window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-WRBJT43BQ5');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding
20240124-MVB_1338.jpg

Terug naar specialisme overzicht

Stalen bekisting

Systematisch bouwen met stalen wandbekistingen. Daarin zijn wij bij De Kock Betonbouw gespecialiseerd. Wij vertalen de tekeningen naar de juist combinatie van bekisting en plaatsen uitsparingen op de gewenste plek. Zo kunnen we efficiënt bouwen met een zeer lage foutmarge. Meer weten? We vertellen je op deze pagina alles over deze techniek.

Waar wil je meer over weten?

Werkwijze Voordelen Contact opnemen

Werkwijze

Voor het storten van de wanden maken wij gebruik van de stalen bekistingstechniek van Hendriks. Daarbij dienen standaard bekistingen als een mal voor iedere wand. We combineren de wandbekistingen met elkaar om steeds tot de gewenste afmetingen te komen en plaatsen op basis van onze tekeningen de uitsparingen voor ramen, deuren en contactdozen op de juiste plaats. Hierna sluiten we de bekisting af en storten we het beton.

We stemmen de betonmix af op de weersomstandigheden om tot een optimale droogtijd te komen en wachten tot het voldoende is uitgehard. Dan maken we de bekisting los en kunnen we deze weer gebruiken voor een volgende wand. Door trapsgewijs te werken, van rechts naar links, kunnen we continu vooruit. Gemiddeld plaatsen we elke dag een wand van zo’n 15 à 20 meter. Zo werken we in vaste cyclus steeds een verdieping naar boven.

De Kock Buiksloterham - hoogste punt (11 juli 2023) 10.jpg
20240124-MVB_1338.jpg
Project Eindhoven (29Nov2023)-32.jpg

Voordelen

Werken met de stalen bekistingstechniek van Hendriks levert een heleboel voordelen op. We zetten de belangrijkste voor je op een rij.

  • Veel gebouwvariaties.
  • Kleinere risico’s.
  • Een efficiënt bouwproces.
  • Minder afwerking.
  • Minder tijd én geld.

Door deze stalen bekistingstechniek te gebruiken zijn we in staat om veel gebouwvariaties te realiseren. We bepalen zelf waar de wand komt te staan en bieden zo een zekere flexibiliteit - ook gedurende het bouwproces. Als er nieuwe kopersopties binnenkomen voor verdiepingen waar we nog geen wanden hebben geplaatst, kunnen we daar direct op anticiperen. Een deur liever links in plaats van rechts? Dan verwerken onze timmerlieden het element direct in de bekisting.

Omdat we binnen het totale systeem werken met vaste subsystemen, is de kans op fouten bovendien een stuk kleiner. Tegelijkertijd kunnen we daardoor een flinke besparing leveren op de afwerking – elke sparing en ieder schroefgat zit nota bene op de juiste plek. Tot slot kunnen we dankzij het repetitieve karakter van de stalen bekistingstechniek, maar liefst 40% meer productie draaien dan met de traditionele bekisting. Dat scheelt tijd en dus ook geld.

De-Kock-Betonbouw-Hoofddorp-8apr2022-GFX-25-1024x768.jpg Jan Jansen
06 1234 5678

Wil je meer informatie? Jan is onze specialist op het gebied van stalen bekistingstechniek. Hij staat je graag te woord. Jan is bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00.

Meer informatie

Benieuwd of de stalen bekistingstechniek ook voor jouw project toepasbaar is? Wil je graag een inschatting van de kosten? Of heb je nog vragen over deze techniek? Neem gerust contact met ons op. We informeren je graag over de mogelijkheden. Bel ons via 06 12 62 07 22 of mail naar info@dekockbetonbouw.nl en we vertellen je alles dat je moet weten over onze stalen bekistingswanden, of eventuele alternatieven.

Onze andere specialismen

In de loop der jaren hebben we ons gespecialiseerd in een aantal specialistische bouwtechnieken. Technieken die ons in staat stellen om nog slimmer, sneller en nauwkeuriger te werk te gaan. We beheersen verschillende bouwmethoden en bekijken per project welke het beste past bij het werk, maar in deze vijf blinken we uit. 

Scrollen
De-Kock-Betonbouw-15-juli-2020-Amstelveen-855058-flattened.jpg

De complete ruwbouw aan de voorkant uitwerken en in kaart brengen hoe alle bouwstromen door elkaar lopen. Dat is wat wij op uitvoeringsniveau doen met het 3D-ontwerp.

Lees meer

De Kock Buiksloterham - hoogste punt (11 juli 2023) 10.jpg

Onze 4D-planningstool is dé manier om de haalbaarheid van onderlinge afhankelijkheden bij complexe bouwconstructies te toetsen.

Lees meer

The ox AMS 1.jpg

Bij De Kock Betonbouw werken wij met ons eigen ondersteuningssysteem.

Lees meer

De Kock Buiksloterham - hoogste punt (11 juli 2023) 21.jpg

Bij De Kock Betonbouw zetten wij geen steigers op de grond, maar hangen we ze in de lucht. We bevestigen complete ondersteunings- en veiligheidssystemen aan de betonconstructie en klimmen zo steeds een verdieping omhoog.

Lees meer

20240124-MVB_1338.jpg

Eén fixed price voor een totaalpakket aan diensten, waarmee we jou als klant volledig ontzorgen. Dat is waar je bij ons op kunt rekenen.

Lees meer