window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-WRBJT43BQ5');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding
De Kock Buiksloterham - hoogste punt (11 juli 2023) 10.jpg

Terug naar specialisme overzicht

4D plannen

Onze 4D-planningstool is dé manier om de haalbaarheid van onderlinge afhankelijkheden bij complexe bouwconstructies te toetsen. Door alle afzonderlijke taken in het programma te integreren, brengen we de complete opbouw in beeld. Zo kunnen we eventuele fouten al vroeg ondervangen en weten we zeker dat de planning klopt.

Waar wil je meer over weten?

Werkwijze Voordelen Meer informatie

Werkwijze

Nadat we een gedetailleerde 2D-planning hebben gemaakt, koppelen we elke afzonderlijke activiteit aan een element in een 4D-model. Elke wand, ieder vloerdeel en elk detail uit de casco ruwbouw verwerken we in de planning en koppelen we aan een tijd. Zo kunnen we precies zien hoe de constructie wordt opgebouwd en in welke volgorde dat gebeurt. Op basis daarvan kunnen we ook beoordelen of de planning klopt en uitvoerbaar is.

De 4D-plannig dient als een toetsingsmiddel voor complexe bouwprojecten, waarbij we soms wel drie- of vierduizend activiteiten in een de 2D-planning hebben opgenomen. Zo creëren we overzicht en maken we de onderlinge afhankelijkheden van verschillende activiteiten inzichtelijk. Hebben we in al die acties iets over het hoofd gezien? Dan kunnen we dat in de 4D-planning zien en passen we het direct aan in de 2D-planning waar we op sturen.

De Kock Buiksloterham - hoogste punt (11 juli 2023) 21.jpg
Hier kun je een korte beschrijving plaatsen van maximaal 100 karakters.
De-Kock-Betonbouw-Hoofddorp-8apr2022-GFX-25-1024x768.jpg
De-Kock-Betonbouw-Hoofddorp-8apr2022-GFX-25-1024x768.jpg

Voordelen 

Het maken van een 4D-planning is vrij arbeidsintensief en betaalt zich pas uit bij zeer complexe bouwprojecten. Daar levert het dan ook een aantal significante voordelen op. We zetten de voornaamste op een rij:

  • Inzicht in de opbouw van de betonconstructie over tijd;
  • Eventuele fouten vroegtijdig ondervangen;
  • Een veilig en constructief verantwoorde planning;
  • Zekerheid over de haalbaarheid van die planning.
De-Kock-Betonbouw-Hoofddorp-8apr2022-GFX-25-1024x768.jpg Jan Jansen
0612345678

Wil je meer informatie? Jan is onze specialist op het gebied van 4D plannen. Hij staat je graag te woord. Jan is bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00.

Meer informatie

Benieuwd of een 4D-planning ook voor jouw project van toegevoegde waarde kan zijn? Wil je weten hoe zo’n planning in 4D eruit ziet? Of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We informeren je graag over de mogelijkheden. Bel ons via 06 12 62 07 22 of mail naar info@dekockbetonbouw.nl en we vertellen je alles dat je wilt weten over de 4D-planningstool en onze andere specialismen.

Onze andere specialismen

In de loop der jaren hebben we ons gespecialiseerd in een aantal specialistische bouwtechnieken. Technieken die ons in staat stellen om nog slimmer, sneller en nauwkeuriger te werk te gaan. We beheersen verschillende bouwmethoden en bekijken per project welke het beste past bij het werk, maar in deze vijf blinken we uit. 

Scrollen
De-Kock-Betonbouw-15-juli-2020-Amstelveen-855058-flattened.jpg

De complete ruwbouw aan de voorkant uitwerken en in kaart brengen hoe alle bouwstromen door elkaar lopen. Dat is wat wij op uitvoeringsniveau doen met het 3D-ontwerp.

Lees meer

The ox AMS 1.jpg

Bij De Kock Betonbouw werken wij met ons eigen ondersteuningssysteem.

Lees meer

De Kock Buiksloterham - hoogste punt (11 juli 2023) 22.jpg

Systematisch bouwen met stalen wandbekistingen. Daarin zijn wij bij De Kock Betonbouw gespecialiseerd.

Lees meer

De Kock Buiksloterham - hoogste punt (11 juli 2023) 21.jpg

Bij De Kock Betonbouw zetten wij geen steigers op de grond, maar hangen we ze in de lucht. We bevestigen complete ondersteunings- en veiligheidssystemen aan de betonconstructie en klimmen zo steeds een verdieping omhoog.

Lees meer

20240124-MVB_1338.jpg

Eén fixed price voor een totaalpakket aan diensten, waarmee we jou als klant volledig ontzorgen. Dat is waar je bij ons op kunt rekenen.

Lees meer