window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-WRBJT43BQ5');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar nieuwsoverzicht

Hoofddorp - 1 augustus 2021

Vloerstort van 6000m2 Hyde Park Hoofddorp

Wat 7 weken geleden begon met de eerste beton voor werkvloeren, hebben we vandaag afgesloten met een betonstort van bijna 1.800 m3. Samen met Holterman Wapeningsstaal B.V., Yakup Ozay Wouter Kool hebben we in de afgelopen weken een topprestatie geleverd om de fundering van deze 6.000m2 grootte keldervloer gereed te krijgen. Vandaag sloten we deze fase af door vanaf vanmorgen 05:00 uur tot 16:00 uur in één stort de monolithische keldervloer te realiseren. Dat was zeker niet gelukt zonder de goede samenwerking met Bollenbeton, ‘Albeton’ Algemene Beton Maatschappij B.V., MelsRenesBetonvloeren, Faber Betonpompen BV, Gebr. Van Antwerpen B.V. én De Vries en Verburg.

hydepark 3.jpg
IMG_3054.jpg
Wijk en Aalburg - 16 november 2023

De Kock Prefab BV is los

De Kock Prefab is los! Gisteren hebben wij de eerste galerijen en balkons gestort in onze eigen prefab fabriek. En niet zomaar een galerij: een luifelplaat van ruim 12 ton!

PANO0001-Pano.jpg
Amsterdam - 19 juni 2023

Werkvoorbereider The Ox: ‘De Kock acteert als partner’

De nauwkeurige voorbereiding, de oplossingsgerichte houding en de gezellige bulderlach van Martin. Het zijn zomaar wat dingen die Nick Dijkhof, tijdens de ruwbouwfase van The Ox werkvoorbereider bij Van Wijnen, bijzonder kon waarderen aan zijn samenwerking met De Kock Betonbouw. “Ze beloofden niet alleen partner te zijn in dit werk, maar waren dat ook echt.”

schaloen.jpg
Den Haag - 23 april 2023

We zijn los – 322 appartementen de Schaloen fase 1

We zijn los: Afgelopen week zijn de eerste echte kuubs beton gestort op ons nieuwe project 322 appartementen, Schaloen fase 1. Dit nieuwe werk in Den Haag realiseren wij in opdracht van De Vries en Verburg. De appartementen staan bovenop een parkeerkelder van zo’n 6.000m2. Eind 2024 hopen we de ruwbouw af te ronden, maar eerst zijn we de komende weken druk om de ruim 3.000m3 beton te verwerken in de fundering van het complex.

Kock Betonbouw portretten-854778.jpg
Leidschendam - 9 januari 2023

De werkdag van: werkvoorbereider Tim Conrads

In deze nieuwe rubriek ‘de werkdag van’ neemt een van onze collega’s je mee in hun dag. Met dit keer: werkvoorbereider Tim Conrads, die het project Carolinapark in Leidschendam in goede banen leidt tijdens de cruciale opstartfase. “De fundering is af, de kelder is gedaan. Nu gaan we de hoogte in”, zegt hij.

nieuws 4.jpg
Waalwijk - 16 december 2022

Met passie en succesvol samenwerken

De Kock Betonbouw BV is een jonge en frisse onderneming gespecialiseerd in civiele en bouwkundige betonbouw. “Onze missie? De beste én betrouwbaarste betonbouwer van Nederland zijn”, vertelt eigenaar en projectleider Martin de Kock. “Daarom pakken wij de projecten nét even iets anders aan.”

nieuws 6.jpeg
Buiksloterham - 28 november 2022

Het einde én een nieuw begin

Afgelopen vrijdag vertrok onze groene wandbekisting van het project 168 appartementen The Ox Amsterdam naar Hendriks stalen bekistingtechniek om daar gereviseerd te worden voor een nieuwe uitdaging. Dezelfde dag is een andere eigen wandbekistingset aangevoerd op het project kavel 6 in Buiksloterham om daar 72 appartementen te gaan realiseren. Beide werken realiseren wij in opdracht van Van Wijnen.

nieuws 3.jpg
Waalwijk - 21 november 2022

Jens blikt terug op zijn stage bij De Kock

Niet één, niet twee, maar drie keer kwam Jens Vos terug om bij ons stage te lopen. Hij rondde zijn afstudeerstage onlangs af met een 8 als eindcijfer, maar vooral een bak aan ervaring, zo zegt hij zelf. “Ik heb echt alles van de ruwbouw kunnen zien. Van binnen tot buiten en van fundering tot het hoogste punt.”

