(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W5Q89PMM');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar nieuwsoverzicht

Waalwijk - 12 april 2022

Van leidingwerk naar betonbouw: Josh maakte de switch

Van de kabels en leidingen naar de betonbouw. Uitvoerder Josh Schilt maakte de switch en werkt inmiddels alweer 2,5 jaar met veel plezier bij De Kock Betonbouw. “De projecten zijn uitdagend en ik zie het als een mooie kans dat ik me in deze interessante branche verder mag ontwikkelen”, zegt hij.

“Ik heb jarenlang in de kabels en leidingen gezeten en had mezelf opgewerkt van grondwerker naar monteur en uiteindelijk uitvoerder. Lange tijd had ik het goed naar mijn zin. Maar de werkomgeving veranderde en na vijftien jaar was ik toe aan iets nieuws. Ik nam ontslag, kocht een huis en ben dat gaan verbouwen. Ondertussen googelde ik wat naar vacatures.

Een goede klik
Ik wist niet goed wat ik wilde en de vader van Leen en Martin (eigenaren van De Kock Betonbouw, red.) woont schuin tegenover mij. Hij vertelde me dat zijn zoons in de betonbouw zaten en dat hun bedrijf flink aan het groeien was. Ik had nul ervaring in die branche, maar ga nooit een uitdaging uit de weg en zag online een vacature staan die me wel aansprak, dus ben eens met ze in gesprek gegaan. Leen en Martin zijn leuke gasten, ze zitten in dezelfde leeftijd als ik en hebben dezelfde denkwijze. Zij hebben ontzettend veel kennis van de betonbouw en ik breng ook weer een berg ervaring mee, dus zo kunnen we elkaar goed aanvullen. Maar het belangrijkste voor mij was dat we meteen een klik hadden. En die hadden zij blijkbaar ook met mij, want ik werd aangenomen als uitvoerder.

Leren in de praktijk
In mijn rol zorg ik voor de aansturing van de uitvoering. Ik maak met de aannemer ter plekke een planning en zorg ervoor dat deze behaald wordt. Ik zorg dat het materieel er is, dat de jongens weten wat ze moeten doen en als er acuut iets gebeurt, sta ik klaar om bij te sturen. Zo doe ik er alles aan om ervoor te zorgen dat de uitvoering zo soepel mogelijk verloopt.

Inhoudelijk wist ik nog niet zo goed wat het werk inhield, omdat ik deze tak van sport nog niet kende. Dus ben ik samen met Leen op een aantal projecten gestart en heb ik in sneltreinvaart alle informatie opgeslokt. Leen legde me alles uit wat ik moest weten en ik kon die kennis direct in de praktijk brengen. Die praktische manier van leren beviel me wel. Zo kon ik meteen lekker meedraaien.

Zelfstandig project
Inmiddels werk ik alweer 2,5 jaar bij De Kock Betonbouw en heb ik mijn draai helemaal gevonden. Ik draai nu zelfstandig een project in het Hyde Park in Hoofddorp. Daar bouwen we een complex van 23 appartementen met 12 verdiepingen. Wij realiseren hier het volledige betonskelet. We maken de funderingsbalken, storten het kelderdek af en gaan dan laag voor laag de lucht in.

Het is een uitdagend project, omdat het geen repetitiewerk is. Veertig procent van de wanden is afwijkend. Zelfs nu we al op de tiende etage bezig zijn, komen er nog steeds nieuwe kopersopties binnen. Dan wil de koper bijvoorbeeld de deur rechts in plaats van links, of toch liever een dubbel raam in plaats van een enkele en moeten wij dat direct in de bekistingen verwerken. Ik moet dus heel goed opletten dat we alle tekeningen op de juiste manier verwerken.

Continu uitdagend
Het is het eerste project dat ik volledig zelfstandig mag draaien en ik vind het heel erg leuk, omdat het continu uitdagend blijft. Je wilt elke dag je wanden kunnen storten en het is aan mij om er iedere dag weer voor te zorgen dat we de planning halen die ik in gedachte had. Ik bedenk elke dag waar we aan het einde van de dag moeten staan en als je dan ziet dat dat lukt, dan is dat natuurlijk hartstikke mooi.

Of ik blij ben dat ik de switch heb gemaakt? Absoluut! Ik zie het als een geweldige kans om een keer wat nieuws te doen en vind het een interessante branche om me verder in te ontwikkelen. Daarnaast is De Kock Betonbouw ook gewoon een fijn bedrijf om voor te werken. De lijntjes met Leen en Martin zijn kort en qua personeel werken we echt met een gezellige club vol vakmannen die goed werk willen leveren en graag dat stapje extra zetten.”

nieuws 5.jpg
De Kock ÔÇö project Osdorper Ban drone (nov2022)-002.jpg

‘Een echte partner in de ruwbouw’

Een nauwkeurige voorbereiding, een oplossingsgerichte houding en strakke wanden. Het zijn zomaar wat thema’s die Nick Dijkhof, werkvoorbereider bij Van Wijnen, tijdens de ruwbouwfase van The Ox kon waarderen aan zijn samenwerking met De Kock Betonbouw. “De betonbouwer beloofde niet alleen een partner te zijn in dit werk, maar was dat ook echt.” Samen met Martin de Kock, werkvoorbereider en calculator bij De Kock Betonbouw, blikt hij terug op het project.

