window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-WRBJT43BQ5');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar projectenoverzicht

Circulaire fietstunnel

Stappegoortunnel

Locatie Tilburg

Uitvoeringsperiode 2020

Op een van de drukste kruisingen in Tilburg (Ringbaan Zuid, Stappegoorweg en Trouwlaan) bouwt Dura Vermeer in opdracht van gemeente Tilburg een ongelijkvloerse kruising voor fietsers en voetgangers. Dit is nodig want de oversteek geldt nu als de meest onveilige kruising in de gemeente. De komst van de Stappegoortunnel moet hier verbetering in brengen. 

De tunnel wordt opgebouwd uit prefab onderdelen en in het werk gestorte toeritwanden. De zeer doorlooptijd en efficiënte planning  maken dit werk tot een grote uitdaging. De tunnel doorkruist namelijk de toegang tot het Willem 2 stadion. Een uitgekiende planning afgestemd op het gebruik van het stadion maakt dat er in 1 weekend de tunneldelen geplaatst moeten worden. In dit project trekken we intensief op met Dura Vermeer en Van der Linden Beton welke verantwoordelijk is voor de levering van de prefab onderdelen.

De Kock Betonbouw — Tunnel in Tilburg (15sept2020)-15.jpg
  • Opdrachtgever: Dura Vermeer
  • Hoofdopdrachtgever: Gemeente Tilburg
  • Locatie: Tilburg
  • Uitvoeringsperiode: 2020
  • Contractvorm: UAV-GC

Bekijk hier
projectdetails

Scrollen

 

 

 

 

Onze uitdaging

Binnen het project zijn we verantwoordelijk voor het compleet leveren en verzorgen van de in het werk gestorte onderdelen. Dit zijn de tunnelvloeren, tunnelwanden en natte knopen. De in het zicht komende wanden voeren we hierbij uit in CUR100 beton. Ook voorzien wij in de montage van de prefab onderdelen en het verwerken van de benodigde waterkeringen in het beton.

 

Voorman Youri over de opdracht

“Het was een uitdagende opdracht om deze tunnel samen met onze onderaannemers, leveranciers en nevenaannemers te realiseren”, vertelt voorman Youri. Samen met het uitvoeringsteam hebben we een prachtig project gerealiseerd waarbij we sneller gingen dan de uitvoeringsplanning. Het plaatsen van de tunnelelementen in het weekend was geweldig om te doen in samenwerking met Van der Linden”

 

Voortgang

In de loop der jaren hebben we ons gespecialiseerd in een aantal specialistische bouwtechnieken. Technieken die ons in staat stellen om nog slimmer, sneller en nauwkeuriger te werk te gaan. We beheersen verschillende bouwmethoden en bekijken per project welke het beste past bij het werk, maar in deze vijf blinken we uit. 

Scrollen
De Kock Betonbouw — Tunnel in Tilburg (15sept2020)-3.jpg

Voor dit project heeft De Kock Betonbouw een toeritvloer gestort.

DJI_0035.JPG

Voor dit project heeft De Kock Betonbouw de water- en grondkerende toeritkeerwandelementen gemonteerd.

De Kock Tunnel Tilburg (9oct2020) - D850-851125.jpg

De tunnelelementen van dit project zijn in 1 nacht gemonteerd.

De-Kock-Tunnel-Tilburg.jpg

Voor dit project heeft De Kock Betonbouw waterdichte aansluitingen gerealiseerd voor de toerit en de fietstunnel.