(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W5Q89PMM');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding

Terug naar nieuwsoverzicht

Waalwijk - 8 juli 2024

Vrouw in de bouw: Kim van der Veeken

Kim van der Veeken (21) zit als werkvoorbereider op Strijp TX in Eindhoven. We realiseren hier in het bestaande Gebouw TX de ruwbouw voor 3 kantoortorens van 30 meter hoog.

20-23. Wat doe je - Kim (2).jpg
20-23. Wat doe je - Kim (1).jpg

Ontwerpen in 3D is puzzelen

“Ik ben bezig met het intekenen van de bekisting voor de wanden en fundering voor Strijp TX in Eindhoven. Dat betekent dat ik alle bekistingspanelen in 3D al op hun plek zet. Ik bepaal welke panelen we gaan gebruiken, ik teken ze allemaal in en ik zet de maatvoering erbij. Daarnaast bedenk ik steeds tot waar er wordt gestort: als er twee wanden op elkaar aansluiten, dan kunnen we de twee wanden één voor één storten. Maar misschien kunnen we ook beide wanden in één keer storten. Dat werkt sneller en levert vaak een mooier resultaat. Het maken van zo’n 3D-ontwerp is dus een hele puzzel. Maar ik haal er ontzettend veel voldoening uit als de tekening op de bouwplaats ligt en de jongens aan het werk kunnen. Dat ze daar precies weten wat ze moeten maken en dat alles op tijd wordt gestort. Tijdens de uitvoering zie ik mijn 3D-tekeningen werkelijkheid worden: ineens staat die betonconstructie dan. Dat vind ik echt geweldig om te zien.”

Afbeelding van WhatsApp op 2024-07-11 om 15.48.00_88829ca0.jpg

Stagiair Elise Groenenboom: “VR is waardevol voor de bouw”

Virtual Reality (VR) is een waardevolle technologie voor de bouwsector. Dat is de conclusie van het onderzoek dat eerstejaars bouwkundestudent Elise Groenenboom (21) uitvoerde tijdens haar stage bij De Kock Betonbouw. “Het kan helpen om efficiënter te bouwen, soepeler samen te werken en kwaliteitscontroles te verbeteren”, licht ze toe.

De Kock Betonbouw - Zaamdam (Feb2024)-15.jpg

De werkdag van: uitvoerder Ricardo de Jong

In rubriek ‘de werkdag van’ neemt een van onze collega’s je steeds mee in zijn dag. Met dit keer: uitvoerder Ricardo de Jong, die project Houthavenkade in Zaandam momenteel in goede banen leidt. Hier maken we twee blokken van in totaal bijna 500 appartementen. “Het is echt alle hens aan dek”, zegt hij.

De Kock ÔÇö project Osdorper Ban drone (nov2022)-002.jpg

‘Een echte partner in de ruwbouw’

Een nauwkeurige voorbereiding, een oplossingsgerichte houding en strakke wanden. Het zijn zomaar wat thema’s die Nick Dijkhof, werkvoorbereider bij Van Wijnen, tijdens de ruwbouwfase van The Ox kon waarderen aan zijn samenwerking met De Kock Betonbouw. “De betonbouwer beloofde niet alleen een partner te zijn in dit werk, maar was dat ook echt.” Samen met Martin de Kock, werkvoorbereider en calculator bij De Kock Betonbouw, blikt hij terug op het project.

20231129-MVB_5769.jpg

Stagiair Geerten: “Bij De Kock word je in het diepe gegooid

Hij werd tijdens zijn stage flink in het diepe gegooid. Maar Geerten van de Werken (18), tweedejaars student Middenkaderfunctionaris Bouw aan het Hoornbeeck College in Amersfoort, vond dat niet erg. Integendeel: hij heeft er juist super veel van geleerd. In dit artikel blikt hij dan ook terug op een zeer geslaagde stage bij De Kock Betonbouw.

Hoofddorp ÔÇö April 2024-7080.jpg

Ymere Hoofddorp gaat de hoogte in

Ymere Hyde Park in Hoofddorp gaat de hoogte in! ?? De fundering ligt, de fietsenkelder is klaar en we zijn inmiddels bezig met de derde verdieping. Vanaf nu werken we steeds in een cyclus van 17 dagen een verdieping omhoog.

Hoofddorp ÔÇö Hoogste punt viering (feb2023)-001.jpg

De Kock zet de puntjes op de i

Van het meedenken in de werkvoorbereiding tot de goede nazorg aan toe. Corné Dekker, uitvoerder bij De Vries & Verburg, vond het prettig samenwerken met De Kock Betonbouw tijdens de ruwbouw van blok Kensington in Hyde Park. “De Kock zet de puntjes op de i.”

Veiligheidsdeskundige Jasmin Rešidović (Oct2023)-08.jpg

Met coaching naar een hoger veiligheidsniveau

De huidige veiligheidsstandaard verbeteren. Dat is waar hogere veiligheidskundige Jasmin Residovic ons het komende jaar bij helpt. Door medewerkers te begeleiden en bewustzijn te creëren over de risico’s en passende beheersmaatregelen. In dit artikel lopen we een ochtend met hem mee bij De Schaloen in Den Haag.

De Kock Eindhoven - Feb2024-42.jpg

“Eén team, één doel” De synergie van prefab en betonbouw in Strijp TX

De Kock Betonbouw en De Kock Prefab BV werken als één team samen aan de ontwikkeling van Strijp TX in Eindhoven. “We kijken continu waar we processen kunnen optimaliseren om de klant meer waarde te leveren”, aldus projectleider Tim Conrads. Samen met prefab coördinator Henry van Hulst legt hij uit hoe ze dat doen.

3. Mrt - wk 10 - magazine mock-up.jpg

De Kock Betonbouw Jubileummagazine

Vers van de pers: het De Kock Betonbouw Jubileummagazine ter ere van ons 5-jarige bestaan. Boordevol mooie, leuke en interessante artikelen. Met medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers. Maar natuurlijk ook met Leen en Martin zelf.

vacature

Martin kwam terug naar De Kock: "Jong, fris en groeiend bedrijf"

Van De Kock Interieurdesign naar De Kock Betonbouw. Zes jaar na zijn vertrek keerde Martin van Oerle terug naar het oude nest. Dit keer als uitvoerder. Een stap waar hij nog elke dag blij mee is. “De Kock Betonbouw is een groeiend bedrijf met een frisse club van jonge mensen. Dat zorgt voor een leuke sfeer en heel veel mogelijkheden”, vertelt hij.

De Kock Eindhoven - Feb2024 - drone-13.jpg

Nederland kleurt groen

Nederland kleurt groen! Want wist je dat we sinds kort over onze eigen MAXIMO paneelbekisting beschikken? Ultiem inzetbaar bij maatwerk wanden en bijzondere constructies.

De Kock Betonbouw - Zaamdam (Feb2024)-9.jpg

Ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam

Nieuw project! Voor Ten Brinke Almelo realiseren wij de ruwbouw van blok B van de Houthavenkade in Zaandam. Hier worden totaal 710 appartementen gebouwd en wij zijn nu gestart met de eerste 67 huurappartementen.