20231129-MVB_5769.jpg

Stagiair Geerten: “Bij De Kock word je in het diepe gegooid

Hij werd tijdens zijn stage flink in het diepe gegooid. Maar Geerten van de Werken (18), tweedejaars student Middenkaderfunctionaris Bouw aan het Hoornbeeck College in Amersfoort, vond dat niet erg. Integendeel: hij heeft er juist super veel van geleerd. In dit artikel blikt hij dan ook terug op een zeer geslaagde stage bij De Kock Betonbouw.

Hoofddorp ÔÇö April 2024-7080.jpg

Ymere Hoofddorp gaat de hoogte in

Ymere Hyde Park in Hoofddorp gaat de hoogte in! ?? De fundering ligt, de fietsenkelder is klaar en we zijn inmiddels bezig met de derde verdieping. Vanaf nu werken we steeds in een cyclus van 17 dagen een verdieping omhoog.

Hoofddorp ÔÇö Hoogste punt viering (feb2023)-001.jpg

De Kock zet de puntjes op de i

Van het meedenken in de werkvoorbereiding tot de goede nazorg aan toe. Corné Dekker, uitvoerder bij De Vries & Verburg, vond het prettig samenwerken met De Kock Betonbouw tijdens de ruwbouw van blok Kensington in Hyde Park. “De Kock zet de puntjes op de i.”

Veiligheidsdeskundige Jasmin Rešidović (Oct2023)-08.jpg

Met coaching naar een hoger veiligheidsniveau

De huidige veiligheidsstandaard verbeteren. Dat is waar hogere veiligheidskundige Jasmin Residovic ons het komende jaar bij helpt. Door medewerkers te begeleiden en bewustzijn te creëren over de risico’s en passende beheersmaatregelen. In dit artikel lopen we een ochtend met hem mee bij De Schaloen in Den Haag.

De Kock Eindhoven - Feb2024-42.jpg

“Eén team, één doel” De synergie van prefab en betonbouw in Strijp TX

De Kock Betonbouw en De Kock Prefab BV werken als één team samen aan de ontwikkeling van Strijp TX in Eindhoven. “We kijken continu waar we processen kunnen optimaliseren om de klant meer waarde te leveren”, aldus projectleider Tim Conrads. Samen met prefab coördinator Henry van Hulst legt hij uit hoe ze dat doen.

3. Mrt - wk 10 - magazine mock-up.jpg

De Kock Betonbouw Jubileummagazine

Vers van de pers: het De Kock Betonbouw Jubileummagazine ter ere van ons 5-jarige bestaan. Boordevol mooie, leuke en interessante artikelen. Met medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers. Maar natuurlijk ook met Leen en Martin zelf.

vacature

Martin kwam terug naar De Kock: "Jong, fris en groeiend bedrijf"

Van De Kock Interieurdesign naar De Kock Betonbouw. Zes jaar na zijn vertrek keerde Martin van Oerle terug naar het oude nest. Dit keer als uitvoerder. Een stap waar hij nog elke dag blij mee is. “De Kock Betonbouw is een groeiend bedrijf met een frisse club van jonge mensen. Dat zorgt voor een leuke sfeer en heel veel mogelijkheden”, vertelt hij.

De Kock Eindhoven - Feb2024 - drone-13.jpg

Nederland kleurt groen

Nederland kleurt groen! Want wist je dat we sinds kort over onze eigen MAXIMO paneelbekisting beschikken? Ultiem inzetbaar bij maatwerk wanden en bijzondere constructies.

De Kock Betonbouw - Zaamdam (Feb2024)-9.jpg

Ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam

Nieuw project! Voor Ten Brinke Almelo realiseren wij de ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam. Hier worden totaal 710 appartementen gebouwd en wij zijn nu gestart met de eerste 67 huurappartementen.

De Kock - Vught (drone) - Dec2023-10.jpg

Eerste prefab elementen Vught geplaatst

Wat hangen ze er mooi bij, hè? Onze eerste prefab elementen uit eigen fabriek! ? Met behulp van onze felgroene vacuümevenaars en speciale zuignappen legden we de eerste balkons en galerijplaten bij project Wolfskamerweg in Vught netjes op hun plek. Slim bedacht al zeggen we het zelf want op deze manier hoeven we geen hijsvoorzieningen in te bouwen.

IMG_1473.jpg

Rik kijkt terug op een leuke en leerzame stage

Rik van der Veeken (19), student Middenkaderfunctionaris Bouw / Architectuur op het Koning Willem I College, hoopte op een stage waar hij zichzelf nuttig kon maken. Daarin stelde De Kock Betonbouw niet teleur. “In Hoofddorp ligt nu een fundering die ík deels getekend heb”, vertelt hij enthousiast.