window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-WRBJT43BQ5');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar projectenoverzicht

5 appartementencomplexen

Klaasje Zevenster

Locatie Amstelveen

Uitvoeringsperiode 2019-2020

Midden in het centrum van Amstelveen realiseren wij het betonskelet van een enkellaagse parkeergarage en 5 appartementengebouwen met een moderne en uniforme uitstraling. Ontwikkelcombinatie Klaasje Zevenster, bestaande uit De Nijs Bouw en Ontwikkeling en Huybrechts-Relou, ontwikkelt hier de 5 woontorens met respectievelijk 4, 5, 7 en 10 woonlagen. Onze werkzaamheden bestonden uit het realiseren van de ruwbouw voor de parkeerkelder en 146 appartementen. 

Voor de uitvoering van dit werk stortten we ruim 12.000 kuub beton en realiseerden we zo’n 23.000 m² vloeroppervlak. We begonnen met de parkeerkelder onder de 5 woonblokken, met een totaaloppervlakte van 6.000 m². Vervolgens stortten we ruim 1 kilometer zwevende kelderbalken in het werk, waarop het kelderdek en de woontorens rusten. Ten slotte zijn we de hoogte ingegaan om de 146 appartementen te realiseren. Hierbij hebben we ruim 9.000 m² wanden gestort, 23.000 m² breedplaat gelegd en 2.353 stuks prefabelementen geplaatst.

Project foto's voltooid - Klaasje Zevenster Amstelveen-15.jpg
  • Opdrachtgever: Bouwcombinatie De Nijs – Huybregts Relou kzs v.o.f.
  • Hoofdopdrachtgever: BPD en De Nijs Projectontwikkeling
  • Locatie: Amstelveen
  • Uitvoeringsperiode: 2019-2020
  • Contractvorm: STABU / Werkomschrijving

Bekijk hier
projectdetails

Scrollen

Uitgekiende planning en ploeginzet


Het meest uitdagende aan dit werk was de korte doorlooptijd in relatie tot de omvang van het project. Om dit optimaal te stroomlijnen zorgden we voor een uitgekiende planning en de inzet van meerdere ploegen. In totaal werkten we met zes eigen ploegen. Elk van deze ploegen had een eigen specialisatie binnen het project. Twee onderstempelingsteams, twee betonwandenploegen, en twee prefabbeton-montageploegen. Elke dag waren alle zes de ploegen op het werk aanwezig. De ploegen waren uitstekend op elkaar ingespeeld en werkten effectief met elkaar samen. Hierdoor konden we alle werkzaamheden op tijd en volgens planning afronden.

We ontzorgden onze opdrachtgever door de gehele werkvoorbereiding van de betonbouw voor onze rekening te nemen. We verzorgden de overallplanning voor de ruwbouw, maakten een 6-wekelijkse planning en stelden de kraanplanning op in overleg met nevenaannemers. Ook verzorgden we de afroep en keuring van het prefab beton.

Uitvoerder Rob Karsmakers over het project


“Het voorbereiden en stroomlijnen van de werkzaamheden was voor dit werk ook echt nodig,” vertelt uitvoerder Rob. “We werkten de planning uit van dag tot dag, soms zelfs op uurniveau. Dat was ideaal voor het bepalen van de ploeginzet. Ook wist je hierdoor altijd op welk tijdstip en op welke locatie je materialen en leveringen nodig had. Door met twee kranen te werken konden we alles goed stroomlijnen en monitoren. De voorspelbaarheid die je daarmee creëert gaf ons duidelijkheid, en het zorgde ook voor rust bij de opdrachtgever. Je merkt dat je de opdrachtgever ermee ontzorgt. Dat maakt de uitvoering van het werk des te leuker.”

 

 

Een doordacht ontwerp

De appartementen die we realiseerden zijn wisselend van hoogte, variëren in oppervlakte van 95 tot 170 m² en hebben minimaal één parkeerplaats ter beschikking in de ondergrondse parkeergarage. Door uitgekiende zichtlijnen en positionering van de blokken hebben alle woningen – ondanks de dichtheid – zon en uitzicht. Al in het voortraject dachten we met architect en opdrachtgever mee over het ontwerp. Zo realiseerden we een slimme montage- en ondersteuningsoplossing om de meer dan tweeënhalve ton wegende prefab gevalbanden tot op de millimeter nauwkeurig te stellen

Prefab beton

Naast het bekisten, ondersteunen en storten van ruim 12.000 kuub beton, monteerden wij ook grote hoeveelheden prefab betonnen elementen. Zo monteerden we 46 stuks holle wanden met een lengte van meer dan 7 meter. Daarnaast plaatsten we 126 stuks balkons, 902 stuks gevelpenanten, 845 stuks gevelbanden 116 prefab kolommen, 63 trappen en 361 prefab wanden. Ook voor de realisatie hiervan acteerden wij als ontzorgend aannemer.

Project foto's voltooid - Klaasje Zevenster Amstelveen-12.jpg
Project foto's voltooid - Klaasje Zevenster Amstelveen-15.jpg