window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-WRBJT43BQ5');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar projectenoverzicht

Complete ruwbouw voor Waterburcht De Cavaliere in Helmond

De Cavaliere

Locatie Helmond

Uitvoeringsperiode 2022

De Waterburcht De Cavaliere is een nieuwbouwproject in Helmond met in totaal 70 appartementen, verdeeld over 5 woonlagen. Het merendeel van de woningen varieert qua grootte van 60 tot 95 m². Daarnaast zijn er 3 speciale appartementen op de bovenste verdieping van 112 tot 135 m². Het complex is voorzien van een ondergrondse parkeergarage en een verkeersbrug voor fietsers en voetgangers.

Ons werk

De Kock Betonbouw verzorgt de complete ruwbouw voor dit project. Dat begint met de fundering en een parkeerkelder van 2.500 m² en eindigt met het dak van beton. Bijzonder aan de Waterburcht De Cavaliere is dat wij in onze scope ook de bewapening en kraaninzet meenemen. Zo dekken we voor onze opdrachtgever alle onzekerheden af en bieden we optimale zekerheid over de kosten.

helmond.jpg
  • Opdrachtgever: Van Wijnen, Rosmalen
  • Locatie: Helmond
  • Uitvoeringsperiode: 2022

Bekijk hier
projectdetails

Scrollen

Partnership

In opdracht van Van Wijnen hebben we eerder in Helmond ook al het betonskelet van Waterburcht Luyvestein verzorgd. Nu we opnieuw met elkaar samenwerken, verstevigen we ons partnership. We werken samen als één team en nemen de verbeterpunten van het eerdere project mee. Omdat wij geloven dat je met vaste partners een betere kwaliteit kunt garanderen, zetten wij ook onze relatie voort met de leveranciers van kranen en beton uit de vorige fase.

Ruud Antonissen, projectleider bij Van Wijnen, was blij met de partnership tussen De Kock Betonbouw en Van Wijnen. “Bij veel betonbouwers is veiligheid een ondergeschoven kindje, maar De Kock is hier bewust mee bezig. En dan leven ze ook nog uitstekend werk: onze opdrachtgever had nul opleverpunten voor de ruwbouw bij Waterburcht, Helmond.”

Trekbandwapening

De ruwbouw van De Cavaliere begon met de fundering. Vervolgens legden wij een parkeerkelder aan van 50 bij 50 meter. Daarbij maakten we gebruik van een prefab structuur: prefab kolommen en een ring van in het werk te storten prefab balken. Hierna hebben we de betonwanden in de kelder gestort met behulp van speciale trekbandwapening. Deze stalen platen op de kop van de betonwanden waren nodig om de krachten van het gebouw op te vangen.

 

Kalkzandsteen binnenwanden

Voor het woongebouw werkten we op verzoek van de aannemer met binnenwanden van kalkzandsteen. Wij realiseerden de vloeren en het prefab beton eromheen. Er was dus continu een ploeg van De Kock Betonbouw aan het werk om de breedplaten te monteren, prefab onderdelen te bevestigen en vloeren stortklaar te maken.

Toegangsverkeersbrug

Omdat de Waterburcht letterlijk met haar voeten in het water ligt, is er een verkeersbrug nodig die de Kanaalboulevard met het woongebied verbindt. Ook dit mogen wij als De Kock Betonbouw op ons nemen. Als vervolg op het ruwbouwproject realiseren wij een brug van beton, waarmee voetgangers en fietsers de eerste woonlaag kunnen bereiken. Automobilisten kunnen direct de parkeergarage inrijden.

De Kock Mei 2023 - Helmond-019.jpg