window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-WRBJT43BQ5');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar nieuwsoverzicht

Waalwijk - 12 april 2022

Van leidingwerk naar betonbouw: Josh maakte de switch

Van de kabels en leidingen naar de betonbouw. Uitvoerder Josh Schilt maakte de switch en werkt inmiddels alweer 2,5 jaar met veel plezier bij De Kock Betonbouw. “De projecten zijn uitdagend en ik zie het als een mooie kans dat ik me in deze interessante branche verder mag ontwikkelen”, zegt hij.

“Ik heb jarenlang in de kabels en leidingen gezeten en had mezelf opgewerkt van grondwerker naar monteur en uiteindelijk uitvoerder. Lange tijd had ik het goed naar mijn zin. Maar de werkomgeving veranderde en na vijftien jaar was ik toe aan iets nieuws. Ik nam ontslag, kocht een huis en ben dat gaan verbouwen. Ondertussen googelde ik wat naar vacatures.

Een goede klik
Ik wist niet goed wat ik wilde en de vader van Leen en Martin (eigenaren van De Kock Betonbouw, red.) woont schuin tegenover mij. Hij vertelde me dat zijn zoons in de betonbouw zaten en dat hun bedrijf flink aan het groeien was. Ik had nul ervaring in die branche, maar ga nooit een uitdaging uit de weg en zag online een vacature staan die me wel aansprak, dus ben eens met ze in gesprek gegaan. Leen en Martin zijn leuke gasten, ze zitten in dezelfde leeftijd als ik en hebben dezelfde denkwijze. Zij hebben ontzettend veel kennis van de betonbouw en ik breng ook weer een berg ervaring mee, dus zo kunnen we elkaar goed aanvullen. Maar het belangrijkste voor mij was dat we meteen een klik hadden. En die hadden zij blijkbaar ook met mij, want ik werd aangenomen als uitvoerder.

Leren in de praktijk
In mijn rol zorg ik voor de aansturing van de uitvoering. Ik maak met de aannemer ter plekke een planning en zorg ervoor dat deze behaald wordt. Ik zorg dat het materieel er is, dat de jongens weten wat ze moeten doen en als er acuut iets gebeurt, sta ik klaar om bij te sturen. Zo doe ik er alles aan om ervoor te zorgen dat de uitvoering zo soepel mogelijk verloopt.

Inhoudelijk wist ik nog niet zo goed wat het werk inhield, omdat ik deze tak van sport nog niet kende. Dus ben ik samen met Leen op een aantal projecten gestart en heb ik in sneltreinvaart alle informatie opgeslokt. Leen legde me alles uit wat ik moest weten en ik kon die kennis direct in de praktijk brengen. Die praktische manier van leren beviel me wel. Zo kon ik meteen lekker meedraaien.

Zelfstandig project
Inmiddels werk ik alweer 2,5 jaar bij De Kock Betonbouw en heb ik mijn draai helemaal gevonden. Ik draai nu zelfstandig een project in het Hyde Park in Hoofddorp. Daar bouwen we een complex van 23 appartementen met 12 verdiepingen. Wij realiseren hier het volledige betonskelet. We maken de funderingsbalken, storten het kelderdek af en gaan dan laag voor laag de lucht in.

Het is een uitdagend project, omdat het geen repetitiewerk is. Veertig procent van de wanden is afwijkend. Zelfs nu we al op de tiende etage bezig zijn, komen er nog steeds nieuwe kopersopties binnen. Dan wil de koper bijvoorbeeld de deur rechts in plaats van links, of toch liever een dubbel raam in plaats van een enkele en moeten wij dat direct in de bekistingen verwerken. Ik moet dus heel goed opletten dat we alle tekeningen op de juiste manier verwerken.

Continu uitdagend
Het is het eerste project dat ik volledig zelfstandig mag draaien en ik vind het heel erg leuk, omdat het continu uitdagend blijft. Je wilt elke dag je wanden kunnen storten en het is aan mij om er iedere dag weer voor te zorgen dat we de planning halen die ik in gedachte had. Ik bedenk elke dag waar we aan het einde van de dag moeten staan en als je dan ziet dat dat lukt, dan is dat natuurlijk hartstikke mooi.

Of ik blij ben dat ik de switch heb gemaakt? Absoluut! Ik zie het als een geweldige kans om een keer wat nieuws te doen en vind het een interessante branche om me verder in te ontwikkelen. Daarnaast is De Kock Betonbouw ook gewoon een fijn bedrijf om voor te werken. De lijntjes met Leen en Martin zijn kort en qua personeel werken we echt met een gezellige club vol vakmannen die goed werk willen leveren en graag dat stapje extra zetten.”

nieuws 5.jpg
De Kock Betonbouw - Zaamdam (Feb2024)-9.jpg
13 februari 2024

Ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam

Nieuw project! Voor Ten Brinke Almelo realiseren wij de ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam. Hier worden totaal 710 appartementen gebouwd en wij zijn nu gestart met de eerste 67 huurappartementen.

De Kock - Vught (drone) - Dec2023-10.jpg
Vught - 31 januari 2024

Eerste prefab elementen Vught geplaatst

Wat hangen ze er mooi bij, hè? Onze eerste prefab elementen uit eigen fabriek! ? Met behulp van onze felgroene vacuümevenaars en speciale zuignappen legden we de eerste balkons en galerijplaten bij project Wolfskamerweg in Vught netjes op hun plek. Slim bedacht al zeggen we het zelf want op deze manier hoeven we geen hijsvoorzieningen in te bouwen.

