window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-WRBJT43BQ5');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding
The ox AMS 1.jpg

Terug naar specialisme overzicht

Steigerloos bouwen

Bij De Kock Betonbouw zetten wij geen steigers op de grond, maar hangen we ze in de lucht. We bevestigen complete ondersteunings- en veiligheidssystemen aan de casco betonconstructie en klimmen zo steeds een verdieping omhoog. Steigerloos bouwen is dé manier om ruimte op de bouwplaats te besparen en het scheelt ook nog eens een hoop mankracht - en dus tijd. Op deze pagina vertellen we je er meer over.

Waar wil je meer over weten?

Werkwijze Voordelen Meer informatie

Werkwijze

Bij steigerloos bouwen zetten we een randtafel met ondersteuning met een C-haak vast aan een verdieping. Aan de muur plaatsen we een eindgevelsteiger. Daarnaast creëren we een omloop rondom de open beuken en de kopgevels voor de veiligheid. Onze timmerlieden maken gebruik van ondersteuning- en klimmateriaal om aangelijnd omhoog te klimmen. Steeds als een verdieping is afgerond, hijsen we het complete ondersteunings- en veiligheidssysteem weer een verdieping omhoog. Zo kunnen we eindeloos de lucht in.

De Kock Buiksloterham - hoogste punt (11 juli 2023) 21.jpg
De-Kock-Betonbouw-Hoofddorp-8apr2022-GFX-25-1024x768.jpg
De-Kock-Betonbouw-Hoofddorp-8apr2022-GFX-25-1024x768.jpg

Voordelen

Steigerloos bouwen biedt tal van voordelen op de werkplaats. Het is een investering die al bij een ruwbouw van minimaal vier verdiepingen lonend is, en ook daarnaast op verschillende manieren winst oplevert. We zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rij.

  • Je hebt geen gevelsteiger nodig;
  • Houdt meer ruimte over op de bouwplaats;
  • Hebt minder materiaal nodig;
  • Dus ook minder transporten;
  • Minder mensen;
  • En minder partijen waarmee je moet afstemmen;
  • Daardoor kun je snel en efficiënt werken.

Door steigerloos te bouwen, bespaar je al gauw 4 tot 5 meter ruimte rondom de bouwconstructie op de bouwplaats. Ruimte die je in veel gevallen beter kunt gebruiken voor het laden en lossen en de opslag van materieel.

Omdat je geen complete gevelsteiger moet bouwen voor alle verdiepingen, bespaar je een hoop op materiaal en transport. Maar veel belangrijker nog is dat je minder mensen nodig hebt om de hele gevelsteiger op te bouwen. Daardoor kun je sneller aan de slag met de effectieve bouw.

Bij De Kock Betonbouw beschikken wij over onze eigen systemen. Wij verzorgen onze eigen steigers en kunnen daardoor direct voor je aan de slag. Extra voordeel: zo heb jij een partij minder om rekening mee te houden in de planning

De-Kock-Betonbouw-Hoofddorp-8apr2022-GFX-25-1024x768.jpg Jan Jansen
0612345678

Wil je meer informatie? Jan is onze specialist op het gebied van steigerloos bouwen. Hij staat je graag te woord. Jan is bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00.

Meer informatie

Benieuwd of steigerloos bouwen ook bij jouw project mogelijk is? Wil je graag inzicht in de kosten? Of heb je nog vragen over deze techniek? Neem gerust contact met ons op. We informeren je graag over de mogelijkheden. Bel ons via 06 12 62 07 22 of mail naar info@dekockbetonbouw.nl en we vertellen je alles dat je moet weten over steigerloos bouwen.

Onze andere specialismen

In de loop der jaren hebben we ons gespecialiseerd in een aantal specialistische bouwtechnieken. Technieken die ons in staat stellen om nog slimmer, sneller en nauwkeuriger te werk te gaan. We beheersen verschillende bouwmethoden en bekijken per project welke het beste past bij het werk, maar in deze vijf blinken we uit. 

Scrollen
De-Kock-Betonbouw-15-juli-2020-Amstelveen-855058-flattened.jpg

De complete ruwbouw aan de voorkant uitwerken en in kaart brengen hoe alle bouwstromen door elkaar lopen. Dat is wat wij op uitvoeringsniveau doen met het 3D-ontwerp.

Lees meer

De Kock Buiksloterham - hoogste punt (11 juli 2023) 10.jpg

Onze 4D-planningstool is dé manier om de haalbaarheid van onderlinge afhankelijkheden bij complexe bouwconstructies te toetsen.

Lees meer

The ox AMS 1.jpg

Bij De Kock Betonbouw werken wij met ons eigen ondersteuningssysteem.

Lees meer

De Kock Buiksloterham - hoogste punt (11 juli 2023) 22.jpg

Systematisch bouwen met stalen wandbekistingen. Daarin zijn wij bij De Kock Betonbouw gespecialiseerd.

Lees meer

20240124-MVB_1338.jpg

Eén fixed price voor een totaalpakket aan diensten, waarmee we jou als klant volledig ontzorgen. Dat is waar je bij ons op kunt rekenen.

Lees meer