aandacht voor veiligheid. “Bij veel betonbouwers is dat een ondergeschoven kindje, maar De Kock is hier heel bewust mee bezig.”