“Van de vier stages die ik aan mijn mbo4-opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw / Architectuur moest volgen, heb ik er drie bij De Kock gedaan. Hier krijg je veel meer verantwoordelijkheden dan bij andere stagebedrijven. Je hoeft niet alleen op de bouw te gaan werken, maar mag ook echt op kantoor meewerken aan de voorbereidingen.

The ox AMS 1.jpg
Amsterdam - 6 september 2022

Steigerloos bouwen in the Ox

Op het project The Ox in Osdorp Amsterdam realiseren we samen met het team van Van Wijnen Amsterdam Balvert Betonstaal B.V., Breman Installatiegroep en Etb Cas Sombroek de ruwbouw van 168 appartementen.

Veelzijdige ruwbouw
Onze uitdagingen in dit project zijn het steigerloos bouwen, het monteren van ruim 5.300 ankers voor de prefab gevelelementen, de balkons en het HSB en het werk maken in een bouwcyclus van 14 dagen. Hiervoor zetten we onze eigen randtafel, eindgevelrandkist, eindgevelsteiger en klimvlonders in. Daarnaast heeft Mark Janzen speciaal een handzame stalenrandkist ontworpen en geproduceerd. Door de ankergaten alvast te programmeren voorkomen we bouwfouten.

Met ons bouwtempo hopen we december 2022 het hoogste punt te vieren.

Stage 1.jpg
Waalwijk - 28 juni 2022

Einde stage periode

Dat was het dan, onze eerste stage op de bouwplaats. Wat is de tijd snel gegaan en wat hebben wij een ontzettend leuke, gezellige maar vooral leerzame tijd gehad bij De Kock Betonbouw BV. Wij willen graag iedereen bij De Kock Betonbouw B.V. bedanken voor deze mooie tijd. Wij zijn blij dat we onze eerste stage hier hebben mogen doen!

Ruimte voor ontwikkeling
Daarnaast willen wij Martin de Kock & Leen de Kock extra bedanken voor de goede begeleiding en de mogelijkheid die zij ons hebben gegeven om ons zelf zo goed mogelijk te ontwikkelen binnen de branche. We hebben de ruimte gekregen om veel zelf te kunnen doen en hierdoor hebben wij onze kennis kunnen uitbreiden, bedankt hiervoor. Op naar volgend studiejaar op Avans Hogeschool , maar eerst gaan wij lekker genieten van onze welverdiende vakantie.

Helmond 1.jpg
Helmond - 6 mei 2022

Ruwbouw Helmond

In Helmond realiseren wij in opdracht van Van Wijnen Rosmalen B.V. de ruwbouw van het appartementencomplex Waterburcht 7. Dit project is een vervolg op Waterburcht 3 die we in 2018 al maakte. Het complex bestaat uit een parkeergarage van 2.500m2 met een kelderdek dat rust op een combinatie van prefab kolommen, prefab balkbodems en in het werk gestorte betonbalken. Dit deel van het werk ligt al weer achter ons en we zijn nu bezig met de bovenbouw. Die bestaat uit 5 verdiepingen met in het werk gestorte wanden, kalkzandsteenwanden, breedplaatvloeren, balkons en galerijen. Wij voorzien in een complete scope als het gaat om wapening, bekisting, beton en kraaninzet.

Stageplaats
Afgelopen 20 weken liepen de stagiaires Esmanur Dilek en Edagül Yarar van Avans Hogeschool ondersteunend voor onze voorman in dit prachtige project om de uitvoering van ruwbouw te leren kennen. Binnenkort vertellen zij over hun stage op onze socials.

hyde park 6.jpg
Hoofddorp - 28 april 2022

Één jaar bouwen op Hyde Park Hoofddorp

Een jaar geleden begonnen wij op Hyde Park met het realiseren van de fundering. Een jaar later staat er een dubbellaags parkeergarage en zijn we bezig op de 5e verdiepingsvloer. Met nog 6 verdiepingen te gaan zijn we in de hoogte op de helft.

Een gigantisch casco
In het project Hyde Park Kensington bouwen we mee aan het casco van 233 appartementen. Onder leiding van Josh Schilt maken onze doorbouwers zo’n 800 betonwanden. Van deze wanden heeft 40% een unieke vorm. Geen standaard repetitiewerk dus. We gebruiken onze eigen stalenwandbekisting van Hendriks stalen bekistingtechniek. Daarnaast monteren we zo’n 32.000m2 breedplaten die we ondersteunen met ons eigen Layher Benelux valkop systeem. In het totale casco verwerken we zo’n 15.000m3 beton met onze partner Bollenbeton en ‘Albeton’ Algemene Beton Maatschappij B.V.. We verwerken dit met onze 4m3 kubels die hydraulisch bedient zijn. Hierdoor houden we snelheid, kunnen we heel gecontroleerd storten en beperken we het aantal hijsbewegingen.

nieuws 5.jpg
Waalwijk - 12 april 2022

Van leidingwerk naar betonbouw: Josh maakte de switch

Van de kabels en leidingen naar de betonbouw. Uitvoerder Josh Schilt maakte de switch en werkt inmiddels alweer 2,5 jaar met veel plezier bij De Kock Betonbouw. “De projecten zijn uitdagend en ik zie het als een mooie kans dat ik me in deze interessante branche verder mag ontwikkelen”, zegt hij.

