window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-WRBJT43BQ5');

MENU<

SLUITEN
CONTACT
Sluit
Calculatie en werkvoorbereiding
The ox AMS 1.jpg

Terug naar specialisme overzicht

Eigen ondersteuningssysteem

Bij De Kock Betonbouw werken wij met ons eigen ondersteuningssysteem. Hiermee kunnen we niet alleen meer stevigheid creëren met minder materialen. We kunnen er ook tijdelijke voorzieningen, zoals loopbordessen, én overbruggingsfuncties van meer dan 15 meter mee maken. Dat maakt ons extra flexibel in de ruwbouwfase.

Waar wil je meer over weten?

Werkwijze Voordelen Meer informatie

Werkwijze

Met ons eigen ondersteuningssysteem van Layher kunnen we betonvloeren en -balken tot wel 780 millimeter dik op hun positie te houden, totdat ze uitgehard en voldoende stevig zijn om de constructie zelf te dragen. We bouwen de ondersteuning op in rasters en koppelen steeds een staander, een ligger en diagonalen aan elkaar. Doordat alle onderdelen samen één geheel vormen, creëren we extra stevigheid ten opzichte van de traditionele ondersteuning met stempels en staanders.

Alle onderdelen zijn relatief lichtgewicht en veel ervan zijn continu in roulatie. De dragers kunnen we bijvoorbeeld al demonteren als het beton vormvast is en vervolgens weer hergebruiken op de volgende verdieping. Zo besparen we op materiaal, gewicht én mankracht. Ook fijn aan dit ondersteuningssysteem is dat we er zeer flexibel mee zijn. We kunnen er overbruggingen van meer dan 10 meter mee maken op plekken waar je geen staanders kunt zetten en tijdelijke loopbordessen mee creëren op plekken waar geen steiger kan staan.

De Kock Buiksloterham - hoogste punt (11 juli 2023) 21.jpg
De-Kock-Betonbouw-Hoofddorp-8apr2022-GFX-25-1024x768.jpg
De-Kock-Betonbouw-Hoofddorp-8apr2022-GFX-25-1024x768.jpg

Voordelen

Wij hebben genoeg onderdelen op voorraad om wel 9.000 m² aan vloeren tegelijk te ondersteunen. Daardoor kunnen we meerdere projecten draaien en vrijwel altijd direct aan de slag. Maar deze ondersteuningstechniek heeft nog meer voordelen. We zetten de belangrijkste nog eens op een rij:

  • Meer stabiliteit tijdens de ruwbouwfase;
  • Meer flexibiliteit in de vorm en hoogte;
  • Hogere voorspelbaarheid dankzij engineering;
  • Minder materiaal, transport, mankracht en dus tijd.
De-Kock-Betonbouw-Hoofddorp-8apr2022-GFX-25-1024x768.jpg Jan Jansen
0612345678

Wil je meer informatie? Jan is onze specialist op het gebied van ons eigen ondersteuningssysteem. Hij staat je graag te woord. Jan is bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00.

Meer informatie

Ben je benieuwd of we ons eigen ondersteuningssysteem ook bij de ruwbouw van jouw project kunnen inzetten? Wil je weten hoe dit stempelsysteem precies werkt? Of heb je een heel andere vraag? Neem gerust contact met ons op. We informeren je graag over de mogelijkheden. Bel ons via 06 12 62 07 22 of mail naar info@dekockbetonbouw.nl en we vertellen je alles wat je wilt weten over de ondersteuningssystemen en onze andere specialismen.

Onze andere specialismen

In de loop der jaren hebben we ons gespecialiseerd in een aantal specialistische bouwtechnieken. Technieken die ons in staat stellen om nog slimmer, sneller en nauwkeuriger te werk te gaan. We beheersen verschillende bouwmethoden en bekijken per project welke het beste past bij het werk, maar in deze vijf blinken we uit. 

Scrollen
De-Kock-Betonbouw-15-juli-2020-Amstelveen-855058-flattened.jpg

De complete ruwbouw aan de voorkant uitwerken en in kaart brengen hoe alle bouwstromen door elkaar lopen. Dat is wat wij op uitvoeringsniveau doen met het 3D-ontwerp.

Lees meer

De Kock Buiksloterham - hoogste punt (11 juli 2023) 10.jpg

Onze 4D-planningstool is dé manier om de haalbaarheid van onderlinge afhankelijkheden bij complexe bouwconstructies te toetsen.

Lees meer

De Kock Buiksloterham - hoogste punt (11 juli 2023) 22.jpg

Systematisch bouwen met stalen wandbekistingen. Daarin zijn wij bij De Kock Betonbouw gespecialiseerd.

Lees meer

De Kock Buiksloterham - hoogste punt (11 juli 2023) 21.jpg

Bij De Kock Betonbouw zetten wij geen steigers op de grond, maar hangen we ze in de lucht. We bevestigen complete ondersteunings- en veiligheidssystemen aan de betonconstructie en klimmen zo steeds een verdieping omhoog.

Lees meer

20240124-MVB_1338.jpg

Eén fixed price voor een totaalpakket aan diensten, waarmee we jou als klant volledig ontzorgen. Dat is waar je bij ons op kunt rekenen.

Lees meer