IMG_1473.jpg
22 januari 2024

Rik kijkt terug op een leuke en leerzame stage

Rik van der Veeken (19), student Middenkaderfunctionaris Bouw / Architectuur op het Koning Willem I College, hoopte op een stage waar hij zichzelf nuttig kon maken. Daarin stelde De Kock Betonbouw niet teleur. “In Hoofddorp ligt nu een fundering die ík deels getekend heb”, vertelt hij enthousiast.

De Kock Mei 2023 - Helmond-011.jpg
Rosmalen - 13 januari 2024

De Kock is bewust bezig met veiligheid

De Kock Betonbouw werkte zelfvoorzienend en leverde uitstekende kwaliteit. Maar wat projectleider bij Van Wijnen Ruud Antonissen nog wel het meeste is bijgebleven van ruwbouwfase bij Helmond Waterburcht, is de aandacht voor veiligheid. “Bij veel betonbouwers is dat een ondergeschoven kindje, maar De Kock is hier heel bewust mee bezig.”

IMG_2018.jpg
Waalwijk - 11 januari 2024

Een nieuw jaar vanaf een nieuw adres

Wij zijn 2024 begonnen vanaf een nieuw adres. Omdat we aan de Taxandriaweg 11 al een hele tijd geleden uit ons jasje waren gegroeid, zijn we verhuisd. We hebben net voor de feestdagen onze spullen gepakt en een paar deuren verderop weer neergezet. Ons nieuwe adres is Taxandriaweg 12H. Nog steeds in het vertrouwde Waalwijk. Maar dan op een plek waar weer ruimte is om te groeien: met nieuwe medewerkers en enthousiaste stagiairs verder bouwen aan onze ambities. De koffie staat al als vanouds te pruttelen. Dus heb je zin in een bakkie? Kom gerust eens langs! ☕

De Kock Osdorp (11juni2022)-27.jpg
Raamsdonksveer - 8 december 2023

Meerwaarde: Steigerloos bouwen met Layher

Elk halfjaar publiceert Layher het magazine Meerwaarde. December 2023 leverden we met de Kock Betonbouw de volgende bijdrage. In 2019 beginnen de broers Leen en Martin de Kock het bedrijf De Kock Betonbouw. Ze willen zich onderscheiden door slimmer, efficiënter en anders te werken. Inmiddels zijn ze een partner in grote en complexe ruwbouwprojecten. Gespecialiseerd in het realiseren van in het werk gestort beton en het monteren van prefabbeton. Dat doen ze dagelijks met 80 tot 100 man, voornamelijk voor de utiliteitsbouw, woningbouw en civieltechnische projecten. Vanuit Waalwijk, in heel Nederland.

IMG_3054.jpg
Wijk en Aalburg - 16 november 2023

De Kock Prefab BV is los

De Kock Prefab is los! Gisteren hebben wij de eerste galerijen en balkons gestort in onze eigen prefab fabriek. En niet zomaar een galerij: een luifelplaat van ruim 12 ton!

Afbeelding van WhatsApp op 2023-11-23 om 11.35.35_4cb1e4f2.jpg
Waalwijk - 27 oktober 2023

Nieuwe projecten

Er staan weer heel veel nieuwe projecten op de rol en de komende weken brengen we jullie daar graag van op de hoogte. Vandaag in de schijnwerpers: Residence Gravin in 's-Gravenzande. Voor Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling maken we hier het volledige betonskelet voor 44 high end appartementen.

PANO0001-Pano.jpg
Amsterdam - 19 juni 2023

De Kock acteert als partner

De nauwkeurige voorbereiding, de oplossingsgerichte houding en de gezellige bulderlach van Martin. Het zijn zomaar wat dingen die Nick Dijkhof, tijdens de ruwbouwfase van The Ox werkvoorbereider bij Van Wijnen, bijzonder kon waarderen aan zijn samenwerking met De Kock Betonbouw. “Ze beloofden niet alleen partner te zijn in dit werk, maar waren dat ook echt.”

schaloen.jpg
Den Haag - 23 april 2023

We zijn los – 322 appartementen de Schaloen fase 1

We zijn los: Afgelopen week zijn de eerste echte kuubs beton gestort op ons nieuwe project 322 appartementen, Schaloen fase 1. Dit nieuwe werk in Den Haag realiseren wij in opdracht van De Vries en Verburg. De appartementen staan bovenop een parkeerkelder van zo’n 6.000m2. Eind 2024 hopen we de ruwbouw af te ronden, maar eerst zijn we de komende weken druk om de ruim 3.000m3 beton te verwerken in de fundering van het complex.

Kock Betonbouw portretten-854778.jpg
Leidschendam - 9 januari 2023

De werkdag van: werkvoorbereider Tim Conrads

In deze nieuwe rubriek ‘de werkdag van’ neemt een van onze collega’s je mee in hun dag. Met dit keer: werkvoorbereider Tim Conrads, die het project Carolinapark in Leidschendam in goede banen leidt tijdens de cruciale opstartfase. “De fundering is af, de kelder is gedaan. Nu gaan we de hoogte in”, zegt hij.

nieuws 4.jpg
Waalwijk - 16 december 2022

Met passie en succesvol samenwerken

De Kock Betonbouw BV is een jonge en frisse onderneming gespecialiseerd in civiele en bouwkundige betonbouw. “Onze missie? De beste én betrouwbaarste betonbouwer van Nederland zijn”, vertelt eigenaar en projectleider Martin de Kock. “Daarom pakken wij de projecten nét even iets anders aan.”