(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W5Q89PMM');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar nieuwsoverzicht

Amsterdam Osdorp - 11 juni 2024

‘Een echte partner in de ruwbouw’

Een nauwkeurige voorbereiding, een oplossingsgerichte houding en strakke wanden. Het zijn zomaar wat thema’s die Nick Dijkhof, werkvoorbereider bij Van Wijnen, tijdens de ruwbouwfase van The Ox kon waarderen aan zijn samenwerking met De Kock Betonbouw. “De betonbouwer beloofde niet alleen een partner te zijn in dit werk, maar was dat ook echt.” Samen met Martin de Kock, werkvoorbereider en calculator bij De Kock Betonbouw, blikt hij terug op het project.

PANO0001-Pano.jpg
Scrollen

Dijkhof: “The Ox is een appartementencomplex in Amsterdam Nieuw-West met 168 wooneenheden, verdeeld over negen verdiepingen en met daaronder een parkeergarage. We bouwen dit voor Vesteda Investment Management.” 

De Kock: “Vanuit De Kock Betonbouw realiseerden wij hiervoor de complete ruwbouw. Van de fundering tot aan het dak en van advies tot realisatie.” 

Dijkhof: “Wij hebben bij Van Wijnen best wat kennis in huis, maar in principe zijn we generalisten. Samen met jullie, als specialist in de ruwbouw, konden we verder de diepte in.” 

De Kock: “We zijn samen op zoek gegaan naar de beste aanpak voor het werk en kozen voor een combinatie van breedplaatvloeren, in het werk gestort beton en prefab onderdelen. Daarbij gebruikten we onze eigen stalen wandbekistingen voor zowel het storten van de binnenwanden als die in de kelder.” 

Dijkhof: “Dat heeft heel goed uitgepakt. Normaal heeft de stukadoor nog heel veel punten, maar die hebben we hier nagenoeg niet gehad. De gestorte betonwanden waren van hele hoge kwaliteit.”

Steigerloos bouwen

Dijkhof: “Jullie dachten aan de voorkant ook goed mee over de planning. Wij hadden in eerste instantie gevraagd om steeds in een cyclus van tien dagen per verdieping te werken, maar jullie gaven al meteen aan dat dit niet haalbaar was.” 

De Kock: “Klopt. Wij houden een planning graag zo realistisch mogelijk, om te voorkomen dat de snelheid ten koste gaat van de kwaliteit, veiligheid en uiteindelijk ook het budget; het is altijd goedkoper om het werk in één keer goed doen.” 

Dijkhof: “We zijn daarom voor veertien dagen per verdieping gegaan en die planning hebben jullie nagenoeg elke keer gehaald. Aan het einde van de rit hadden jullie maar één week extra nodig om nog wat werk in te halen. Dat is echt verwaarloosbaar op zo’n project.”  

De Kock: “Zeker als je bedenkt dat we in totaal 5.300 ankers moesten storten, om de HSB-gevelsluiting en balkons later aan op te hangen. Dat moest heel nauwkeurig worden gedaan.” 

Dijkhof: “Daarbij hebben jullie echt precisiewerk verricht: we hebben er maar 2 of 3 moeten aanpassen.”

De Kock: “Wat ook bijzonder was aan onze aanpak, is dat we volledig steigerloos hebben gebouwd. We gebruikten onze eigen breedplaatondersteuning om randtafels toe te passen op de open beuken en eindgevelsteigers op de kopgevel. Met een C-haak van zo’n 5 meter armlengte konden we die steeds
een verdieping hoger plaatsen. Daardoor bespaarden we een hoop arbeidsuren én kon het gevelsysteem meteen achter ons aan gemonteerd worden.”

Scrollen
Scrollen

Partner in het werk

Dijkhof: “Tijdens het project deden zich ook een aantal onvoorziene problemen voor. Dat hoort er een beetje bij, maar het verschil zit ‘m in hoe je daarmee omgaat. Jullie dachten altijd mee in oplossingen en mogelijkheden. De dakvloer was niet helemaal gelijk, maar dat hebben jullie netjes rechtgetrokken. En door de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne had heel de branche te maken met flinke prijsverhogingen.”

De Kock: “Waar we van tevoren bij wijze van spreken hadden gerekend met 100 euro per kuub beton, werd dat opeens 140 euro per kuub. Maar ik vond dat een stukje ondernemersrisico dat bij ons lag.” 

Dijkhof: “Daar hebben jullie in eerste instantie enorm veel geïncasseerd. Pas toen het de spuigaten uitliep, zijn we samen gaan kijken naar wat we konden doen. Hoe jullie daarmee zijn omgegaan, werd door ons heel erg gewaardeerd.” 

De Kock: “Dat is ook waar we bij De Kock Betonbouw voor staan. We willen een partner in het werk zijn en nemen onze verantwoordelijkheid. Bij ons krijg je dus niet voor elk beetje meerwerk een factuur.” 

Dijkhof: “Veel onderaannemers verkopen zich zo, maar komen die belofte niet na. Jullie hebben je ook écht zo opgesteld: altijd op zoek naar een oplossing en het samen doen. Dat is best uniek.”

