window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-WRBJT43BQ5');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar projectenoverzicht

307 appartementen in Den Haag

De Schaloen fase 1

Locatie Den Haag

Moerwijk-Zuid in Den Haag staat aan de vooravond van een grote transformatie. Ruim 200 oude sociale huurwoningen worden gesloopt en maken plaats voor 570 nieuwbouw woningen: 222 sociale huurwoningen en 348 vrije sectorwoningen in het middenhuursegment. Het project wordt in twee fasen gerealiseerd en begint met een complex van 307 appartementen, verdeeld over 4 woonblokken. De hoogste daarvan telt 22 verdiepingen. 

Ons werk

Wij realiseren de eerste fase voor De Schaloen. Daarbij maken we om te beginnen de fundering en een kelder van maar liefst 6.000 m² groot. Daar bovenop komt een U-vormig gebouw van op het hoogste punt 22 getunnelde verdiepingen en een relatieve laagbouw van 12 verdiepingen. Deze wordt traditioneel met natte breedplaten en stalen wandbekistingen gerealiseerd. Vanaf dan komt er een repetitie in het werk en gaan we laag voor laag naar boven.

De Kock Mei 2023 - Den Haag Schaloen - drone-001.jpg
  • Opdrachtgever: De Vries en Verburg
  • Locatie: Den Haag
  • Contractvorm: Onderaannemingsovereenkomst

Bekijk hier
projectdetails

14.000 M2 vloeroppervlakte
12.000 M3 beton
570 nieuwbouw woningen
22 Verdiepingen hoogste toren
14.000 M2 vloeroppervlakte
12.000 M3 beton
570 nieuwbouw woningen
22 Verdiepingen hoogste toren
Scrollen

6.000 m² keldervloer in één dag

We willen de volledige keldervloer van 6.000 m² in één keer storten. Dat betekent dat 250 vrachtwagens de hele dag af en aan moeten rijden, om de benodigde 2.300 m³ beton te leveren. We zorgen voor aanvoer uit twee verschillende fabrieken en zijn in de voorbereiding al druk bezig om de precieze betonmix van beide leveranciers op elkaar af te stemmen, zodat we scheurvorming kunnen voorkomen.

Logistieke uitdaging

Naast de standaard uitdagingen, zoals het realiseren van de juiste samenstelling van het beton en het monitoren van de perfecte droogtijd, komt daar in een stad als Den Haag ook nog een logistieke uitdaging bij. Op de piekmomenten kan het verkeer hier muurvast komen te staan. Daarom zetten wij alles op alles om ervoor te zorgen dat wij ons beton steeds op tijd geleverd krijgen en kunnen blijven storten.

Planning voor kraaninzet

Ook voor wat betreft de kraaninzet geldt dat we hier met een uitdaging te maken hebben. We hebben geen plek voor mobiele inzet, dus werken met alle partijen samen met één kraan. Om deze zo optimaal mogelijk te benutten nemen wij zelf de regie en maken we een kraanplanning voor de totale duur van ons project. Dit doen we niet alleen voor onszelf, maar ook voor de partijen die tegelijk met ons actief zijn op de bouw. Zo zorgen we ervoor dat we efficiënt te werk kunnen gaan.

VOORTGANG PROJECT

We zijn los

Fase 1 + -

We zijn los in de fundering. Na het ontgraven van de kuip en het snellen van de koppen zijn we begonnen met de kraanpoeren. En dat zijn in dit project gigantische poeren van 12 meter breedt en 1600mm hoog. De komende 8 weken realiseren we de fundering.

Stort keldervloer

Fase 2 + -

De keldervloer storten we in twee fasen. De eerste hebben we achter de rug. Totaal gaat er in de vloer zo'n 1.900m3. Warmtebeheersing en een slimme voegconstructie door De Kock uitgedacht zorgt voor een waterdichte vloer en een mooie aansluiting tussen de twee stortdelen.

Eerste zichtwerk kelderwanden gestort

Fase 3 + -

De zichtwerk kelderwanden zijn volop in productie. Vanuit kantoor is alles in 3D uitgetekend. Zelfs de sparingen en in te storten voorzieningen zijn in het 3D model door ons verwerkt. Vervolgens is dit in een werkbare tekening buiten op de werkvloer gebracht. De slimme deursparingen komen direct uit onze machinale en dragen bij aan snelheid op de bouwplaats.

Scrollen
De Kock Mei 2023 - Den Haag Schaloen - drone-001.jpg