“Ik heb jarenlang in de kabels en leidingen gezeten en had mezelf opgewerkt van grondwerker naar monteur en uiteindelijk uitvoerder. Lange tijd had ik het goed naar mijn zin. Maar de werkomgeving veranderde en na vijftien jaar was ik toe aan iets nieuws. Ik nam ontslag, kocht een huis en ben dat gaan verbouwen. Ondertussen googelde ik wat naar vacatures.

Een goede klik
Ik wist niet goed wat ik wilde en de vader van Leen en Martin (eigenaren van De Kock Betonbouw, red.) woont schuin tegenover mij. Hij vertelde me dat zijn zoons in de betonbouw zaten en dat hun bedrijf flink aan het groeien was. Ik had nul ervaring in die branche, maar ga nooit een uitdaging uit de weg en zag online een vacature staan die me wel aansprak, dus ben eens met ze in gesprek gegaan. Leen en Martin zijn leuke gasten, ze zitten in dezelfde leeftijd als ik en hebben dezelfde denkwijze. Zij hebben ontzettend veel kennis van de betonbouw en ik breng ook weer een berg ervaring mee, dus zo kunnen we elkaar goed aanvullen. Maar het belangrijkste voor mij was dat we meteen een klik hadden. En die hadden zij blijkbaar ook met mij, want ik werd aangenomen als uitvoerder.

Leren in de praktijk
In mijn rol zorg ik voor de aansturing van de uitvoering. Ik maak met de aannemer ter plekke een planning en zorg ervoor dat deze behaald wordt. Ik zorg dat het materieel er is, dat de jongens weten wat ze moeten doen en als er acuut iets gebeurt, sta ik klaar om bij te sturen. Zo doe ik er alles aan om ervoor te zorgen dat de uitvoering zo soepel mogelijk verloopt.

Inhoudelijk wist ik nog niet zo goed wat het werk inhield, omdat ik deze tak van sport nog niet kende. Dus ben ik samen met Leen op een aantal projecten gestart en heb ik in sneltreinvaart alle informatie opgeslokt. Leen legde me alles uit wat ik moest weten en ik kon die kennis direct in de praktijk brengen. Die praktische manier van leren beviel me wel. Zo kon ik meteen lekker meedraaien.

Zelfstandig project
Inmiddels werk ik alweer 2,5 jaar bij De Kock Betonbouw en heb ik mijn draai helemaal gevonden. Ik draai nu zelfstandig een project in het Hyde Park in Hoofddorp. Daar bouwen we een complex van 23 appartementen met 12 verdiepingen. Wij realiseren hier het volledige betonskelet. We maken de funderingsbalken, storten het kelderdek af en gaan dan laag voor laag de lucht in.

Het is een uitdagend project, omdat het geen repetitiewerk is. Veertig procent van de wanden is afwijkend. Zelfs nu we al op de tiende etage bezig zijn, komen er nog steeds nieuwe kopersopties binnen. Dan wil de koper bijvoorbeeld de deur rechts in plaats van links, of toch liever een dubbel raam in plaats van een enkele en moeten wij dat direct in de bekistingen verwerken. Ik moet dus heel goed opletten dat we alle tekeningen op de juiste manier verwerken.

Continu uitdagend
Het is het eerste project dat ik volledig zelfstandig mag draaien en ik vind het heel erg leuk, omdat het continu uitdagend blijft. Je wilt elke dag je wanden kunnen storten en het is aan mij om er iedere dag weer voor te zorgen dat we de planning halen die ik in gedachte had. Ik bedenk elke dag waar we aan het einde van de dag moeten staan en als je dan ziet dat dat lukt, dan is dat natuurlijk hartstikke mooi.

Of ik blij ben dat ik de switch heb gemaakt? Absoluut! Ik zie het als een geweldige kans om een keer wat nieuws te doen en vind het een interessante branche om me verder in te ontwikkelen. Daarnaast is De Kock Betonbouw ook gewoon een fijn bedrijf om voor te werken. De lijntjes met Leen en Martin zijn kort en qua personeel werken we echt met een gezellige club vol vakmannen die goed werk willen leveren en graag dat stapje extra zetten.”