 

Klik hier voor de projectenpagina

Klik hier voor het klantverhaal van Nick

Klik hier voor artikel in de Stedenbouw

20231129-MVB_5769.jpg

Stagiair Geerten: “Bij De Kock word je in het diepe gegooid

Hij werd tijdens zijn stage flink in het diepe gegooid. Maar Geerten van de Werken (18), tweedejaars student Middenkaderfunctionaris Bouw aan het Hoornbeeck College in Amersfoort, vond dat niet erg. Integendeel: hij heeft er juist super veel van geleerd. In dit artikel blikt hij dan ook terug op een zeer geslaagde stage bij De Kock Betonbouw.

Hoofddorp ÔÇö April 2024-7080.jpg

Ymere Hoofddorp gaat de hoogte in

Ymere Hyde Park in Hoofddorp gaat de hoogte in! ?? De fundering ligt, de fietsenkelder is klaar en we zijn inmiddels bezig met de derde verdieping. Vanaf nu werken we steeds in een cyclus van 17 dagen een verdieping omhoog.

Hoofddorp ÔÇö Hoogste punt viering (feb2023)-001.jpg

De Kock zet de puntjes op de i

Van het meedenken in de werkvoorbereiding tot de goede nazorg aan toe. Corné Dekker, uitvoerder bij De Vries & Verburg, vond het prettig samenwerken met De Kock Betonbouw tijdens de ruwbouw van blok Kensington in Hyde Park. “De Kock zet de puntjes op de i.”

Veiligheidsdeskundige Jasmin Rešidović (Oct2023)-08.jpg

Met coaching naar een hoger veiligheidsniveau

De huidige veiligheidsstandaard verbeteren. Dat is waar hogere veiligheidskundige Jasmin Residovic ons het komende jaar bij helpt. Door medewerkers te begeleiden en bewustzijn te creëren over de risico’s en passende beheersmaatregelen. In dit artikel lopen we een ochtend met hem mee bij De Schaloen in Den Haag.

De Kock Eindhoven - Feb2024-42.jpg

“Eén team, één doel” De synergie van prefab en betonbouw in Strijp TX

De Kock Betonbouw en De Kock Prefab BV werken als één team samen aan de ontwikkeling van Strijp TX in Eindhoven. “We kijken continu waar we processen kunnen optimaliseren om de klant meer waarde te leveren”, aldus projectleider Tim Conrads. Samen met prefab coördinator Henry van Hulst legt hij uit hoe ze dat doen.

3. Mrt - wk 10 - magazine mock-up.jpg

De Kock Betonbouw Jubileummagazine

Vers van de pers: het De Kock Betonbouw Jubileummagazine ter ere van ons 5-jarige bestaan. Boordevol mooie, leuke en interessante artikelen. Met medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers. Maar natuurlijk ook met Leen en Martin zelf.

vacature

Martin kwam terug naar De Kock: "Jong, fris en groeiend bedrijf"

Van De Kock Interieurdesign naar De Kock Betonbouw. Zes jaar na zijn vertrek keerde Martin van Oerle terug naar het oude nest. Dit keer als uitvoerder. Een stap waar hij nog elke dag blij mee is. “De Kock Betonbouw is een groeiend bedrijf met een frisse club van jonge mensen. Dat zorgt voor een leuke sfeer en heel veel mogelijkheden”, vertelt hij.

De Kock Eindhoven - Feb2024 - drone-13.jpg

Nederland kleurt groen

Nederland kleurt groen! Want wist je dat we sinds kort over onze eigen MAXIMO paneelbekisting beschikken? Ultiem inzetbaar bij maatwerk wanden en bijzondere constructies.

De Kock Betonbouw - Zaamdam (Feb2024)-9.jpg

Ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam

Nieuw project! Voor Ten Brinke Almelo realiseren wij de ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam. Hier worden totaal 710 appartementen gebouwd en wij zijn nu gestart met de eerste 67 huurappartementen.

De Kock - Vught (drone) - Dec2023-10.jpg

Eerste prefab elementen Vught geplaatst

Wat hangen ze er mooi bij, hè? Onze eerste prefab elementen uit eigen fabriek! ? Met behulp van onze felgroene vacuümevenaars en speciale zuignappen legden we de eerste balkons en galerijplaten bij project Wolfskamerweg in Vught netjes op hun plek. Slim bedacht al zeggen we het zelf want op deze manier hoeven we geen hijsvoorzieningen in te bouwen.

IMG_1473.jpg

Rik kijkt terug op een leuke en leerzame stage

Rik van der Veeken (19), student Middenkaderfunctionaris Bouw / Architectuur op het Koning Willem I College, hoopte op een stage waar hij zichzelf nuttig kon maken. Daarin stelde De Kock Betonbouw niet teleur. “In Hoofddorp ligt nu een fundering die ík deels getekend heb”, vertelt hij enthousiast.

De Kock Mei 2023 - Helmond-011.jpg

De Kock is bewust bezig met veiligheid

De Kock Betonbouw werkte zelfvoorzienend en leverde uitstekende kwaliteit. Maar wat projectleider bij Van Wijnen Ruud Antonissen nog wel het meeste is bijgebleven van ruwbouwfase bij Helmond Waterburcht, is de aandacht voor veiligheid. “Bij veel betonbouwers is dat een ondergeschoven kindje, maar De Kock is hier heel bewust mee bezig.”