window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-WRBJT43BQ5');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar projectenoverzicht

168 appartementen Osdorperban

The Ox

Locatie Amsterdam

Uitvoeringsperiode 2021-2022

Op de plek waar tot voor kort nog een gedateerd kantoorgebouw stond, staat nu een splinternieuw wooncomplex met maar liefst 168 woningen. The Ox, gelegen aan de Osdorper Ban in Amsterdam Nieuw-West, heeft een kenmerkende naoorlogse architectuur met vierkante betonrasters, materiaalverschillen, uitkragende balkons én erkers. Daarnaast loopt de gevel van het gebouw trapsgewijs op: van negen bouwlagen aan de ene kant tot zes lagen aan de andere. 

Ons werk

Voor dit woonblok realiseerden wij de totale ruwbouw. Een kelder van 3.000 m² met een ondergrondse parkeergarage en daar bovenop 9 woonlagen met verschillende woontypen. Van 2-kamerwoningen tot ruime maisonnettes op de begane grond. Wij ontzorgden onze opdrachtgever door het project van A tot Z in goede banen te leiden. Dat begon met een eerlijk advies over uitvoeringswijze, planning fundering en bovenbouw en eindigde met de controle van de oplevering.

De Kock ÔÇö project Osdorper Ban (nov2022)-014.jpg
  • Opdrachtgever: Van Wijnen Midden B.V., Amsterdam
  • Locatie: Amsterdam
  • Uitvoeringsperiode: 2021-2022

Bekijk hier
projectdetails

44 Weken in uitvoering
10.500 M3 verwerkte beton
18.200 M2 vloeroppervlakte
13 Cyclusdagen per verdieping
5.300 Ankers in beton gemonteerd
44 Weken in uitvoering
10.500 M3 verwerkte beton
18.200 M2 vloeroppervlakte
13 Cyclusdagen per verdieping
5.300 Ankers in beton gemonteerd
Scrollen

Ruwbouwplanning: liever realistisch dan snel

Tijdens het maken van het werkplan, stelden we vast dat een cyclus van 10 dagen niet haalbaar was. Wij houden een planning graag zo realistisch mogelijk en daaruit concludeerde we dat een cyclus van 14 dagen per woonlaag realistisch was. Die transparantie typeerde ons partnerschap gedurende het totale project. Onze houding naar de klant was heel open toe en andersom gold dat ook. Samen zochten we steeds naar de beste aanpak voor het werk. Daarbij dachten we niet in problemen en beperkingen, maar in oplossingen en mogelijkheden: hoe kan ik jou helpen en hoe kun jij mij ondersteunen? Zo realiseerden we een bijzondere prettige en vlotte samenwerking.

De ruwbouw voor het project realiseerden we met behulp van onze eigen stalen wandbekistingen. Ook in de kelders maakten we dit keer gebruik van de stalen bekistingstechniek in plaats van de gebruikelijke systeemkisten. Door voor ongeprogrammeerde bekistingen te kiezen, konden we het zichtbare kelderwerk mooi glad houden. Bovendien stelde deze methode ons in staat om snel en efficiënt te werken: op goede dagen plaatsten we wel 50 meter aan kelderwanden.

Volledig steigerloos en met eigen ondersteuning 

Ook uniek aan dit project is dat we dit volledig steigerloos bouwden en ondersteunden met onze eigen breedplaatondersteuning. We pasten randtafels toe op de open beuken, eindgevelsteigers op de kopgevel en gingen zo klimmend omhoog. Met een C-haak van zo’n 5 meter armlengte konden we onze eigen ondersteuning steeds integraal een verdieping hoger plaatsen. Dat scheelt enorm veel tijd en arbeidsuren in vergelijking met de traditionele steigers en ondersteuning. De keuze voor steigerloos bouwen was gemaakt vanwege het het gevelsysteem wat achter de ruwbouw aan gemonteerd is. Om de gevelelementen, de ruim 160 balkons en HSB gevelsluiting te verankeren hebben wij ruim 5.200 ankers gemonteerd. 

Osdorp 20 april 2022.jpg

“Zijn echt partner in het werk”

De nauwkeurige voorbereiding, de oplossingsgerichte houding en de gezellige bulderlach van Martin. Het zijn zomaar wat dingen die Nick Dijkhof, tijdens de ruwbouwfase van The Ox werkvoorbereider bij Van Wijnen, bijzonder kon waarderen aan zijn samenwerking met De Kock Betonbouw. Ze beloofden niet alleen partner te zijn in dit werk, maar waren dat ook echt. Onvoorziene problemen zijn er in vrijwel ieder bouwproject, maar het verschil zit hem in de manier waarop die worden opgepakt, aldus Nick. De Kock doet zijn zaken over het algemeen heel netjes. Bij hen krijg je niet voor elke tegenvaller weer een extra factuur aan je broek. Scope is scope, en als ze ergens eens wat langer mee bezig zijn, dan is dat in hun ogen eigen verantwoordelijkheid. Dat is me wel echt bijgebleven

- Nick Dijkhof, Werkvoorbereider van Wijnen Amsterdam