window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-WRBJT43BQ5');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar projectenoverzicht

Een landmark langs de A6

Hotel Van der Valk

Locatie Lelystad

Uitvoeringsperiode 2020-2021

Een fundering met poerbalken van wel 1,50 meter lang. Een keldervloer van 3.000 m². En een ronde wand van zo’n 5,5 meter hoog. Het zijn zomaar wat cijfers van de ruwbouw die wij verzorgden voor het nieuwe Van der Valk-hotel in Lelystad. Een indrukwekkend project dankzij de grote uitdagingen die we moesten tackelen. Lees er hier meer over.

Over Van der Valk Lelystad

Gelegen op een tactische locatie, naast de A60 in Lelystad, prijkt sinds kort een gloednieuw Van der Valk-hotel. Een hotel dat bestaat uit 143 kamers, verdeeld over 16 verdiepingen en een hoogte van wel 53 meter. Met een ontwerp dat is geïnspireerd op de vorm van een verkeerstoren voor vliegverkeer. Daarmee is het hotel een knipoog naar de komst van de nieuwe luchthaven Lelystad Airport, waarop de keten in de toekomst ook hoopt in te spelen.

 

Project foto's voltooid - vdValk Lelystad-07.jpg
  • Opdrachtgever: Wijnen Bouw Schijndel
  • Hoofdopdrachtgever: Van der Valk
  • Locatie: Lelystad
  • Uitvoeringsperiode: 2020-2021
  • Contractvorm: STABU / Werkomschrijving

Bekijk hier
projectdetails

3000 M2 keldervloer
59 M hoog
156 ton ondersteuning
3700 M3 totale hoeveelheid beton
4700 M2 oppervlakte breedplaten
190 M2 strekkende meter balken
3000 M2 keldervloer
59 M hoog
156 ton ondersteuning
3700 M3 totale hoeveelheid beton
4700 M2 oppervlakte breedplaten
190 M2 strekkende meter balken
Scrollen

In opdracht van Wijnen Bouw Schijndel realiseerden wij de ruwbouw voor het nieuwe Van der Valk-hotel. Het hotel is totaal zo’n 59 meter hoog, bestaat uit 19 bouwlagen en is volledig onderkelderd. Wij zorgden onder meer voor de constructie van de bijzondere ruimtes, zoals de conferentiezalen, de wellness, de fitnesszaal en het toekomstige casino met een ronde wand van wel 5,5 meter hoog waar de roulettetafel prominent in geplaatst kan worden.

Gigantische fundering met poeren van 1,50 meter

Het hoge grondwaterpeil in Lelystad was een van de grote uitdagingen bij de bouw van dit project. Daarom plaatsten we een joekel van een fundering. Deze realiseerden wij door uitsluitend gebruik te maken van funderingspoeren van wel 1,20 tot 1,50 meter hoog. De poeren zorgen ervoor dat de kracht die de totale constructie op de grond uitoefent goed wordt verdeeld. Daardoor blijft het bouwwerk extra stevig staan en voorkomen we eventuele verzakkingen.

Kelder van 3.000 m² in 2 fases gestort

Vervolgens hebben we een kelder gebouwd over de volledige oppervlakte van het hotel. Met een keldervloer van wel 3.000 m², die we in 2 fases hebben gestort met een natte knoop. Daardoor is de vloer waterdicht en lekt deze niet. Vervolgens plaatsten we constructieve kelderwanden van wel 400 mm dik en 5,5 meter hoog. Door onze scherpe planning slaagden we erin om elke twee dagen zo’n 15 tot 20 meter aan wanden te plaatsen.

 

Ondersteuningssysteem van 12 meter hoog

Ook de grote hoogte waarop wij moesten werken was bijzonder aan dit project. Alleen al voor de kelder hebben wij ondersteuningstorens moeten bouwen van soms wel 12 meter hoog. Om ook de breedplaten van de verdiepingsvloeren tijdelijk te ondersteunen, hebben wij ons eigen all round Layher ondersteuningssysteem gebruikt. Hiermee kunnen wij niet alleen onbeperkt de hoogte in, maar ook overspanningen bouwen. Dat deden wij onder andere boven de grote entree-trap. Zo konden onze mannen vanaf een vide van 14 meter breed veilig blijven doorwerken.

Efficiënt plannen in 3D

De uitvoering van de ruwbouw had een zeer korte doorlooptijd. Om alle werkzaamheden efficiënt te plannen, brachten we vooraf alle ruwbouwraakvlakken in beeld in een 3D-ontwerp. De visualisatie van de werkzaamheden hielp ons de kritieke punten en kansen van het ontwerp aan de voorkant al te signaleren. Door hierop ook al tijdens de voorbereiding te anticiperen, konden wij de voorspelbaarheid van onze planning bevorderen en de doorlooptijd van het project waarborgen.

Project foto's voltooid - vdValk Lelystad-10.jpg